fbpx

Cibdol Oil

Hotspot Eindhoven: Miss Paddle

Hotspot Eindhoven: Miss Paddle

Samen met een aantal andere bloggers was ik uitgenodigd om een avondje te eten bij Miss Paddle. Deze hotspot in Eindhoven serveert flammkuchen met verschillende toppings en streekbieren van brouwers uit Brabant.

Over Miss Paddle

Miss Paddle is een nieuw restaurant aan de Wal 7 in Eindhoven. Als je door de straat loopt, dan valt het uithangbord je direct op. Het ziet er aan de buitenkant al erg leuk uit, waardoor je meteen even binnen wilt gluren. Eenmaal binnen kom je eigenlijk in een hele lichte open ruimte met een industriële uitstraling en veel groen.

Hotspot Eindhoven: Miss Paddle
Hotspot Eindhoven: Miss Paddle

Dit is niet altijd de uitstraling van het pand geweest. Voorheen stond dit pand namelijk beter bekend als Café ‘t Mulderke. Het was een bruin café, waar je gezellig wat kon drinken, maar na bijna 25 jaar vond de eigenaar het tijd voor iets nieuws. Hij wilde een unieke hotspot in Eindhoven, waar je iets kon eten wat nog niet in de stad te verkrijgen is. Dat werd uiteindelijk flammkuchen, een hele dunne knapperige variant met verse ingrediënten, in combinatie met speciale streekbieren van enkel Brabantse brouwerijen.

De naam is ontstaan doordat ze de flammkuchen serveren op een houten plank, oftewel een peddel. Om er nog net een extra touch aan te geven werd er ‘Miss’ voorgezet. Je ziet deze naam ook veel terugkomen in het restaurant, maar ook de peddels hangen aan een muur. Hierop staan ook de opties van het menu uitgeschreven.

De menukaart

Op het menu staan 15 verschillende flammkuchen gerechten met een aanbevolen biertje per gerecht. Drie van de 15 gerechten kun je ook als salade bestellen. Je hebt daarnaast de keuze uit een kleine flammkuchen van 20 centimeter of een medium flammkuchen van 30 centimeter. De prijzen variëren van €7,50 tot €13.50 per gerecht.

[su_quote] Een flammkuchen bestaat uit een dunne knapperige bodem van uitsluitend meel, water en een beetje zout. Deze besmeren we met een gezonde crème fraiche-variant (Bibbelliskäse) en beleggen we met een topping van vlees, vis, vegetarische of veganistische producten. [/su_quote]

De flammkuchen gerechten op de menukaart zullen eens in de zoveel tijd veranderen, zodat je iedere keer toch iets anders kunt proberen. Waarschijnlijk worden eens in de twee à drie maanden een aantal gerechten aangepast.

Hotspot Eindhoven: lunch, diner en late night snack


Hotspot Eindhoven: Miss Paddle
Hotspot Eindhoven: Miss Paddle

Het menu is erg veelzijdig en je hebt voor ieder wat wils. Of je nu houdt van vlees, vis of toch liever vegetarisch eet. Je kunt flammkuchen prima eten als lunch, zeker de salade is dan echt een aanrader, maar ook als diner of late night snack. De combinatie van eten en bier vind ik persoonlijk heel erg leuk, omdat je zo erg gezond eet, maar toch gezellig onder elkaar iets kunt drinken. Ik vind dit dan ook persoonlijk een hele leuke hotspot om een avondje heen te gaan met vrienden! Er hangt een hele gezellige en ontspannen sfeer en je kunt er ook verschillende games doen. Zo staat er een shuffleboard, maar er staan ook verschillende bordspellen.

Het was voor mij de eerste keer dat ik flammkuchen at. De bodem van deze flammkuchen is heel knapperig, waardoor je echt kunt genieten van hetgeen wat erop ligt. Het leuke is dat je meerdere gerechten kunt bestellen en je deze eigenlijk vanaf de plank opeet. Hierdoor kun je gemakkelijk samen delen en meerdere soorten uitproberen. Ik was zelf heel erg fan van de Miss Classic (met spek, rode ui, prei en kaas), de Miss Piggy (met parmaham, olijven en mosterdcrème) en Miss Popeye (met geitenkaas, spinazie, zongedroogde tomaat en pittenmix). Daarnaast zijn de toetjes beide echt verrukkelijk, dus die mag je zeker niet overslaan!

Hotspot Eindhoven: Miss Paddle

Ik vond het een hele gezellige avond bij Miss Paddle en hoop zeker in de toekomst nog eens langs te gaan! Ik kan simpelweg niet wachten om de andere creaties eens uit te proberen als de menukaart is aangepast. Miss Paddle is zeker één van de Instagram hotspots in Eindhoven. Zeg nou zelf, je wilt toch in al die leuke hoekjes een foto maken? ;)

Miss Paddle is op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 tot 00.00 uur.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Yvonne

    Toffe plek zeg! Ik bookmark ‘m :)

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP