fbpx

Cibdol Oil

Wat te doen met je vriend als het regent?

Wat te doen met je vriend als het regent?

Je hebt net een dag vrij samen met je vriend en dan regent het. Dat klinkt als een enorme tegenvaller, maar gelukkig zijn er nog genoeg dingen die je kunt doen. Dus wat te doen met je vriend als het regent? In dit artikel allerlei gezellige tips!

Filmpje kijken

Een film kijken kan altijd of het nou thuis is op Netflix of in de bioscoop. Je zit altijd droog. Het is misschien wel handig om een overdekte route naar de bioscoop te vinden als het keihard regent, maar tussen de buien door fietsen of wandelen kan ook.

Mocht het weer echt te heftig zijn, dan kun je het thuis ook heel gezellig maken! Kies een leuke film of serie uit op bijvoorbeeld Netflix of Pathé Thuis, deze Vlaamse Netflix series mag je écht niet missen. Steek de kaarsjes aan, maak wat lekkere snacks en kijken maar! Oh, en vergeet het dekentje niet, want dat is in de bioscoop misschien ongemakkelijk, maar thuis absoluut niet.

Bordspelletjes

Een ouderwetse avond met bordspelletjes! Pak een stapel bordspellen erbij en kies beide een spel of meerdere spellen uit. Zet wat snacks op tafel, pak er wat te drinken bij en zet een muziekje aan. Als jullie niet te fanatiek zijn, dan wordt dit vast een leuke avond.

Gamen

Gamen is echt niet alleen voor mannen. Je hebt tegenwoordig steeds leukere partygames en mijn favoriet is absoluut Knowledge is Power. Je kunt je zo gerust de gehele avond vermaken. En spelletjes op de Wii, zoals Mario Kart of Wii Party blijven ook enorm leuk!

Personages nadoen

Een spelletje dat je gemakkelijk zonder iets extra’s kunt doen is personages nadoen. Je neemt een personage in gedachten (bijvoorbeeld iemand van televisie) en probeert diegene zo goed mogelijk na te doen. De ander probeert dan te raden wie je nadoet. Mocht diegene het niet direct weten, dan kun je natuurlijk ook hints geven.

Bakken

Iets bakken is ook altijd heel erg gezellig als het buiten regent. Kies een bakmix uit die je misschien thuis nog hebt staan of zoek een gemakkelijk recept op internet waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt. Je kunt van alles bakken van cupcakes tot een enorme taart. Na alle moeite kun je het gezellig samen opeten.

Overdekt winkelen

Als het regent, dan betekent het natuurlijk niet dat je meteen de gehele dag binnen hoeft te zitten. Zo zijn er genoeg overdekte winkelcentra in Nederland en België. In het vervoer ernaartoe zit je vaak droog en je kunt je daarna de gehele dag vermaken.

Zwemmen

Als het buiten regent, dan zijn er gelukkig nog binnenzwembaden! Het is daar vaak lekker warm voor de koukleumen onder ons. Kies een overdekt zwembad uit met eventueel een aantal glijbanen of een wildwaterbaan en zo heb je meteen een heel leuk dagje weg. Je vindt dit soort zwembaden onder andere in Centerparcs en daar kun je ook als gast naar binnen.

Wellness

Meer toe aan iets ontspannends, maar dan misschien buitenshuis? Ga dan samen eens naar een wellness. Je kunt hier vaak genieten van bubbelbaden, sauna’s en eventueel een massage. Als je hier een dagje doorbrengt, dan vergeet je zo dat het vandaag enorm regenachtig was.

Indoor activiteiten

Je hebt verschillende indoor activiteiten die perfect zijn als het regent! Zo kun je bijvoorbeeld bowlen, karten of een keer naar een escaperoom. Verder zijn er ook nog dingen als indoor midgetgolf, lasergamen en paintball.

Gaan wandelen

Niets romantischer dan een wandeling door de regen toch? Het kan in een bos onder de bomen nog redelijk droog zijn en met regenkleding, -laarzen en een paraplu kom je een heel eind. Het is altijd goed om even naar buiten te gaan en samen is dat toch een stuk gezelliger.

Vakantie of citytrip boeken

Een vakantie of citytrip boeken is vaak een hele zoektocht, dus perfect om te doen op een regenachtige dag. Zo kunnen jullie samen rustig kijken naar wat jullie leuk vinden en eventueel YouTube video’s van bepaalde steden of plekken opzoeken. Vervolgens boek je en heb je meteen iets heel leuks om naar uit te kijken.

Eten bestellen of uiteten

Er is niets beter dan eten bestellen als het buiten regent. Je kunt het zo luxe en uitgebreid maken als je zelf wilt of juist voor iets heel simpels gaan. Het is ook leuk om eens wat dingen te bestellen die je normaal gesproken niet snel uitkiest.

Je kunt ook ergens uiteten waar het erg gezellig is en je lekker droog zit. De regen tikt tegen het raam en dat maakt het nog knusser dan normaal. Je kunt een restaurant in de buurt uitkiezen of juist een restaurant in een andere stad waar je al zoveel goede verhalen over gehoord hebt.

Proeverij

Een proeverij kan ook ontzettend leuk zijn! Doe bijvoorbeeld een bierproeverij, een wijnproeverij of probeer A en B-merken uit elkaar te houden. Dit kan gewoon thuis, maar een bier- of wijnproeverij kun je ook ergens in een gezellig cafeetje of in een brouwerij doen.

Wat te doen met je vriend als het regent?
Klik om dit artikel te pinnen op Pinterest

Mocht het ineens opklaren, bekijk dan ook eens deze tips voor wat je kunt doen met warm weer. Wat is jouw tip om te doen met je vriend als het regent?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP