fbpx

Cibdol Oil

Haar minder wassen: hoe pak je het aan?

Haar minder wassen: hoe pak je het aan?

Zelf was ik al jaren mijn haar 1 à 2 keer per week. Het is ooit begonnen met afbouwen van om de dag mijn haar wassen naar mijn hoogtepunt van 1 keer per week. Ik leg je graag uit hoe jij ook je haar minder kunt wassen, zodat je minder snel last krijgt van vet haar en een jeukende hoofdhuid.

Waarom je haar minder wassen?

Het was een tijdje heel normaal om je haar iedere dag of om de dag te wassen en voor sommige mensen is dat nog steeds zo. Het is niet zo’n gek idee dat je die lading stylingsproducten, zoals gel, uit je haar wilt spoelen.

Alleen, wanneer je te vaak je haar wast, tast je op een gegeven moment ook de belangrijke natuurlijke oliën op je hoofdhuid aan. Deze zijn er om je huid te beschermen, maar een verzorgde hoofdhuid staat ook gelijk aan mooi verzorgd haar.

Naast dat het beter is voor je haar en huid, is het ook minder schadelijk voor het milieu en zelfs tijdbesparend. Na het wassen van je haar met shampoo ga je namelijk iedere keer dezelfde stylingsroutine doen, misschien zelfs wel inclusief het föhnen van je haar. Dit kost dagelijks veel tijd en ook dit hoeft niet iedere dag op zo’n uitgebreide manier.

Je haar minder wassen

Haar minder wassen schema

1. Volg het schema

Het bovenstaande schema heb ik gemaakt, om stapje voor stapje je haar minder te wassen. Op deze manier stel je langzaam het haar wassen steeds een dagje uit, waardoor je uiteindelijk je haar nog maar 1 à 2 keer per week wast.

Mocht je na deze maand nog verder willen gaan, dan wacht je na de laatste keer wassen 5 dagen tot je het weer gaat wassen. Dit doe je 2 keer en dan stop je er weer een extra dag tussen.

2. Gebruik droogshampoo

Droogshampoo, zoals de Colab droogshampoo, helpt je om het wassen uit te stellen. Als ik twijfel of ik mijn haar moet wassen, dan is dit de ideale tool om het nog net een extra dag uit te stellen. Daarnaast kan het ook helpen om dit vanaf je wasdag dagelijks te gebruiken, zodat je haar simpelweg minder vet wordt.

3. Gebruik natuurlijke producten

Door je haar te wassen met shampoo’s die sulfaten bevatten, kan het zijn dat je hoofdhuid daarop reageert en meer talg aan gaat maken. Hierdoor kan je haar dus sneller vet worden. Mocht je erg veel last hebben van vet haar, dan kun je eens natuurlijke producten uitproberen. De producten van Beauty Kitchen zijn op dit moment mijn grote favoriet!

4. Was je haar met water

Je kunt je haar tussendoor natuurlijk nog gewoon wassen met water. Wist je bijvoorbeeld dat veel bestandsdelen van stylingsproducten oplossen door water? Masseer hierbij je hoofdhuid goed onder de douche en borstel je haar vervolgens goed door.

5. Minder stylingsproducten

Het is misschien heerlijk om heel veel stylingsproducten te gebruiken, zodat je haar niet pluist en beter blijft zitten. Alleen dit kan er ook voor zorgen dat je haar sneller vet wordt. Zelf gebruik ik nu alleen een krullencrème na het douchen en mijn haar zit beter dan ooit.

Probeer dus met stylingsproducten te minderen en ga het liefst ook hier voor natuurlijke producten. Als je ze gebruikt, smeer ze dan niet in je roots, maar alleen in de uiteindes van je haar.

6. Vind je eigen balans

Voor de één werkt het goed om minder dan één keer per week te wassen, voor de ander is twee keer per week het fijnst. Probeer goed te kijken hoe je hoofdhuid erop reageert.

7. Draag je haar vast

Als je haar een beetje vet aanvoelt, hoef je het echt niet meteen te wassen. Het is soms misschien even doorzetten, maar je kunt het beter nog een extra dag uitstellen, dan het toch weer eerder te gaan wassen. Als je haar toch een beetje vet aanvoelt, gebruik dan droogshampoo en maak bijvoorbeeld een mooie vlecht!

Ik hoop dat het je lukt om de komende tijd je haar minder te wassen. Mocht je nog vragen hebben, laat ze dan gerust achter in de reacties!

Bron foto: esp2k/Shutterstock.com

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP