Urban Decay Naked Reloaded palette review

Urban Decay Naked Reloaded palette

Het Urban Decay Naked Reloaded palette is werkelijk een plaatje! Dit is mijn eerste Naked palette en ik kon niet wachten om alle nude kleuren uit te proberen.

Urban Decay Naked Reloaded palette

Urban Decay Naked Reloaded palette review
Urban Decay Naked Reloaded palette review

Na het Urban Decay Born to Run en Gwen Stefani palette is het nu eindelijk tijd voor mijn eerste Naked palette. Ik heb er hiervoor lang over getwijfeld om er één aan te schaffen, maar het waren nooit helemaal mijn kleuren of ik had al teveel soortgelijke kleuren in mijn stash. Het Urban Decay Naked Reloaded palette is prachtig met veel nude kleuren met een roze touch.

Het is de vervanger voor het originele Naked palette dat laatst uit de schappen verdween. Hij is wat mij betreft wel enigszins vergelijkbaar, maar de kleuren zijn wel een stuk zachter. Doordat de kleuren wat zachter zijn lopen ze mooier in elkaar over en zijn ze daardoor ook ideaal om een rustige oogschaduw look te creëren.

De verpakking


Urban Decay Naked Reloaded palette review Urban Decay Naked Reloaded palette review

De verpakking is dit keer geen standaard doosje, maar een verpakking met een prachtige zachte stof. Je kunt de bovenkant van het palette zelfs zachtjes indrukken. Ik denk dat dit persoonlijk heel fijn is als je het palette meeneemt op reis, omdat hij zo de klappen iets beter kan verduren. Het nadeel is misschien wel dat je hem met make-up vingers snel vies kunt maken en lastig kunt reinigen.

Verder zijn de letters er als een soort sticker opgeplakt, maar dit voelt wel erg stevig aan. Ik denk niet dat dit er snel afgaat. Het zijn gouden letters en de bloemen geven de verpakking een roze touch. Deze combinatie weerspiegelt precies de inhoud van het palette, namelijk een warm palette met roze accenten.


Urban Decay Naked Reloaded palette review

Aan de binnenkant is het palette dit keer voorzien van een spiegeltje, maar niet meer van een kwast. Deze kwast is weggelaten en er is ervoor gekozen om vier kleuren groter te maken. De twee buitenste kleuren aan iedere zijde zijn groter. Dit hebben ze gedaan, omdat dit waarschijnlijk de kleuren zijn die iedereen het meest gebruikt. Zeker bij de twee buitenste kleuren kan ik dat begrijpen, omdat Bribe een highlighter is en Blur een prachtige nude kleur om als basis te gebruiken.

De swatches

Urban Decay Naked Reloaded palette review
Urban Decay Naked Reloaded palette review
Urban Decay Naked Reloaded palette review
Bribe – Barely Baked – Angel Fire – Retro – Reputation – Burn – End Game – Dreamweaver – Distilled – Bucked – Boundaries – Blur

De oogschaduw is poederig en erg zacht. Ondanks dat, heb je door de pigmentatie weinig product nodig voor een mooi resultaat. Ik vind de kleuren divers, maar je ziet wel direct heel veel leuke combinaties. Ik vind het fijn dat er ook wat lichte kleuren inzitten! Die kun je perfect gebruiken voor in je ooghoeken of zelfs voor een rustigere look.

De oogschaduw look

Ik heb voor deze look Blur aangebracht over mijn gehele ooglid tot aan mijn wenkbrauw. Dit is een hele lichte matte huidskleurachtige tint. Vervolgens heb ik Bucked aangebracht in mijn crease en naar boven uitgeblend. Ik bracht Reputation aan op mijn bewegend ooglid en Burn aan de buitenzijde hiervan. De look maakte ik af door Bribe onder mijn wenkbrauw aan te brengen en Angel Fire in mijn ooghoeken.

Dit keer heb ik voor de look gebruik gemaakt van vrij rustige matchende tinten, maar je kunt het ook zeker een stuk opvallender maken. Ik heb nu gekozen voor de bruintinten uit het palette, maar ik kan niet wachten om de volgende keer te gaan voor een combinatie van Retro en Barely Baked.

Urban Decay Naked Reloaded palette: ja of nee?

Urban Decay Naked Reloaded palette review

Het Urban Decay Naked Reloaded palette is voor mij absoluut een ja! Ik kan er veel kanten mee uit, maar de looks blijven altijd wel rustig en naturel. Ik vind opvallende palettes ook heel mooi, maar deze is perfect voor dagelijks gebruik. Ik ben blij dat ze hebben gekozen voor meer inhoud en het kwastje eruit hebben gelaten. Hierdoor zijn de basiskleuren niet langer als eerste op en kun je langer van het palette genieten.

Het Urban Decay Naked Reloaded palette is vandaag verkrijgbaar in de webshop van Urban Decay met 20% korting.

 • Reacties ( 4 )

 • avatar
  Marloes

  Echt een geweldig palette is het met een top pigmentatie. Ik gebruik hem zelf ook graag. Mooie look heb je gemaakt.

 • avatar
  Jessica J.

  Ik heb echt nog nooit een kleur in een palette opgemaakt, haha. Hoewel ik deze weer ongelooflijk mooi vind, laat ik Naked Reloaded aan me voorbijgaan. Ik pak m’n Naked2 er al zo weinig bij … ?

 • avatar
  Edith-Sofia

  Wauw, wat een prachtig palette. Zowel de verpakkking als de kleuren vind ik erg mooi! En wat een prachtige foto’s heb je gemaakt, echt geweldig!

  • avatar
   Esmée

   Wat lief! Dankjewel voor het compliment.

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP