fbpx

Cibdol Oil

ZO CREEËR JE EEN SCANDINAVISCH INTERIEUR

Zo creëer je een Scandinavisch interieur

Veel mensen denken bij een Scandinavisch interieur aan witte interieurs met weinig toevoegingen. Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Je kunt zelfs met veel kleur en vele materialen een mooi Scandinavisch interieur samenstellen. Ik heb zelf een heel Pinterest bord vol met allerlei van dit soort inrichtingen, I just love it

Ga juist voor kleur

Een geheel wit interieur komt vaak onpersoonlijk over. Daarnaast is het veel sfeervoller om een bepaalde kleur terug te laten komen in je interieur. Ga bij een Scandinavisch interieur bijvoorbeeld voor mintgroen, taupe of zachtroze. Als je bijvoorbeeld één wand in de woonkamer in deze kleur verft, dan kun je deze kleur ook terug laten komen in de accessoires. Denk aan: leuke mintgroene kussentjes, kaarsen en kleedjes.

Natuurlijke elementen

Hoe leuk is het om natuurlijke elementen terug te laten komen in je interieur? Dat is in een Scandinavisch interieur altijd een goede keuze. Als je een haard hebt, dan heb je het gemak dat je een leuk mandje met hout neer kunt zetten. Of het hout rondom de haard kunt opstapelen. Daarnaast kun je je interieur dichterbij de natuur brengen door veel gebruik te maken van planten en bloemen. Vooral planten met grote bladeren doen het goed in zo’n interieur.

Combineer neutraal en opvallend

Een Scandinavisch interieur komt over het algemeen heel rustig over. Dit komt doordat er een mix ontstaat tussen neutrale en opvallende elementen. Op de muren en in de accessoires kies je voor kleur en opvallende items, zoals roségouden lampen en een kleurrijk servies. Alleen de meubels hou je wel minimalistisch, denk bijvoorbeeld aan een lichtgrijze hoekbank van Leenbakker of mooie houten tafeltjes.

Weinig prullaria

Je gaat in een Scandinavisch interieur alleen voor de essentiële accessoires. Je gaat bijvoorbeeld voor kaarsjes, kussentjes en een mandje voor je tijdschriften. Alleen alle dingen die je niet gebruikt, laat je ook niet terugkomen in het interieur. Stop dus al je belangrijke papieren weg in een map en koop geen onnodige items. Koop alleen accessoires die het interieur mooier maken, maar geen accessoires die het interieur voller laten lijken. Zo hou je je interieur te allen tijde clean.

Zou jij voor een Scandinavisch interieur gaan?

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Mariëlle

  Yesss hier ga ik voor als ik een plekje voor mezelf kan vinden!! <3

 • avatar
  manon

  Ik vind scandinavisch zo gaaf

 • avatar
  Suzanne van Amerongen

  Ik ben er al voor gegaan, zo’n leuke stijl!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP