Dit zijn de modetrends van lente 2018

Dit zijn de modetrends van lente 2018

Het lenteseizoen is begonnen! Tijd voor een dosis nieuwe modetrends van lente 2018, van de kleur geel tot de donkere denim.

De kleur geel

Geel was de afgelopen maanden al steeds vaker te zien in het modebeeld. Niet voor niets, geel is namelijk niet alleen de kleur van de lente, maar zelfs de kleur van 2018. Deze kleur gaan we geregeld voorbij zien komen in kledingwinkels en webshops. De kleur is net wat lichter dan neongeel en Esprit.nl heeft al een aantal gewaagde items in het assortiment!

Geknoopte kledingstukken

Het viel me al op dat er in heel veel webshops geknoopte kledingstukken te vinden waren en dat is ook inderdaad één van de modetrends van deze lente. Je ziet zowel geknoopte stoffen bij jurken en tops, als geknoopte ceinturen bij broeken. Bij broeken is het dan ook trendy om de stof nog iets boven het ceintuur uit te laten komen. Tijd om die taille te showen.

Grote prints

Lente 2018 zal in het teken staan van grote prints over het gehele kledingstuk. Een jurk gevuld met grote palmbladeren of een T-shirt met grote tijgers als print. Alles is mogelijk en hoe groter, hoe beter. Voornamelijk bloemenprints gaan we veel terugzien dit seizoen.

Lavendel

Naast de opvallende felle kleuren, gaan we dit seizoen ook weer voor pasteltinten. Paars gaan we in allerlei tinten terugzien, maar de pastelvariant kwam toch wel het meeste naar voren. We gaan namelijk de kleur lavendel in lente 2018 heel veel terugzien. De kleur is al volop verkrijgbaar bij verschillende grote modeketens.

Wijde broeken

De wijde broeken zijn weer terug! Ik heb afgelopen seizoen al iets wijdere broeken gekocht, maar de echte wijde broeken durf ik nog niet aan. Toch zijn ze dit seizoen terug in allerlei soorten, zowel denim als stoffen broeken met print.

Donkere denim

Een andere modetrend die we in lente 2018 veel terug gaan zien is donkere denim. Vorig jaar was lichte denim heel hip, maar dit seizoen is dat weer omgedraaid. Je gaat veel denim jasjes en broeken zien in hele donkere kleuren.

Welke trend van deze lente vind jij het leukst?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Rosan Castien

    Jaaa geel! Daar hou ik echt van! Zeker in combinatie met denim. Misschien toch maar een flared denim jeans kopen?

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP