fbpx

Cibdol Oil

Paula's Choice 2% BHA liquid exfoliant review

Paula’s Choice 2% BHA liquid exfoliant review

Na mijn enthousiaste review over het Paula’s Choice serum kreeg ik een berichtje of ik toevallig de Paula’s Choice 2% BHA liquid exfoliant uit wilde proberen. Aangezien ik nog nooit eerder een exfoliant had gebruikt was ik heel benieuwd naar het effect!

Wat is een exfoliant?

Wat is een exfoliant?

Dat het vaak scrubben van je gezicht niet goed is, dat weten we eigenlijk wel. Toch is het heel fijn, omdat je huid na afloop heel schoon aanvoelt en alle dode huidcellen zijn verwijderd. Een exfoliant doet eigenlijk precies hetzelfde als een scrub, maar dan op een milde manier. Zo kun je iedere dag jouw huid perfect reinigen en kan jouw huidverzorging beter zijn werk doen.

Paula’s Choice 2% BHA liquid exfoliant

Paula's Choice 2% BHA liquid exfoliant review
Paula's Choice 2% BHA liquid exfoliant review

De Paula’s Choice liquid exfoliant bevat 2% BHA. Salicylzuur (BHA) komt voor in aspirine, omdat dit ingrediënt ontstekingsremmend werkt. Dit actieve ingrediënt gaat in deze exfoliant daardoor puistjes, mee-eters en roodheid tegen. Verder belooft het product dode huidcellen te verwijderen, de poriën te verkleinen, de huid egaal te maken en snel in te trekken.

Het product is geschikt voor alle huidtypes, maar geeft de mooiste resultaten op een gecombineerde tot vette huid. Je gebruikt het product 1 tot 2 keer per dag, maar bouwt dit wel rustig op. Je huid kan door het gebruik van een exfoliant namelijk wat gevoeliger worden en heeft even de tijd nodig om hieraan te wennen. Het is daardoor ook belangrijk dat je je gezicht altijd insmeert met SPF om je huid extra te beschermen.

De verpakking

Paula's Choice 2% BHA liquid exfoliant review

De verpakking van de Paula’s Choice 2% BHA liquid exfoliant heeft pas een nieuwe uitstraling gekregen. Voorheen was de verpakking wit met zilveren accenten, dus het kan zijn dat je het product in zijn nieuwe verpakking even niet herkent. Ik vind de nieuwe verpakking erg rustig en een stuk strakker qua uitstraling. Het geeft echt een luxe gevoel en ik vind dat Paula’s Choice dat zeker mag uitstralen.

De liquid exfoliant is voorzien van een dop die je vaak terugziet bij een reinigingsproduct. Dit maakt het makkelijk om het product aan te brengen op een wattenschijfje, zonder dat er meteen heel veel uitkomt. De dop maakt het product erg zuinig in gebruik, maar je moet daardoor wel een aantal keer schudden om voldoende product op het wattenschijfje te krijgen.

Mijn ervaring

Paula's Choice 2% BHA liquid exfoliant review

In de webshop van Paula’s Choice kun je bij het product zien hoe je deze het beste kunt gebruiken. Bij de Paula’s Choice 2% BHA liquid exfoliant wordt aangeraden om het product langzaam op te bouwen naar 1 tot 2 keer per dag. Aangezien ik bij of na het aanbrengen geen last kreeg van mijn huid ben ik het product meteen 1 keer per dag aan gebruiken. Wel reageerde mijn hals er heel gevoelig op, dus hier heb ik het product na de eerste keer niet meer aangebracht. Mijn huid is hier op dit moment nog steeds aan het herstellen, dus verzorg het nu eigenlijk alleen wat extra met mijn serum en dagcrème. Ik moet ook toegeven dat ik hier nooit huidverzorgingsproducten op gebruik, dus dat een exfoliant daar misschien niet noodzakelijk is.

Ik reinig mijn gezicht altijd met een toner en gebruik dit product erna. Het is bizar hoeveel extra vuil dit product nog verwijderd! Na het aanbrengen voelt mijn huid een beetje plakkerig aan, alsof het product erop blijft liggen. Dit blijkt een laagje te zijn om je huid te bevochtigen. Aangezien je na het product een serum en/of eventueel een dag- of nachtcrème moet gebruiken, heb ik gekozen om iedere avond het serum eroverheen aan te brengen. Hierdoor verdwijnt het plakkerige laagje en krijgt mijn huid extra verzorging mee.

Aangezien het product nog zoveel vuil van mijn gezicht verwijderd, is dat ook zeker op mijn gezicht te zien. Alle puistjes zijn al een stuk kleiner geworden en staan op het punt om te verdwijnen. Ik heb onder andere rondom mijn mond al een hele lange tijd dezelfde puistjes en deze lijken nu eindelijk weg te gaan. Mijn poriën zijn verkleind en ogen nu een stuk schoner. Verder trekt mijn huidverzorging beter in en doet deze daardoor steeds beter zijn werk.

Conclusie

Paula's Choice 2% BHA liquid exfoliant review

Ik ben heel tevreden over het product en vind het indrukwekkend hoeveel schoner een exfoliant mijn gezicht maakt. Mijn puistjes verdwijnen, mijn poriën worden kleiner en ik ben eindelijk op weg naar een egale huid. De nadelen vind ik met name het plakkerige gevoel en de irritatie op mijn hals. Door het plakkerige gevoel ben ik wel verplicht om een serum aan te brengen, maar ik hou er uiteindelijk wel een schonere en mooiere huid aan over. Ik moet er dus wat voor over hebben.

De Paula’s Choice 2% BHA liquid exfoliant is verkrijgbaar voor €34,- via de webshop.

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Jessica J.

  Exfolianten zijn zo fijn! Ik zou niet meer zonder kunnen. Ik heb nu de Glow Tonic van Pixi (‘s ochtends) en een exfoliant van The Ordinary (‘s avonds) in huis.

  • avatar
   Esmée

   Ik vind het ook gek dat ik het nooit eerder heb geprobeerd. Ik denk dat ik ook niet meer zonder kan, dus als deze op is ga ik snel een nieuwe bestellen! Liefs, Esmée

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP