Happy new hair - balayage

Happy new hair – balayage

Eén van de dingen die ik absoluut van mijn Treatwell bonnen wilde doen, was een uitgebreide kappersbehandeling. Ik heb een tijdje getwijfeld over wat ik wilde laten doen, maar uiteindelijk ben ik voor een balayage gegaan. Een uitgebreide behandeling was het zeker, want ik zat maar liefst 5 uur in de stoel. Het resultaat, inclusief voor- en na foto’s, zie je vandaag!

Mijn ideeën

Ik was al een tijdje niet meer naar de kapper geweest. Ik denk dat ik voor de zomer voor het laatst geweest ben. Ik wilde het graag laten groeien, maar ik kwam er ook niet aan toe door de vakanties en de verhuizing. Doordat ik derde was geworden met de Treatwell Beauty Blog Awards had ik nog een bon van €50,- over voor een behandeling. Ik wilde voor een uitgebreide kappersbehandeling gaan, omdat dit veel te lang geleden was, maar ook omdat ik het altijd zo’n heerlijk gevoel vind. Je zit in zo’n stoel, hoeft even nergens aan te denken en kunt gezellig bijkletsen met iemand die je haar verzorgd.

Toen ik besloot om voor de balayage te gaan heb ik wat ideeën opgedaan op Pinterest. Balayages trokken altijd al mijn aandacht, maar ik merkte dat mijn voorkeur dit keer het meeste uitging naar de grijze-assige tinten. In de kapsalon kon ik mijn ideeën laten zien en aan de hand daarvan werd de kleur gekozen. Ik vond het persoonlijk heel fijn dat ik kon laten zien wat ik mooi vond en dat de kapster daar meteen mee aan de slag ging.

5 uur in de kappersstoelHappy new hair - balayage

Als ik het bovenstaande resultaat zie, dan schrik ik er gewoon van. Een bezoek aan de kapper kan zoveel verschil maken, zeker als je er 5 uur hebt gezeten. Wat het meeste tijd kostte was het blonderen/ontkleuren van mijn haar. Aangezien ik de puntjes heel licht wilde hebben, duurde het nog een stuk langer. Na het ontkleuren werd mijn haar uitgespoeld en verzorgd met de producten van Olaplex. Dit is echt een aanrader, want mijn haar was na afloop zelfs een stuk zachter dan voor de behandeling.

Na het ontkleuren werd mijn haar geknipt. De puntjes gingen eraf, ze knipte het in laagjes en ze dunde mijn haar uit. Dit is bij mij nog nooit eerder gebeurd, maar dit heeft er echt voor gezorgd dat mijn haar er zoveel levendiger uitziet. Het valt niet meer zo sluik langs mijn gezicht, maar ik heb mijn slag weer terug. Toen ze klaar was met knippen droogde ze mijn haar en liep ze alles nog een keer na. De laatste stap was het verven, waarbij ze heeft gekozen voor een astint. Hierdoor ging het warme in mijn haar eruit en kwam er een mooie koele kleur voor terug. Ik vond mijn haar voor de behandeling veel te warm en ‘gelig’ en nu vind ik het een stuk mooier.

De balayage

Happy new hair – balayageIk moet toegeven dat mijn haar op de linkse foto net is gewassen en daar geen haarproducten in zitten, dus vandaar dat er sowieso iets minder volume in zit. Alleen het is alsnog een heel groot verschil. Mijn haar valt een stuk mooier en ik ben echt heel blij met de kleur van mijn haar! Vanaf nu ga ik het goed bijhouden met zilvershampoo en hoop ik stiekem dat het nog wat lichter wordt. Ik vind namelijk dat het voor mijn gezicht ook zoveel heeft gedaan! Mijn huid lijkt wel een stuk lichter, maar mijn ogen komen veel beter naar voren. Ik ben heel tevreden en heel benieuwd hoe lang deze prachtige haarkleur blijft zitten. Als ik ooit weer een balayage wil laten verven, dan ga ik zeker weer terug naar deze salon!

De balayage is geverfd bij Kapsalon Schier en Schaar in Tilburg. De prijzen variëren afhankelijk van je haarlengte, de Olaplex behandeling en de kleur waarin je het wilt laten verven.

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Veerle

  Ziet er echt super goed uit! Het ziet er zelfs een stuk voller uit dan eerst.

 • avatar
  Laura | I scream beauty!

  Erg mooi!!

 • avatar
  Lotje

  Mooi resultaat inderdaad! Staat je heel mooi!

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP