fbpx

Cibdol Oil

Tips voor meer vertrouwen in je relatie

6 tips voor meer vertrouwen in je relatie

Vertrouwen in je relatie is de basis. Toch kan het door een bepaalde ervaring of gebeurtenis heel lastig zijn om je partner 100% te vertrouwen. In dit artikel geef ik je graag wat tips, zodat je kunt werken aan een sterkere basis.

1. Ga niet opzoek naar fouten

Als je weinig vertrouwen hebt in je relatie, dan is het heel verleidelijk om op zoek te gaan naar dingen die naar jouw idee fout zijn. Zo kun je de telefoon van je partner helemaal nalopen of een privé detective inhuren om te checken waar je partner echt uithangt, alleen daar wordt je onzekerheid vaak alleen maar groter van.

Daarnaast kan het heel verleideljk zijn om je relatie continu te vergelijken met jouw ideaal plaatje. Alleen om heel eerlijk te zijn, daar gaat geen enkele relatie aan voldoen. Iemand heeft naast positieve karaktereigenschappen ook altijd een aantal negatieve.

2. Praat over je onzekerheden

Het allerbelangrijkste is de communicatie tussen jou en je partner. Het voelt misschien eng om erover te praten, maar doe het toch. Praat over iedere onzekerheid die je voelt en probeer daar samen met je partner aan te werken. Misschien kan hij wat vaker bellen om te vertellen wat hij die week allemaal heeft gedaan of simpelweg vragen hoe het met jou gaat.

3. Probeer je angst te achterhalen

De reden dat je onzeker bent in je relatie komt ergens vandaan. Misschien weet je precies waardoor het komt, maar misschien is het nog één groot raadsel. Denk na waar je zo bang voor bent en waarom. Het kan ook fijn zijn om hier even met iemand anders over te praten, zoals bijvoorbeeld een vriend(in) of je ouder(s).

4. Laat elkaar vrij

Hoogstwaarschijnlijk ben je enorm aan je vrijheid gehecht, dus besef dat je vriend(in) dat net zo is. Het is heel belangrijk om elkaar vrij te laten en ook los van elkaar dingen te kunnen doen. Dit kan best eng zijn, maar dit zorgt uiteindelijk juist voor meer vertrouwen in je relatie.

5. Haal leerpunten uit ruzies

Ruzies heb je in iedere relatie. Daarom is het belangrijk om je niet te blijven ergeren aan deze ruzie(s), zodat je gevoelens zich continu opstapelen, maar juist je leerpunten eruit te halen. Geef daarom je fout toe als je fout zat, zodat jullie beiden het conflict los kunnen laten.

Oké, dat vond je partner dus niet zo leuk, dus de volgende keer doe je het anders. Op deze manier geef je samen je grenzen aan en kun je hiervan leren om het in de toekomst te voorkomen.

6. Praat over verwachtingen

Je hebt allebei verwachtingen over een relatie en wat trouw zijn betekent. Het is goed om hier als je aan het begin staat van een serieuze relatie over te praten, net als over deze dingen. Bespreek wat voor jullie beide de grens is en waar je dus samen absoluut niet overheen gaat. Zo heb je beide een duidelijke richtlijn.

Bron foto: Sotnikov Misha/Stockphoto.com

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    SuzannE

    Hele fijne tips! Inderdaad elkaar vrij laten, maar daarnaast ook samen tijd doorbrengen en daar tijd voor maken!

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP