Huishouden - mijn leermomenten & vragen

Huishouden – mijn leermomenten & vragen

Mijn vriend en ik wonen op dit moment twee maanden samen. Ik heb nooit op kamers gewoond, dus het is de eerste keer dat ik alles in het huishouden draaiende moet houden. Wel goed om in één keer in het diepe gegooid te worden, maar het brengt ook een hoop vragen met zich mee. 

Al die verschillende schoonmaakmiddelen

Ik kreeg vlak voordat ik ging verhuizen een groot schoonmaakpakket van mijn oma. Echt super lief! Alleen er zat werkelijk van alles in: waarom is een allesreiniger niet gewoon voldoende? In het huis van mijn ouders maakte ik wel eens schoon, maar dan deed ik alles met stofdoekjes en allesreiniger. Alleen nu ik de verschillende producten ook echt uitprobeer, merk ik pas wat een verschil het geeft om sanitairreiniger te gebruiken in plaats van de standaard allesreiniger. De tegels in de badkamer zijn een stuk minder wit!

Het rare geluid van de stofzuiger

We hebben een hele fijne stofzuiger zonder zak van Philips. Ik ben er heel blij mee, maar afgelopen week maakte hij ineens een bizar geluid. Ik dacht eerst dat hij te vol zat, dus ik heb hem netjes geleegd en er zaten inderdaad wat lange haren klem. Alleen daarna maakte hij nog steeds zo’n afgrijselijk geluid. Wat bleek? De filter was helemaal zwart geworden (en deze is normaal gesproken groen van kleur). Deze moet ik toch wat vaker schoonmaken, dan ik dacht.

Ik gebruikte altijd veel te veel wasmiddel

Ik heb voordat ik mijn wasmachine kreeg, een flinke voorraad wasmiddel ingeslagen. Het was destijds in de aanbieding, dus dat leek me wel slim. Het scheelde inderdaad flink wat geld, maar de eerste fles is op dit moment nog steeds niet leeg. Ik heb nu een wasmachine met een automatisch doseersysteem en daardoor gebruik ik veel minder wasmiddel en wasverzachter dan ooit. Als mijn ouders op vakantie waren, dan was altijd zo de halve fles leeg. Een dikke aanrader dus!

Wanneer zijn groenten goed gekookt?

Ik vind op zich het koken niet zo lastig. Ik deed dit thuis ook wel eens als mijn moeder aan het werk was, of gewoon als ik daar zin in had. Alleen met sommige groenten weet ik echt niet wanneer ze ‘gaar’ zijn. Bloemkool is super makkelijk; je prikt erin met een vork en je voelt het meteen. Alleen zijn er ook trucjes voor (snij)boontjes, boerenkool of andijvie? Op dit moment kijk ik op de verpakking of zoek ik het op op internet. Dat gaat in principe super, alleen soms vergeet ik nog wel eens om naar de tijd te kijken. Ik ben benieuwd!

Hoe krijg ik de vloer goed schoon?

In de woonkamer hebben wij een vloer met grote tegels. Daaronder zit vloerverwarming, wat dan weer wel een heel fijn voordeel is met het schoonmaken. De vloer is namelijk zo droog! Het grootste probleem en de grootste vraag die ik op dit moment heb is: hoe krijg ik de vloer goed schoon? In het begin deed ik dit met allesreiniger: de vlekken gingen aardig weg, maar het kon beter.

Daarna heb ik wat gelezen op internet en daar raadde ze aan om schoonmaakazijn te gebruiken. Ik had dit uiteraard in huis, maar ook dit was niet hoe ik het wilde zien. Ik zag nog meer vlekken, maar de vloer glom wel meer en had een minder witte waas. In de supermarkt zag ik wel wat flessen schoonmaakmiddel staan voor de tegelvloer, maar ik vraag me af of dit dan wel werkt. Of kan ik gewoon echt beter de vloer eens in de zoveel tijd schrobben met een spons? Als je tips hebt, ze zijn van harte welkom.

Wat zijn of waren jouw grootste leermomenten in het huishouden?

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Manon

  Leuk om te lezen, ik ben ook nog steeds zoekende naar 2 keer te zijn verhuisd gaan we van de zomer weer verhuizen en ook elk huis is weer anders merk ik, nu gebruik ik eigenlijk gewoon een allesreiniger maar straks wil ik het wel echt goed gaan doen en als het kan ook met natuurlijke schoonmaakmiddelen :)

  Voor de vloer heb ik een soort swiffer gekocht met een flesje zodat ik de vloer nat kan sprayen en er daarna automatisch overeen ga, heel handig. Daar kan je dan warm water en azijn in doen bijvoorbeeld.

 • avatar
  Tessa

  Dat met schoonmaken herken ik inderdaad ja! Wat ik altijd heb met boodschappen dat ik tassen vergeet mee te nemen. Nu ligt in me gang super veel boodschappen tassen niet heel duurzaam dus nu zit in elke tas dit ik heb een boodschappen tas hahaha :)

 • avatar
  Yara

  Leuk om te lezen! Ik heb zelf ook een schoonmaakmiddel voor elk specifiek ding. Ik denk dat het huishouden iets is waarvan je zelf moet zien wat bij jouw past.
  Liefs,
  Yara

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP