fbpx

Cibdol Oil

Essence SUMMER days & nights review

Essence SUMMER days & nights review

De Essence SUMMER days & nights collectie is al even aangekondigd, maar komt pas halverwege augustus uit. Toch heb ik alvast een sneak peek voor jullie, want het prachtige oogschaduw palette heb ik al mogen ontvangen!

Essence SUMMER days & nights oogschaduw

Essence SUMMER days & nights eyeshadow palette

Het Essence SUMMER days & nights eyeshadow palette bestaat uit 10 verschillende kleuren. Het zijn zowel matte als metallic kleuren en ze variëren van koel tot warm. Je kunt vrij subtiel blijven door de lichtste kleuren te gebruiken, maar je kunt ook all the way gaan door gebruik te maken van de donkerste kleuren.

De verpakking is vrij basic, maar ik vind de roze gouden letters en het lettertype wel erg leuk gevonden. Verder bevat iedere kleur evenveel gram oogschaduw. Wat ik wel gek vind is dat de kleuren totaal niet gesorteerd zijn van licht naar donker, dat maakt het zeker voor beginners erg lastig om snel een mooie look te maken. De oogschaduw kleuren hebben verder ook geen naam en op de achterkant van het palette wordt een te simpele uitleg gegeven: de lichtste kleur aanbrengen over je gehele ooglid, de medium kleur op je bewegend ooglid en de donkerste in je crease.

De swatches

Essence SUMMER days & nights eyeshadow palette review
Essence SUMMER days & nights eyeshadow palette swatches

Ondanks wat kritiek op de kleurvolgorde, vind ik de swatches wel heel mooi. De meest rechtse swatch is wel heel licht, maar wel mooi genoeg als highlighter. Verder zijn de kleuren heel gepigmenteerd en sommige vallen zelfs een stuk donkerder uit dan verwacht. Met name de tweede kleur van rechts heb ik al een paar keer lichter ingeschat!

De look

Ik heb tot nu toe drie hele verschillende looks gemaakt met het palette van koel tot warm, maar ik vind deze look die ik als eerst maakte nog steeds het mooiste. Warme kleuren staan mij veel beter dan koele kleuren, dus op dat vlak is het absoluut geen verrassing.

Voor deze look ben ik aan de slag gegaan met de middelse kleuren uit het palettte en heb ik de meest rechtse kleur als highlighter gebruikt onder mijn wenkbrauw. De kleuren lopen mooi in elkaar over, zijn gemakkelijk te blenden en door de hoge pigmentatie heb je erg gemakkelijk een kleurrijke zomerse look! Het enige puntje bij het aanbrengen is dat je last hebt van fall-out en er een klein laagje oogschaduw onder jouw ogen terecht komt.

De blauwe kleuren zijn heel intens, waardoor ik ze voor mij niet zo snel als basiskleur erbij zou pakken. Ik denk dat het wel heel mooi is als eyeliner onder je oog om je ooglook af te maken of als je koele kleuren juist heel goed kunt hebben.

Conclusie

Essence SUMMER days & nights eyeshadow palette review

De kwaliteit van het Essence SUMMER days & nights oogschaduw palette ligt wat mij betreft erg hoog. De kleuren zijn van goede kwaliteit en hebben veel pigmentatie. De kleuren zijn heel divers en erg leuk om mee te experimenteren. Zelf ben ik het meest enthousiast over de middelste kleuren en vind ik de blauwtinten wel wat lastiger om mee te werken, omdat deze wat minder bij mij passen.

Er zitten een paar kleine nadelen aan het palette. Zo heb je last van fall-out en kun je je soms kunt vergissen in de kleur. De kleuren in het palette verschillen namelijk wel met de swatches die je uiteindelijk krijgt, zeker bij de bruintinten heb ik hier last van. Het is daarom slim om af en toe eerst te kijken hoe de kleur uitpakt op je huid.

Ik vind het over het algemeen een mooi kleurrijk palette voor de zomer. De kleuren zijn niet super uniek, maar wel heel mooi gepigmenteerd en natuurlijk tegen een zacht prijsje. Als je dit soort felle kleuren nog mist in jouw collectie, dan is het zeker een aanrader, maar ik zou wel goed afwegen welke kleuren je echt gaat gebruiken. Zo is het Zoeva palette misschien een betere keuze als alleen de warme kleuren jou mooi staan.

Het Essence SUMMER days & nights eyeshadow palette is vanaf half augustus exclusief verkrijgbaar bij Etos voor €7,99.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    StephanIe

    Dit palette is een dupe van het urban decay beached palette. Daarom zijn de kleuren niet gesorteerd zoals je normaal zo verwachten. Het is 1 op 1 gekopieerd van urban Decay ?

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP