fbpx

Cibdol Oil

Jeukende hoofdhuid: 5 tips om er vanaf te komen

Jeukende hoofdhuid: 5 tips om er vanaf te komen

Een jeukende hoofdhuid is enorm irritant, ik weet er alles vanaf. Het is een soort branderig jeukerig gevoel, waar je niet vanaf kan blijven. Gelukkig is het de laatste tijd wat meer onder controle en daarom help ik jou ook graag op weg met vijf tips om van jouw jeukende hoofdhuid af te komen.

1. Gebruik een natuurlijke shampoo

Sulfaten kunnen de huidoppervlak iets te fanatiek reinigen, waardoor ze je huidbarrière beschadigen en de huid uitdrogen. Doordat ik als blogger veel verschillende shampoos heb getest heb ik gemerkt dat mijn hoofdhuid er inderdaad gevoelig voor is. Zelfs voor de iets mildere varianten, zoals Sodium Coco-Sulfate.

Als je snel last hebt van een gevoelige en jeukende hoofdhuid, dan doe je er goed aan om over te stappen naar een natuurlijke shampoo zonder sulfaten. Twee merken die producten hebben zonder sulfaten zijn Tabitha James Kraan en Shea Moisture. Je haar zal even aan de natuurlijke shampoo moeten wennen, maar daarna zul je merken dat je zowel je hoofdhuid als je haar er een groot plezier mee doet.

2. Was je haar maximaal 2 keer per week

Als je je gezicht teveel wast, dan maakt je huid als reactie meer talg aan en op lange termijn kan dit de huid uit gaan drogen. Ditzelfde gebeurt met je hoofdhuid. Probeer je haar daarom maximaal 2 keer per week te wassen, zodat de hoofdhuid zichzelf in balans kan houden. De hoofdhuid maakt namelijk zelf natuurlijke oliën aan om de huid en het haar te verzorgen, maar deze worden vaak verwijderd als je je haar wast.

3. Verzorg de hoofdhuid

Je kunt de hoofdhuid zelf ook extra verzorgen, als je bijvoorbeeld het idee hebt dat de huid droog blijft. Ik heb hier zelf de Living Proof restore dry scalp treatment voor en deze gebruik je na het wassen. Het is een soort verzorgende olie die je op de hoofdhuid inmasseert, waardoor de droge plekken verzorgd worden en verdwijnen.

Verder heb je ook speciale shampoos voor een jeukende hoofdhuid. Probeer hierbij wel op te letten dat je dan een shampoo kiest zonder sulfaten. De blauwe Vichy Dercos shampoo is hier een voorbeeld van.

4. Laat je haar los hangen

Je haar in een knot of een staart kan bij lang haar heel fijn zijn, maar door je haar strak in een staart te dragen kan je hoofdhuid bijna niet ademen. Daarnaast draag je je haar dan in een onnatuurlijke positie, wat ook de hoofdhuid kan gaan irriteren. Laat je haar dus zoveel mogelijk los hangen en draag het desnoods in een losse staart.

5. Ontstress

Vaak komt een jeukende hoofdhuid naast verzorging ook voort uit stress. Heb je een stressvolle periode achter de rug, probeer dan even te ontstressen. Neem een ontspannend bad, neem wat me-time en plan voor jezelf even een hoofdhuid massage in. Dit is niet alleen goed voor de bloedcirculatie, maar ook voor het laten groeien van je haar!

Wat doe jij als je last krijgt van een jeukende hoofdhuid? Deel je reactie hieronder.

Klik op de afbeelding om te pinnen op Pinterest.

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Luna

  Ik werd er gek van, tot ik doorkreeg waar het aan lag: de conditioner van L’Oreal. Ik kwam erachter toen ik een paar dagen op reis was en daar mijn haar waste met enkel en alleen shampoo, geen jeuk. Toen ik thuiskwam, waste ik mijn haar weer op de gewone manier, shampoo, conditioner. En ja, jeuk. Ook viel me op dat de avond na het haren wassen mijn rug ook ging jeuken, ‘s nachts lag ik wakker van de brandende jeuk op mijn rug. Ik wrijf conditioner in de lengtes van mijn haar en dan laat ik het intrekken en op dat moment hangt mijn haar dus op mijn rug.

  Ik was nu bewust met shampoo waarin ook kokosolie is verwerkt, zodat het ook verzorgend werkt en mijn haar makkelijker doorkambaar maakt. Daardoor kan ik nu de conditioner skippen. Het is een verademing en ik heb geen jeuk meer. Kennelijk zit er iets in de L’Oreal conditioner wat zeer irriterend werkt op mijn huid.

 • avatar
  Lisa

  The Body Shop Ginger Shampoo works wonders as well!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP