fbpx

Cibdol Oil

Meer groen in huis: zo doe je dat gemakkelijk

Meer groen in huis: zo doe je dat gemakkelijk

Als groot liefhebber van planten tover ik graag meer groen in huis. Sinds de twee jaar dat ik op mezelf woon zijn er al veel planten bijgekomen, maar helaas ook wat planten weggegaan. Ik heb tot nu toe nog geen groene vingers, maar daarom geef ik je graag tips om gemakkelijk meer groen in huis te halen.

Planten in alle hoeken

Een hoek oogt al snel heel kaal als er niets staat en het is tevens vaak de ideale plek voor een plant. Het fleurt de boel snel op en met een kunstplant hoef je je ook niet druk te maken om de juiste verzorging of standplaats. Zo heb je bijvoorbeeld heel het jaar door een prachtig bloeiende paradijsvogelplant!

Bij Maxifleur hebben ze hele realistische kunstplanten. Hier heb je geen groene vingers voor nodig, maar je kunt toch een prachtige urban jungle creëren in je huiskamer. Zelf vind ik de vensterbank één van de plaatsen waar planten niet mogen ontbreken. Bij mij staan daar twee peperomia’s en twee cactussen te stralen!

Toffe hangplanten

Met kunst hangplanten van Maxifleur kun je werkelijk alle kanten op. Zo zijn ze fantastisch om een lege plek op de kast mee op te vullen of zelfs je gehele roomdivider. Daarnaast kun je ze ook ophangen in een pot aan het plafond of aan de muur.

Met kunstplanten heb je gelukkig niet het probleem dat je een speciale pot moet gebruiken, dus kun je bijvoorbeeld gaan voor een hele uitbundige grote pot of een klein rieten bolletje voor aan het plafond. Zo geef je jouw woonkamer een leuk speels effect en tevens zijn hangplanten ideaal om meer groen in huis te halen!

Groen in de badkamer

Het is tegenwoordig heel hip om een plant in de badkamer te zetten. Het staat super leuk, geeft je badkamer echt een tropische vibe en geeft je eventueel wat extra privacy. Wat dacht je bijvoorbeeld van je gehele glazenwand van de inloopdouche aan de buitenkant bekleed met bladeren of misschien kleine subtiele plantjes in het raamkozijn?

Kruidenplanten

Planten zijn niet alleen mooi, maar kunnen ook heel handig zijn! Haal een aantal kruidenplanten in huis. Dit ruikt lekker, maar als je ze in de keuken zet kun je ze ook gemakkelijk gebruiken voor het bereiden van je favoriete gerechten. Verse kruiden zijn toch altijd net iets lekkerder.

Vergeet de slaapkamer niet!

Wij hadden voorheen een televisie in de slaapkamer staan, maar die gebruikten we eigenlijk nooit. Daarom staat de televisie nu in de kelder en heb ik hem ingeruild voor een mooie grote plant. Een plant in de slaapkamer geeft veel meer rust, zeker wanneer je je niet druk hoeft te maken om de verzorging ervan!

Wist je dat er ook planten tegen muggen zijn? Zelf hebben wij een aantal vleesetende planten in onze slaapkamer staan, die ik naar mijn nachtkastje verplaats in de zomer. Ze hebben veel water nodig, maar met een app als Plantsome vergeet je dat niet meer!

Extra veel groen in huis

Als je nog een stapje verder wilt gaan of al genoeg planten in huis hebt, dan kun je de urban jungle in jouw huis nog versterken met een aantal andere tips. Zo kun je bijvoorbeeld voor een behang gaan met palmbladeren of een groene muur in huis. Verder kan een verse bos bloemen eens in de zoveel tijd natuurlijk ook niet ontbreken.

Op welke plek ga jij voor meer groen in huis?

Bron foto: Photographee.eu/Shutterstock.com

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP