Hoe maak ik mijn tuin summerproof?

Hoe maak ik mijn tuin summerproof?

Het is een tijdje echt verschrikkelijk slecht weer geweest, maar het heerlijke zonnetje komt geleidelijk weer tevoorschijn. Het is het perfecte weer om je tuin summerproof te maken, zodat je deze zomer prima in de tuin kunt blijven hangen. 

1. Kies voor een fijne ondergrond

Ik vind het zelf altijd fijn om in en rondom mijn huis geen schoenen te dragen. Ik ben het zelfs gewend om op mijn sokken naar buiten te lopen. Iets wat gewoon moet kunnen, zeker als het mooi weer is. Kies dus altijd voor een ondergrond waar jij je fijn bij voelt. Wij hebben een stuk met tegels in de tuin, maar hebben ook veel gras. Dat zijn wel twee dingen die veel onderhoud nodig hebben. Soms kun je beter gaan voor vlonderplanken, wat ook nog eens super mooi is. Zo is het onkruid, als je het goed aanpakt, ook gelijk verleden tijd. Kijk dus zeker eens op Homingxl.nl hoe je dit het beste aan kunt pakken. En als je voor vlonderplanken gaat, dan heb je maar liefst 25 jaar lang een fijne ondergrond in de tuin.

2. Vervang dode planten

De planten in de Nederlandse tuinen hebben de laatste weken een flinke opdonder gehad. Het was even warm, maar daarna heeft het gewoon weer gevroren. Er zijn dus planten die het helaas niet gered hebben. Doe dus een grote schoonmaak in de tuin. Haal alles weg wat dood is en vervang het door iets nieuws. Oh, en als je toch bezig bent, haal dan gelijk al het onkruid eens weg. ;)

3. Creëer een plek waar je wilt zitten

Als je de basis van je tuin af is, dan kun je beginnen met de decoratie. Dat blijft wat mij betreft toch het leukste gedeelte. Als je een prachtige vlonder hebt geplaatst, dan kun je hem helemaal afmaken door een loungeset neer te zetten. Tegenwoordig zijn luxueuze en strakke loungesets helemaal het ding en ze zijn prachtig. Die loungesets doen me echt denken aan de stoelen bij een zwembad van een luxe all inclusive hotel.

Als je al een loungeset hebt, dan kun je hem natuurlijk wat opleuken. Zoek wat nieuwe kussenhoezen uit, zet wat kaarsen neer en zet eventueel ook een mooi bloemetje op tafel. Maak je tuin nu gewoon zo knus mogelijk. Leef je uit!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP

Share
Pin
Tweet