Esmée, waar ben je?

Esmée, waar ben je?

Het voelt zelfs onwennig om dit artikel te typen. Ik ben een paar weken afwezig geweest en daarom ben ik jullie wel een update verschuldigd. 

De sleutel van ons huisje

Als je mijn blog trouw volgt, dan heb je vast meegekregen dat mijn vriend en ik 13 november de sleutel van ons huisje hebben gekregen. Dat is gelukkig allemaal goed verlopen! Het huis was netjes achter gelaten en er waren geen vreemde dingen verder. Nadat we alles bij de notaris in Kaatsheuvel hadden getekend zijn we voor het eerst met z’n tweetjes naar ons huisje gegaan. We bekeken rustig wat er allemaal moest gebeuren en laadde de spullen uit de auto.

Aan het einde van de middag kwam mijn vader langs en hebben we samen met hem het tapijt boven eruit gehaald. Dat ging (gelukkig) een stuk makkelijker dan we verwacht hadden. Het zat niet overdreven goed vast, dus alles was er zo uit. Er kwam behoorlijk wat stof uit. Ik ben enorm blij dat we dit meteen hebben gedaan. Na het verwijderen van het tapijt heb ik samen met Roel en mijn vader het eerste Tilburgse frietje gehaald en ging mijn vader daarna door naar een vergadering.

Na etenstijd kwam de rest van onze gezinnen ook nog langs. Mijn moeder en mijn broertje zagen het voor de eerste keer, dus dat was wel heel leuk om te zien! Na een rondleiding, een paar bakjes koffie en wat frisdrank reden we weer terug naar huis.

Klussen

De eerste week, toen we de sleutel kregen, had ik een weekje vakantie. Zo konden we mooi met z’n tweeën klussen, schoonmaken en inkopen doen. De eerste week waren het met name kleine klusjes, maar alsnog vliegen de dagen echt om. Er hoeft niet veel te gebeuren aan ons huisje, we gaan alleen op de bovenverdieping flink aan de slag. Zo is alles boven op dit moment al bijna geschilderd en wordt er komend weekend laminaat gelegd. De begane grond is eigenlijk helemaal af op een aantal kozijnen en beschadigde deuren na. Het is wel fijn dat je hier gewoon alle spullen kwijt kunt.

Meubeljacht

De afgelopen tijd zijn we ook ineens goed geslaagd op het gebied van meubels. We hebben de oom van Roel opdracht gegeven om een tafel voor ons te maken. Dit wordt een kruispoottafel van steigerhout met een grijze finish! Ik ben heel benieuwd hoe dit er uiteindelijk uit komt te zien, maar ik ben nu al enthousiast. Daarnaast hebben we gisteren een buffetkast gehaald bij de Gamma (die bijna hetzelfde was als mijn favoriet van IKEA, alleen dan de helft van de prijs) en hebben we daar ook een leuk tv-meubel gezien. Bij Leen Bakker zijn we beide verliefd geworden op een linnenkast, we hebben bijna voor iedere plek al een lamp en zo zijn we ineens een heel eind! Het enige waar we beide nog steeds niet uit zijn, zijn de eetkamerstoelen. Dat wordt nog even goed zoeken.

Bloggen

Nu we druk bezig zijn met klussen en binnenkort al het inrichten van ons huisje zal het even iets rustiger zijn op mijn blog. Ik wil het het liefst weer oppakken als ik straks gesetteld ben, zodat ik echt al mijn tijd er weer in kan stoppen. Op dit moment ben ik bijna de hele dag bezig in en rondom het huisje en ik ben gewoon weer aan het werk. Het kan zijn dat ik af en toe even achter mijn laptop kruip om een artikel te typen, omdat ik het bloggen wel degelijk mis! Daarnaast heb ik talloze ideeën en dingen die ik jullie wil laten zien. Er is inspiratie genoeg, dus als ik straks meer tijd heb, kunnen jullie een overload aan artikelen verwachten. ;)

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Roos

  Gefeliciteerd met jullie huisje. Geniet van deze tijd! Logisch dat nu ook veel tijd in jullie huisje gaat, wij wachten het wel af en ik hoor wel van je!

  Liefs,

  Roos

 • avatar
  Linda

  Gefeliciteerd met jullie eigen huisje. En wat heerlijk dat jullie zo aan het klussen zijn geslagen en het shoppen voor de inrichting. Heel veel succes en vooral veel plezier!

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP

Share
Pin
Tweet
6 Shares