Mijn fotoboek van Disneyland Parijs

Mijn fotoboek van Disneyland Parijs

Als ik terugdenk aan mijn reisje naar Disneyland Parijs, dan krijg ik nog steeds kriebeltjes in mijn buik. Het was echt mooi weer en ontzettend gezellig. Daarom was ik extra blij toen ik in samenwerking met het Fotoalbum een fotoboek mocht ontwerpen. Vandaag laat ik jullie het resultaat zien!

Het ontwerpen

Voordat ik jullie direct het resultaat laat zien, wil ik toch nog even ingaan op de ontwerpfase. Dit is wat mij betreft één van de belangrijkste dingen als je een fotoboek gaat ontwerpen. Op de foto’s na natuurlijk! Je kunt bij het Fotoalbum kiezen tussen een online of een offline programma. Wat betekent dat je het op de website zelf kunt ontwerpen of een programma kunt downloaden om het op je computer, dus offline, te ontwerpen. Ik heb zelf gekozen voor het computerprogramma, omdat mijn foto’s ook allemaal op de computer stonden. Wat dan behoorlijk wat tijd scheelt, omdat je je foto’s niet eerst moet uploaden.

Het computerprogramma van het Fotoalbum vond ik erg fijn werken. Je kiest een product, waar je eventueel ook nog wat extra informatie over kunt krijgen en kunt eigenlijk meteen aan de slag. Ik moet zeggen dat ik zelf wel vaker fotoboeken heb gemaakt, dus ik vond het vrij makkelijk om alle mogelijkheden te ontdekken. Wel raad ik je aan om in het begin de training aan te zetten, waardoor je af en toe wat fijne tips krijgt. Het laden van de foto’s ging erg snel, ik kon ze er gemakkelijk inslepen en ik kon alles zelf costumizen. Je zit dus niet verbonden aan standaard lay-outs, maar kunt zelf al je lay-outs samenstellen. De kaders en andere extra’s zijn daarentegen wel beperkt, maar het enige wat ik eigenlijk miste was het kiezen van mijn eigen lettertypes. Je kunt namelijk alleen kiezen uit standaard lettertypes en dat vond ik jammer. Verder werkte het allemaal snel en was het allemaal duidelijk, dus ik denk zeker dat ik hier vaker ga bestellen.

Mijn fotoboek
Hierbij een kleine sneak peek van mijn fotoboek. Ik zou hem het liefst helemaal laten zien, maar dan wordt het nog een grotere rits met foto’s. Daarom heb ik de mooiste details en de pagina’s waar ik echt trots op ben meegenomen in dit artikel. De cover zagen jullie uiteraard al op de eerste foto. Deze is helemaal doorgetrokken, van de voorkant naar de achterkant. So pretty! 

Ik heb echt lang aan het fotoboek gewerkt, omdat ik enorm perfectionistisch ben. Dat maakt alleen wel, dat ik ook echt blij ben met het resultaat. Het enige minpuntje aan de software van het Fotoalbum is dat hij niet aangeeft dat een foto van mindere kwaliteit is. Dit geven andere programma’s vaak wel aan en hierdoor zijn bijvoorbeeld de screenshots van Disney Illuminations niet zo mooi geworden. Daar baal ik wel van, want daar had ik dan liever een andere foto geplaatst.

Alleen verder ben ik hartstikke tevreden over het fotoboek. Het is allemaal netjes afgedrukt, zoals ik het zelf heb ingesteld. De kwaliteit van het boekje is echt super, er was geen foutje te bekennen. En ook alle teksten zijn mooi afgedrukt, waardoor het net één geheel lijkt. Een fotoboek maken is best een hele opgave, maar als het resultaat dan zo mooi is, dan kan je alleen maar extra lang nagenieten.

Ik ben trouwens gegaan voor het softcover fotoboek in de maat medium. Hij is erg klein, maar dat is voor een klein reisje prima. Dit fotoboek kun je al bestellen vanaf €9,-.

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Janine

  Jammer dat de kwaliteit de wensen overlaat maar de foto’s zijn wel ontzettend mooi! Disney is echt zo ontzettend leuk! Ik hoop ooit voor de tweede keer te gaan

 • avatar
  Jana de Wilde

  Jammer dat sommige foto’s wat minder zijn van kwaliteit maar echt een leuk aandenken aan een waarschijnlijk super leuke trip! :)

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP