fbpx

Cibdol Oil

Muurdecoratie in de woonkamer: 5 leuke ideeën op een rijtje

Een kale muur is saai en vaak erg kil en onpersoonlijk. Het geeft eerder een steriel en afstandelijk gevoel, dan een gevoel van huiselijkheid. Soms echter is het moeilijk om een passende muurdecoratie te vinden die ook nog eens stijlvol is en past bij jouw inrichting. Daarnaast is smaak natuurlijk ook van groot belang. Om jou te helpen om toch die ene mooie en vooral stijlvolle muur te creëren of goede ideeën te geven voor een passende muurdecoratie met stijl, hebben we een aantal ideetjes op een rij gezet. Wij hopen jou hiermee voorgoed van die saaie, kale muur te verlossen.

Muurdecoratie: op zijn Engels, gebruik de tijd in de vorm van een horloge

Landelijk, stijlvol en authentiek, dat zijn dé sleutelwoorden voor de Engelse horloge. Je houdt van rust, ruimte en landelijkheid? Dan hang je vast niet graag van alles aan de muur maar blijf je de kalmte graag bewaren. Eenvoudig is dan nog een sleutelwoord waar de Engelse horloge aan voldoet. Niet alleen maar mooi en vooral stijlvol maar ook nog eens erg handig en functioneel omdat je direct de tijd in de gaten kunt houden. Daarnaast staat zo’n authentiek horloge natuurlijk erg trendy en is het uniek.

Muurdecoratie: speelse of juist stijlvolle stickers op tegels

Hou jij juist meer van speels en vindt je een knipoog naar jouw interieur juist lekker eigenwijs? Dan is er een leuke oplossing op het gebied van muurdecoratie namelijk de stickers op tegels. Het is veel persoonlijker dan een kant en klaar schilderij, je kan tenslotte zelf kiezen welke afbeelding je op de tegel laat zetten. Misschien wel een kleurrijke vlinder? Of je maakt ze zelf! Dan maak je deze muurdecoratie wel heel persoonlijk!

Muurdecoratie: persoonlijk en creatief

Muurdecoratie in de woonkamerHou je van echt persoonlijk en wil je bezoekers ook een kijkje in jouw leven gunnen? Dan zijn foto’s altijd erg leuk! Het is eenvoudig te regelen, je neemt een aantal fotolijstjes en plaatst er jouw favoriete foto’s in, echter, er is veel en veel meer mogelijk. Denk eens aan een foto op canvas voor het schilderij effect, of misschien is het leuk om een of meerdere foto’s als collage te laten afdrukken? Hiermee krijg je direct een speels effect.

Muurdecoratie: kartonnen dieren

Wil je echt uniek zijn in jouw interieur of misschien een beetje eigenzinnig? Dan kan je kiezen voor de ouderwetse manier van decoreren namelijk met dierenhoofden aan de muur. Nee, geen echte natuurlijk, maar de kartonnen variant. Steeds vaker zien we weer dieren in de inrichting verschijnen. Of je kiest voor een kartonnen neushoorn of het liever wat authentieker houdt en een hertenkop aan de muur hangt, het staat altijd perfect en een beetje eigenwijs. Dieren van karton kunnen in elk interieur, in de strakke moderne woonkamer neem je bijvoorbeeld een gekleurde variant die opvalt terwijl je in een landelijke inrichting eerder een bruin hertenhoofd zal laten opvallen, deze accessoire kan altijd!

Muurdecoratie: een persoonlijke foto op aluminium

De laatste maar zeker niet de minste is aluminium. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van de moderne en stijlvolle uitstraling van dit materiaal. Het is mogelijk om jouw persoonlijke foto te laten afdrukken op aluminium. Kies jouw meest persoonlijke of juist grappige foto en laat hem groots verwerken als een poster. Perfect om een grote kale wand te decoreren met een gepersonaliseerde blikvanger. Uiteraard hoef je niet voor een eigen foto te gaan, je kan ook kiezen voor een natuurplaatje of een stukje moderne kunst en laat dit afdrukken op aluminium. Zo heb je altijd de woondecoratie die bij jouw wanden en interieur past.

Natuurlijk is dit maar een greep uit de vele goede tips die er zijn om jouw saaie muur wat meer leven in te blazen. Het voornaamste is dat je sowieso altijd goed kijkt naar jouw eigen persoonlijkheid en dit laat doorvoeren in jouw interieur. Niets is zo leuk als creatief omgaan met persoonlijke materialen en foto’s en durf hierbij zeker eens naar kleur te grijpen. Als jij jouzelf en eventueel jouw gezin er maar in terug kan vinden en kan herkennen. Dan is de muurdecoratie zeer zeker geslaagd!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP