fbpx

Cibdol Oil

De voor- en nadelen van driedubbelglas

De voor- en nadelen van driedubbel glas

Driedubbel glas, ook wel triple glas genoemd, zorgt onder andere voor een betere isolatie dan dubbel glas. Alleen wat zijn verder de voor- en nadelen van driedubbel glas?

Voordelen van driedubbel glas

Er zijn een aantal voordelen die je kunnen overtuigen om te kiezen voor driedubbel glas in plaats van dubbel glas. De volgende voordelen zijn verbonden aan driedubbel glas en ik leg je precies uit waarom.

Energiebesparend

Driedubbel glas wordt voornamelijk gekozen, omdat het energiebesparend is. De warmte in huis gaat vaak verloren door de ramen. Met driedubbel glas wordt deze factor verkleind en dat merk je aan je energierekening. Deze besparing kan oplopen tot zo’n €200,- per jaar.

Beter voor het milieu

Doordat er minder energie verbruikt wordt, maar ook minder CO2 wordt uitgestoten, is driedubbel glas uiteindelijk ook beter voor het milieu.

Warm in de winter, koel in de zomer

Met driedubbel glas houd je de temperatuur binnen, zoals hij is. Er verlaat geen warmte het huis, maar in de zomer komt de warmte ook minder snel naar binnen. Dat betekent een warm huis in de winter en koel in de zomer!

Minder geluidsoverlast

Doordat het glas een stuk dikker is dan dubbel glas heb je minder geluidsoverlast. Driedubbel glas is daarom een hele verstandige keuze als je aan een drukke weg woont of geregeld last hebt van omgevingsgeluid.

Nadelen van driedubbel glas

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en dat is ook zo bij driedubbel glas. Daarom zetten we ook de nadelen van driedubbel glas op een rijtje.

Duurder in aanschaf

Het prijsverschil tussen standaard dubbel glas en triple glas is groot. Je betaalt bijna het dubbele, maar je bespaart ook vaak het dubbele. Het is een grote investering, maar gelukkig betaal je bij GlasGigant altijd de laagste prijs!

Niet geschikt voor ieder kozijn

Driedubbel glas is een stuk dikker, dus heeft ook meer ruimte nodig. Daarom is niet ieder kozijn geschikt voor driedubbel glas en bestaat de kans dat je bij vervanging van het glas ook het kozijn mee moet nemen. Daardoor wordt de prijs natuurlijk nog een stukje hoger.

Kans op een thermische breuk is groter

Een thermische breuk kan ontstaan door temperatuurverschillen binnen het glas, bijvoorbeeld wanneer het buiten nog erg koud is, maar de zonkracht sterk en de zon (een gedeelte van) het glas verwarmt. Dit kan bij ieder soort glas voorkomen, maar doordat driedubbel glas uit meer lagen bestaat is de kans hierop groter. Je moet bij triple glas dus altijd uitkijken met het plakken van raamfolie, wat één van de veroorzakers is van een thermische breuk.

Zonwering is aan te raden

Hoe beter het huis geïsoleerd is, hoe beter de warmte binnen blijft. Dit is ideaal in de winter, maar in de zomer een stuk minder leuk. Bij de keuze voor triple glas is het daarom aan te raden om zonwering te plaatsen. Hierdoor houd je de zon buiten, waardoor het binnen een stuk koeler blijft.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit: dubbel of driedubbel glas?

Nadelen driedubbel glas
  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    g berghuis

    driedubbelglas heeft als nadeel het is s” ochtens
    eerst beslagen.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP