fbpx

Cibdol Oil

Hoe maak je je matras schoon?

Hoe maak je je matras schoon?

Het hebben van een schoon bed is heel belangrijk. Door regelmatig de lakens te vervangen en het dekbed uit te kloppen maak je al een goede start. Maar onderschat ook het belang van het reinigen van het matras niet. Hier zijn enkele tips die alle schoonmakers die zich hebben aangemeld voor de Helpling-app gebruiken.

Wist je dat mensen gemiddeld 10 tot 15 jaar op hetzelfde matras slapen? Tegen de tijd dat mensen stoppen met groeien, zo rond hun 18e jaar, zullen ze vaak genoegen nemen met een matras waar ze vele jaren op kunnen slapen. Ze veranderen alleen van matras wanneer ze verhuizen, een relatie krijgen of het advies van een arts krijgen om dat te doen. Wanneer ze last van hun rug of nek krijgen vragen mensen doorgaans wel advies aan hun arts. Alleen er is bijna niemand die een matras aan een hoestbui of aandoening aan de luchtwegen koppelt. Dat is raar, want je moest eens weten hoeveel insecten en ongedierte een plekje in je matras hebben gevonden. Als je dat wist dan zou je je matras onmiddellijk vervangen en het, misschien wel, ter plekke verbranden!

Het is belangrijk om je matras regelmatig schoon te maken en daar bestaan veel manieren voor. Hieronder vijf tips om jouw matras schoon te maken en te houden:

  1. Draai je matras regelmatig om. Hoe eenvoudig het ook mag klinken, je zult verrast zijn te weten hoe weinig mensen dit regelmatig doen.
  2. Gebruik een stofzuiger. Tenzij je een echt vies persoon bent in bed (wat betekent dat je niet eet of drinkt in bed), wordt matras vaak alleen vuil van haren en huidschilfers. Met behulp van een stofzuiger kun je dit eenvoudig verwijderen.
  3. Als er op de één of andere manier bloed in het matras is gekomen, dan kun je dat het beste verwijderen met behulp van waterstofperoxide. Dep de vlek met een doek die bevochtigd is met waterstofperoxide. Droog bloed laat zich altijd erg moeilijk verwijderen. Wanneer je niet helemaal slaagt, probeer dan het zo goed mogelijk te verwijderen.
  4. Wanneer je in je bed hebt geplast, omdat je een nachtmerrie of iets anders had, gebruik dan een op enzymen gebaseerde reiniger en laat het intrekken. Sprenkel er wat soda op zodra je klaar bent en laat het een nacht staan. Het enige dat je de volgende ochtend hoeft te doen, is de soda op te zuigen.
  5. Soda werkt ook goed om vieze geurtjes uit de matras te halen. Erg handig wanneer je veel zweet tijdens je slaap.

Dit zijn enkele eenvoudige suggesties voor de meest voorkomende problemen die kunnen leiden tot een vies en bevlekt matras. Met deze tips krijg je jouw matras binnen een mum van tijd weer schoon.

Hoe vaak verschoon jij je bed en draai je je matras om?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP