Leuke spelletjes voor 2 personen

Leuke spelletjes voor 2 personen

Nu we in de weekenden zeeën aan tijd hebben is het tijd om de bordspellen weer uit de kast te trekken. Alleen wat zijn nou eigenlijk leuke spelletjes voor 2 personen? Ik zet mijn favorieten op een rijtje!

Mens erger je niet

Als we samen een bordspel gaan spelen, dan trek ik al snel Mens erger je niet uit de kast. Het is officieel een spelletje dat je met maximaal 4 personen kunt doen, maar met 2 personen eigenlijk net zo leuk! Er is er natuurlijk altijd één die ontzettend veel geluk heeft tijdens dit spel.

Mastermind

Mastermind hebben wij vroeger urenlang bij mijn opa en mijn ouders thuis gespeeld. Zelf vind ik dit één van de leukste spelletjes voor 2 personen! Eén speler verzint een code aan de hand van vier kleuren en de andere speler probeert deze code te raden. Degene die de code heeft verzonnen geeft na iedere beurt aan welke er goed staan en welke kleuren erin zitten alleen niet op de juiste plaats staan.

Scrabble

Zelf speel ik al Wordfeud op mijn telefoon tegen mijn ouders, maar je kunt natuurlijk ook Scrabble in real life gaan spelen. Dit kun je perfect doen met twee personen, zowel online als offline. Probeer woorden te leggen met zoveel mogelijk punten en pak zeker het woordenboek erbij als je twijfelt over het woord van je tegenstander.

Rummikub

Voor mij een typisch spel wat we altijd ‘s avonds op vakantie speelden. Bij Rummikub probeer je reeksen of combinaties van cijfers te leggen en wie als eerst alle cijfers kwijt is wint.

Stratego

Voor mensen die wel houden van een tactisch spel is Stratego een goede keus! Je probeert in Stratego de vlag van jouw tegenstander te bemachtigen, maar je moet natuurlijk oppassen dat jouw vlag voor het grijpen staat. Het gaat dus om een goede balans tussen aanvallen en verdedigen.

Vier op ‘n rij

Vier op ‘n rij kent iedereen wel, maar is één van de spelletjes voor 2 personen die ook echt voor 2 personen is bedoeld. Zelf blijf ik het altijd spannend vinden, maar trap ik ook heel vaak in dezelfde val van mijn tegenstander. Het is een fijn en gemakkelijk spelletje dat iedereen snapt!

Triominos

Wow, dit spel heb ik allang niet meer gespeeld. Het is typisch zo’n spel wat je even uit het oog verliest, maar uiteindelijk weer ontzettend vaak gaat spelen. Met Triominos leg je de driehoekjes met cijfers aan elkaar, zodat ze matchen. Probeer dit wel zo slim mogelijk te doen, zodat je meer punten verzameld.

Schaken

Heel eerlijk gezegd heeft mijn vriend het al een paar keer uitgelegd, maar zou mijn geheugen alweer opgefrist moeten worden. Toch is schaken één van de ideale spelletjes voor 2 personen en als je eenmaal bezig bent blijf je zo doorspelen. Daarnaast is een schaakspel ook heel betaalbaar!

Dammen

Dammen ken je vast wel! Voor mij een heel frustrerend spel waarbij mijn vader altijd won, haha. Een potje dammen gaat snel en is dus perfect voor mensen die hun aandacht er niet zo lang bij kunnen houden.

Yahtzee

Yahtzee vind ik zelf echt een heel leuk spel om in de zomer bijvoorbeeld buiten te spelen. Je hebt er niet zoveel voor nodig, maar het is wel handig om een starterset aan te schaffen. Het gaat erom dat je de juiste combinaties bij elkaar dobbelt voor zoveel mogelijk punten. Daar hoort soms een risico bij!

Qwixx

Een ander leuk dobbelspel is Qwixx. Dit budget spel is erg leuk om er snel even bij te pakken. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk vakjes wegkruist, maar je mag niet terug op de scorekaart. Daarnaast wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk punten scoren.

Wie is het?

Wie is het? hebben we vroeger allemaal wel eens gespeeld. Een typisch spelletje voor 2 personen en leuk om er weer eens bij te pakken! Je kunt dit natuurlijk ook zonder het spel spelen door een persoon, dier, plaats of voorwerp in gedachten te nemen en het de ander te laten raden.

Exploding kittens

Exploding kittens is een soort Russisch roulette. Je hebt een stapel kaarten en als je de exploding kitten kaart pakt ben je af, tenzij je hem snel tegen weet te werken. Je krijgt in totaal vijf kaarten die je mag spelen wanneer je wilt, maar na iedere beurt pak je een extra kaart van de stapel. Het is een ontzettend spannend en grappig spel!

Ik hoop dat ik je zo wat inspiratie heb gegeven voor spelletjes voor 2 personen. Lees voor meer activiteiten zeker even mijn artikel met leuke dingen om thuis te doen!

Klik om te shoppen

Mens Erger Je Niet!
Bol.com
€19,99
Mastermind
AliExpress
€6,14
Scrabble XL
Bol.com
€49,99
Rummikub
Bol.com
€32,99
Stratego
Bol.com
€36,95
Vier op ‘n Rij
Bol.com
€8,95
Triominos
Bol.com
€20,95
Schaakspel
Bol.com
€14,95
Damspel
Bol.com
€14,95
Yahtzee
Bol.com
€6,89
Qwixx
Bol.com
€11,95
Wie is het?
Bol.com
€19,95
Exploding Kittens
Bol.com
€19,95

Bron foto: goodmoments/Shutterstock.com

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Suzanne

    Een leuk lijstje met spelletjes! Mijn vriend en ik doen de laatste tijd ook wat spelletjes inderdaad, vaak zijn dit kaart spelletjes, bijvoorbeeld Catan.

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP