Cibdol Oil

HELLO FRESH MET WIJNBOX

Hello Fresh met wijnbox

Een box vol gerechten die bij je thuis wordt bezorgd, zodat je niet continu stil hoeft te staan bij het eten. Je kiest gerechten uit die je lekker vind, en ze worden ‘s avonds geleverd. Pas geleden heeft Hello Fresh de wijnbox toegevoegd aan hun collectie, als je de wijnbox besteld krijg je twee wijnen aangesloten bij je gerechten. Dit kan een rode en een witte wijn zijn, maar ik had een Hello Fresh box met twee witte wijnen. 

Witte asperges

HELLO FRESH MET WIJNBOX
Het eerste gerecht dat ik heb gemaakt waren de witte asperges met aardappels, een gekookt ei en peterselie. De peterselie staat niet op de foto, omdat ik dit samen met de gesmolten roomboter na deze foto over de maaltijd heb geschonken. Toen we net in Brabant woonde hadden we al eens asperges op, en ik weet dat ik dat toen echt heel vies vond. Nu had ik het zelf klaar gemaakt, en ik vond het echt lekker. Het deed me een beetje denken aan witlof, en dat is één van mijn favoriete groentes. Deze maaltijd werd gecombineerd met de wijn Masan blanc, deze wijn was van zichzelf erg droog, zelfs een beetje zurig. Alleen het eten en de wijn waren samen volledig in balans. De wijn werd een stuk minder zurig, zelfs minder droog en het benadrukte de asperges.

Couscous

HELLO FRESH MET WIJNBOX
De couscous (frisse tabouleh) met victoriabaars en yoghurt-muntdressing was een flinke portie. We hadden met z’n vieren nog aardig wat over. Nu is het natuurlijk een makkelijke maaltijd om te bewaren, en de volgende dag alsnog op te eten, bijvoorbeeld als lunch. Ik vond het gerecht lekker, maar had het zelf toch iets anders aangepakt. De munt vond ik bijvoorbeeld te overheersend, en ik ben geen grote fan van yoghurt. Het is wel een hele fijne maaltijd voor een warme zomerdag, omdat het geen warm eten is. Dit gerecht stond aanbevolen in combinatie met de Quinta Bianco, deze heb ik alleen nog in de koelkast staan voor een ander avondje. Ik heb deze wel geproefd op een evenement, en vond dat het gerecht toen vele malen beter naar voren kwam.

Orzo

HELLO FRESH MET WIJNBOX
De orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano vond ik echt heel lekker. Het was weer een flinke portie, dus het is niet opgegaan. Het deed me denken aan een pizza, doordat de tomaten helemaal erdoorheen verwerkt zaten. Ik vond het echt een lekker gerecht, alleen ik had het recept verkeerd begrepen. Ik had er namelijk teveel boter ingedaan, want wij hadden geen gebruik gemaakt van roomboter vanwege mijn vaders lactose allergie. Ach, je proefde er eigenlijk weinig van. Het vulde enorm, en het had gesmaakt. Bij dit gerecht hoorde een rosé, die niet bijgeleverd werd, dus die we ook niet gedronken hebben.

Conclusie

Ik vond het leuk om een keer de Hello Fresh originalbox uit te testen in combinatie met de wijnbox. Het is me erg goed bevallen, en de box werd dinsdagavond netjes koud bij me afgeleverd. Het lijkt me ideaal als jij en je partner beide fulltime werken. Je neemt ‘s avonds het pakket aan, en kan 3 of 5 dagen vooruit. Sinds kort kun je bij Hello Fresh zelf drie of vijf gerechten kiezen uit de gerechten die op het programma staan. Zo kun je eventueel de gerechten weglaten die je niet aanspreken, of die je echt niet lust.

Het valt me wel op dat er op dit moment veel aparte gerechten zijn, waardoor je wel ontzettend gevarieerd eet, maar je moet het wel lusten. In onze familie eten we met name veel aardappelen met groenten, dus ik weet niet of we het lang met zo’n box uit zouden houden. Over de wijnbox ben ik trouwens erg te spreken, want het eten smaakt in combinatie met de wijn veel beter, de wijn versterkt de gerechten. De gerechten en de wijnen zijn mooi in balans.

De Hello Fresh orginalbox is verkrijgbaar vanaf €34,00, de wijnbox kost €9,00.

 • Reacties ( 4 )

 • avatar
  Manon

  De Orzo ziet er wel lekker uit

 • avatar
  Charelle

  Altijd leuk om recensies te lezen van foodboxen! Kan me inderdaas voorstellen dat als je aardappelen gewend bent, het wel een hele switch is! Maar het is denk ik oo een kwestie van wennen. (:

 • avatar
  Jolet

  Ik wist helemaal niet dat ze er ook een wijn variant van hebben. Wat een leuk initiatief!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP