fbpx

Cibdol Oil

EYELINER STENCIL

Eyeliner stencil

Een eyeliner stencil die je op je oog kunt leggen, zodat je de perfecte eyeliner neer kunt zetten. Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Toch was ik enorm nieuwsgierig en bestelde ik zo’n stencil. Ik ben geen held in het zetten van eyeliner, en als mijn ene oog perfect is gelukt, dan lukt het me niet om de wing bij het andere oog precies hetzelfde te maken. Oftewel ik loop altijd met twee verschillende lijntjes rond, of ik bespaar liever mijn tijd door geen eyeliner te dragen. 

Hoe werkt het?

Je ontvangt een stencil waarmee je een wing kunt zetten, maar ook een lijntje onder je oog. Zelf zet ik eigenlijk altijd alleen een lijntje boven m’n oog, omdat dit bij mijn lichte huidskleur al heftig overkomt. Toch kan een eyeliner een ooglook echt afmaken, dus het is wel iets dat ik vaker wil dragen. Je legt het stencil op een gesloten oog, en je kleurt het gedeelte boven je oog in. Het stencil heeft van zichzelf al een mooie wing, die perfect is voor een cat eye look.

Werkt het echt?

Ik moet zeggen dat het de eerste keer bij het zetten van de eyeliner eigenlijk meteen goed ging. Alleen toen ik hem wilde perfectioneren ging het fout. Ik wilde hem te mooi inkleuren, waardoor het ging vlekken. Overnieuw, en ja, dan ga je de fout in. Als je je oog schoonmaakt en opnieuw een lijntje wilt trekken, dan gaat het stencil schuiven en daardoor krijg je vlekken. Het is dus wel een must om je eyeliner meteen in één keer goed te zetten en hem daarna met rust te laten.

Daarnaast vind ik het eyeliner stencil wel heel groot. Ik snap dat mensen grote ogen kunnen hebben, maar dit is wel heel erg overdreven. Daardoor kruist het stencil gedeeltelijk mijn neus en moet ik hem lager houden, zodat ik geen overdreven grote wing neerzet. Allemaal verbeterpunten voor het stencil, dat dus niet het perfecte middel is om een eyeliner te zetten.

Het resultaat

EYELINER STENCIL
Het resultaat kan een mooie wing zijn, waarvan jij de grootte kunt bepalen. Het is dan wel belangrijk dat je de wing in één keer goed neer weet te zetten, zodat de stencil niet gaat vlekken. Hij gaat namelijk vlekken door de make-upremover en het verschuiven van het stencil op de vochtige huid.

Over het algemeen kan het echt een hulpmiddel zijn, zeker voor beginners, maar het is nog steeds een kwestie van oefenen. Je moet zelf ontdekken hoe je het eyeliner stencil het beste kunt houden en met welk trucje je bij beide ogen dezelfde wing zult maken. Al ga ik hem zeker de volgende keren weer gebruiken bij het zetten van een eyeliner, aangezien ik de bovenstaande wing echt prachtig vind!

Het eyeliner stencil is verkrijgbaar bij o.a. Primark.

 • Reacties ( 9 )

 • avatar
  Cynthia

  Ziet er goed uit, maar ik heb zelf geen moeite met het zetten van eyeliner dus voor mij zou het overbodig zijn haha

 • avatar
  Silkeblogs

  Klinkt heel leuk =D x

 • avatar
  Lonneke

  Ik ben echt slecht in het zetten van een wing hahah. Wellicht dat dit handig voor mij is.

 • avatar
  Marloes – GLAMOURMOES.nl

  Leuk hulpmiddel zeg! Maar er zijn dus nog wel wat verbeterpuntjes.

 • avatar
  Marushi

  Grappig, ik wist niet eens dat deze stencils bestonden. Het ziet er in ieder geval wel goed uit! -x-

 • avatar
  Kirsty

  Het resultaat ziet er wel goed uit! Zelf zet ik alleen liever gewoon met de losse hand een eyeliner of als ik het superstrak wil, gebruik ik er een plakbandje bij. Dat is misschien ook wel een tip voor jou als je nog niet zoveel ervaring hebt met eyeliner, omdat je ze zo makkelijker gelijk krijgt.

 • avatar
  Mariska

  Kan dus best handig zijn! Maar wel opletten. Leuk dat je dit hebt getest!

 • avatar
  Manon

  Ik vind het er niet slecht uitzien, maar ik denk dat ik het alleen maar lastiger vind met dit

 • avatar
  Nina Simplynspecial

  Het idee klinkt goed, maar ik kan me bijna niet voorstellen dat je een mooie, dunne wing hiermee kunt zetten. Toch vind ik het resultaat op je oog niet slecht!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP