Haar wassen met appelazijn: anti-roos en anti-klit

Haar wassen met appelazijn: anti-roos en anti-klit

Laatst ben ik mij gaan verdiepen in de Curly Girl Methode. Dit houdt in feite in dat je enkel nog natuurlijke haarproducten gaat gebruiken, zonder sulfaten, siliconen en enkele soorten alcohol, wax en oliën. Op die manier kwam ik erachter dat je haar wassen met appelazijn heel goed is tegen onder andere roos, klit en dof haar!

Haar wassen met appelazijn

Om je haren te wassen met appelazijn kun je het beste kiezen voor een troebele biologische appelazijn. Een troebele biologische appelazijn is namelijk onbewerkt en ongefilterd, waardoor alle belangrijke voedingsstoffen zijn behouden. Je kunt de appelazijn zowel gebruiken als shampoo of als conditioner na het wassen van je haren.

Om het haar te wassen gebruik je geen pure appelazijn. Je kunt het beste een plantenspuit vullen met 1/3 appelazijn, 2/3 water en eventueel een beetje olie voor een lekkere geur. Nu het in een plantenspuit zit kun je het product gemakkelijk aanbrengen in je haar, inmasseren en vervolgens uitspoelen.

De voordelen van wassen met appelazijn

Aangezien je misschien zelfs al appelazijn in huis hebt, klinkt het als een hele logische vervanger voor jouw huidige (onnatuurlijke) shampoo. Het is niet alleen heel goedkoop, maar bevat ook geen schadelijke ingrediënten. Daardoor is appelazijn een geschikte shampoo voor de Curly Girl Methode, maar ook voor mensen die graag een vegan of natuurlijke shampoo willen gebruiken. Alleen nu ben je natuurlijk nieuwsgierig wat appelazijn allemaal voor je haar doet en de hoeveelheid voordelen gaat je vast verrassen!

1. Anti-roos

Als je last hebt van roos, dan heb je misschien gemerkt dat dit door bepaalde shampoo’s juist erger wordt. Met appelazijn zorg je ervoor dat jouw hoofdhuid echt vrij is van bacteriën en het gist dat de roos veroorzaakt wordt verwijdert. Hierdoor verdwijnt het geïrriteerde gevoel, de witte schilfers en blijft het vaak ook weg.

2. Anti-klit

Als je veel last hebt van klitten in je haar, dan je haar wassen met appelazijn zeker een goed idee. Na het wassen voelt je haar namelijk zijdezacht aan en zijn de klitten verminderd. Hierdoor kun je een stuk gemakkelijker je haren borstelen.

3. Glanzend haar

Na het wassen is je haar een stuk gladder en glanst het meer. Door het zuur in appelazijn worden je haarschubben afgesloten. Dit kun je eventueel ook nog extra versterken door het azijn met koud water uit te spoelen. Verder zorgt appelazijn ervoor dat je pH-waarde op peil blijft en je haar de natuurlijke oliën behoudt.

4. Snellere haargroei

Door het sluiten van de haarschubben verminder je gespleten haarpunten. Hierdoor hoef je minder vaak naar de kapper, maar er komt ook nog een extra voordeel bij. Doordat je de appelazijn goed inmasseert op je hoofdhuid om je haar optimaal te reinigen, wordt de haargroei gestimuleerd.

5. Helemaal schoon

Door het wassen met appelazijn sla je het gebruik van schadelijke ingrediënten over en maak je jouw haar helemaal schoon. Er blijven hierdoor geen zeepresten achter in je haar, maar ook de resten van verzorgingsproducten worden verwijderd. Het kan zijn dat je haar even moet wennen aan het feit dat je geen siliconen en sulfaten meer gebruikt, maar na 2 tot 4 weken zul je merken dat je haar gezonder is dan ooit.

Om meer te lezen over de Curly Girl Methode kun je lid worden van deze Facebookgroep. Was jij jouw haar al op een natuurlijke manier?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP