Een handige huishoudplanner

Een handige huishoudplanner

Na een tijdje worstelen aan het begin van het samenwonen, heb ik het huishouden nu prima onder controle. Ik heb een standaard planning die ik dagelijks, wekelijks en maandelijks aanhoud. Vandaag deel ik deze handige huishoudplanner met jullie!

De huishoudplanner

Een handige huishoudplanner

Toelichting

Ik woon nu alweer bijna een halfjaar samen en dit is voor mij een hele fijne manier van werken. Iedere ochtend doe ik een opruimrondje. Ik doe de was in de wasmand, ruim de tafel leeg, schud de kussens en het bed op. Daarna ruim ik de vaatwasser uit of in en maak ik het aanrecht schoon. Zo is het huis in een klein halfuurtje opgeruimd en kan ik rustig beginnen aan mijn werkdag.

De taken die bij wekelijks staan, verdeel ik eigenlijk over de gehele week. Ik heb geen dag waarop ik direct alles doe, maar probeer iedere dag minimaal één taak te voltooien. Hetzelfde geldt voor de twee-wekelijkse en maandelijkse tot drie-maandelijkse taken.

Het is niet zo dat ik me heel strikt aan dit schema hou. Soms komt het natuurlijk wel eens voor dat ik een week geen tijd heb om de badkamer schoon te maken, maar dan schuift dat gewoon door naar de week erop. Doordat ik de badkamer wekelijks een kleine schoonmaakbeurt geef en twee-wekelijks alles in de badkamer schoonmaak, kan dat vaak geen kwaad.

Tot nu zat het schema eigenlijk altijd in mijn hoofd en noteerde ik op een to-do-lijstje wat ik per dag wilde doen. Alleen nu heb ik een heel fijn overzicht die ik bij kan houden. Super handig!

Komt jouw huishoudplanning overeen met die van mij?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Bianca

  Zeker handig! Ik gebruik geen planner voor het huishouden, per dag kijk ik wat er gedaan moet worden en waar ik zin in heb ;-)

 • avatar
  Elisa Berry

  Wat enorm handig! Ik woon nu ook sinds juni 2017 samen maar ik heb er nog steeds moeite mee om het huishouden onder controle te houden. Er zit eigenlijk weinig logica in waardoor de viezigheid en rotzooi zich langer ophopen dan ik eigenlijk wil. Deze planning is echt heel handig en overzichtelijk, ik ga hem zeker even opslaan!

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP