Nike air max motion

(Fl)air in a box

Als je Nike kent, ben je ook bekend met het model Air Force 1. Het iconische model, vernoemd naar het privévliegtuig van de president van Amerika, kwam uit in 1982. Voorheen had Nike voornamelijk hardloopschoenen geproduceerd, dus het uitbrengen van de basketbalschoen was een uitdaging. Het design was het eerste model waarbij lucht werd verwerkt in de zool van de gympen; de meest revolutionaire stap in de geschiedenis van Nike. Dit moest de basketbalspelers optimale ondersteuning en support geven. De slogan van de campagne luidde ‘Air in a box’.

Wat eerst een echte sport gymp was, werd al snel een razend populaire lifestyle sneaker. Zelfs toen ze uit de productie waren bleven mensen naar de schoen vragen. Dit was nieuw voor Nike. Waarom zouden mensen een ‘oud’ model weer willen hebben? Na wikken en wegen kwam in 1986 de AF1 dan toch terug in de winkels. Dit waren de eerste stapjes voor het schoenenmerk betreft ‘Retro-ing’; voorheen produceerde Nike alleen maar nieuwe modellen en stopte geen geld in reproductie van oude designs.

Nu je het een en ander weet over de geschiedenis van de AF1 zal het ongetwijfeld duidelijk zijn waarom de sneaker een absolute musthave is. Niet alleen is het witte schoenen seizoen weer aangebroken, ook zijn retro sneakers populairder dan ooit. Met deze spraakmakende gympen kun je de plank niet misslaan.

(Fl)air in a boxDe sneaker wordt al tientallen jaren overal op straat gespot. Echter is het te begrijpen als je toch je eigen draai wilt geven aan het originele witte paar. Nike heeft niet stil gezeten en verschillende edities van het design uitgebracht. Over de jaren heen heeft de Air Force 1 een andere definitie gekregen; de upper is niet alleen verkrijgbaar meer in leer, maar bijvoorbeeld ook in flyknit en suède. Van een hoog model tot een laag model en met verschillende colorways zit er voor iedereen wat tussen.

Maak een statement door voor een opvallende editie te gaan die bij jou past, of ga all-in retro door het bekende white on white model te combineren met een vintage 80’s outfit. Met deze gympen zit je altijd goed. Check de Air Force en wordt verliefd op jouw favo paar AF1.

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Annelies

  Ik heb ook net nieuwe Nikes gekocht, alleen nog geen Air Force. Wel een type dat al jaren op mijn wishlist staat, maar het is er nog niet van gekomen. Misschien komend jaar ;-)

 • avatar
  Teddy

  I love nike! Ik heb een paar waar ik echt dagen op kan lopen zonder zere voeten te krijgen

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP