fbpx

Cibdol Oil

Vleesetende planten tegen muggen

Vleesetende planten tegen muggen

Je ligt eindelijk op bed na een lange dag werken, valt bijna in slaap en plots zoemt er ineens een hinderlijke mug boven je hoofd. Eigenlijk heb je totaal geen zin om op muggenjacht te gaan, maar anders lig je gegarandeerd de hele tijd wakker. Vleesetende planten tegen muggen zijn de oplossing!

Vleesetende planten tegen muggen

Van Mooiwatplantendoen.nl heb ik drie vleesetende planten tegen muggen ontvangen. Deze planten beschermen je binnenshuis tegen verschillende insecten en daardoor kun je bijvoorbeeld een stuk beter slapen. Ik stel je graag voor aan mijn drie nieuwe groene vriendjes!

Venusvliegenvanger

Venusvliegenplant

De venusvliegenvanger (dionaea muscipula) is toch wel de meest indrukwekkende en bekende vleesetende plant. Als een vliegend beestje in het bekje beland en twee keer binnen 20 seconden de haartjes aanraakt, dan klapt hij dicht. Vervolgens verteert de venusvliegenvanger het insect, wat een dag of 10 kan duren. Hij lokt insecten met de rode kleur en zijn geurende nectar. Hap, slik, weg!

Zonnedauw

Zonnedauw

Het tweede plantje dat ik heb ontvangen is de zonnedauw, ook wel de drosera genoemd. Hij heeft het nogal zwaar gehad tijdens de levering met de hittegolf, maar hopelijk komt hij er snel weer bovenop. De zonnedauw (drosera) oogt misschien heel onschuldig, maar dat is hij absoluut niet. De zonnedauw vangt allerlei insecten met zijn kleverige tentakels en vervolgens wurgt hij ze. Het blad rolt dan langzaam op om het beestje te verteren.

Trompetbekerplant

Vleesetende planten tegen muggen

Het derde en laatste plantje dat ik heb ontvangen is de trompetbekerplant (sarracenia). Ik vind dit persoonlijk de mooiste van de drie, omdat hij heel vol is en je er allerlei kleuren in terugziet.

De trompetbekerplant is een soort bekerval, zoals je die misschien wel eens wegzet tegen fruitvliegjes. De insecten komen in de stengels van de trompetbekerplant terecht, maar door de gladde wanden kan het beestje niet meer omhoog. Wanneer het beestje opgesloten zit, wordt hij onderaan verteerd door enzymen.

Helpt het echt?

Vleesetende planten tegen muggen
Klik om te pinnen

De vleesetende planten heb ik direct op de slaapkamer weggezet, aangezien ik daar bijna iedere dag wel last had van een mug die me lastig viel. Zo irritant als je wilt gaan slapen! Ik moet zeggen dat sinds deze planten er staan ik geen mug meer heb gehad die boven mijn hoofd zoemde. We zagen er soms wel eentje langs vliegen, maar die hebben we zelf aangepakt of waren we op een gegeven moment kwijt.

Ik heb dus het idee dat het echt helpt en dat met name de trompetbekerplant erg goed zijn werk doet! Ik heb de trompetbekerplant ook al geregeld verplaatst in huis, want ook de fruitvliegjes in de keuken zijn met deze plant zo verleden tijd.

De venusvliegenvanger heb ik zelf een keer een vliegje gevoerd, wat super leuk is om te doen! Ik heb hier verder nog geen nieuw beestje in zien gaan, maar er zijn wel een aantal bekjes dicht (wat dus betekent dat hij wel zijn werk doet). Het nadeel van dit plantje is alleen dat hij niet meer vliegen kan vangen, dan hij bekjes heeft. De zonnedauw moet naar mijn idee nog een beetje aansterken, want daar heb ik nog geen beestjes in gespot.

De vleesetende planten zijn dus niet alleen super leuk voor in huis, maar ook nog eens bijzonder effectief. Mijn favoriet is absoluut de trompetbekerplant, qua uitstraling en werking! Lees voor meer informatie over vleesetende planten dit artikel eens op Mooiwatplantendoen.nl.

Heb jij al vleesetende planten in huis?

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Willemien

  Wat een mooie blog ja.super handig die plantjes..en mooie foto” s ,ziet er strak uit.

  Neem je ook een kijkje op mijn blog

  Liefs willemien

 • avatar
  Tessa

  Ik vind ze ook erg mooi er uitzien. Zelf heb ik regelmatig last van vervelende beestjes. Misschien toch maar een paar van zulke planten kopen

  • avatar
   Patricia

   Wat Interessant!! Tijdens de vakantie iets vergeten op te ruimen, of eigenlijk voor we weggingen.. Nu stikt het van de fruitvliegjes, dus ik denk dat ik maar wat plantjes moet kopen om het te bestrijden. Dat zal ze leren ;)

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP