Cibdol Oil

Inventum retro waterkoker

Als je me volgt op Instagram, dan heb je deze waterkoker misschien al voorbij zien komen in mijn story. Ik ontving de Inventum retro waterkoker in een grote blogbox en hij heeft overduidelijk de competitie van mijn glazen waterkoker gewonnen. 

De Inventum retro stijl

Inventum bestaat 110 jaar. Dat was reden voor een feestje en voor een beetje nostalgie. Inventum heeft daarom een retro collectie uitgebracht. Deze collectie bestaat uit een waterkoker, een magnetron, een vaatwasser en een koelkast in dezelfde stijl. Perfect om je interieur een trendy vintage touch mee te geven.

Ik was blij verrast toen ik de waterkoker zag. Mijn vriend dacht zelfs dat het echt een fluitketel was, maar het is natuurlijk een replica die gewoon op stroom werkt. Ik vind de vintage uitstraling ontzettend leuk en ik denk dat hij in iedere keuken mooi staat. Het is een echte eyecatcher en hij valt direct op als je in de keuken staat. Hij heeft dan ook mijn glazen waterkoker met led-lampjes verslagen, want ik vind deze toch net wat chiquer.

Specificaties

De waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter. Je kunt hem gemakkelijk ronddraaien op het voetstuk, waardoor hij zowel handig in gebruik is voor rechts- als linkshandigen. Hij heeft een droogkookbeveiliging en een lampje dat aangeeft of hij nog aan het koken is. De Inventum retro waterkoker heeft een vermogen van 2200 watt.

Waterkoker gebruiken

Inventum retro waterkokerJe kunt de waterkoker alleen openen door de dop te verwijderen. Als je de dop hebt verwijderd kun je hem bijvullen en tegelijkertijd achter het handvat zien hoeveel water erin zit. Ik vind dit zelf niet de meest handige plaats, maar het is even een kwestie van wennen denk ik.

De waterkoker maakt weinig geluid tijdens het koken en is veel stiller dan mijn vorige waterkoker. Het water is binnen een mum van tijd klaar om in te schenken. Je pakt de waterkoker gemakkelijk op, hij is eigenlijk helemaal niet zwaar. Het schenken gaat super, hij drupt niet en je hebt veel controle.

Ik ben heel blij met deze waterkoker. Hij heeft een prachtige vintage uitstraling, maar is ook nog eens fijn in gebruik. De Inventum retro waterkoker is bij verschillende winkels verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €49,99. Dat vind ik persoonlijk voor zo’n mooie eyecatcher erg meevallen.

Wat vind jij van mijn nieuwe waterkoker?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Daisy

  Toevallig een soortgelijke gekocht, super leuk die retro waterkokers! :) Staat ook veel gezelliger op tafel.

  • avatar
   Esmée

   Inderdaad, het is ook een stuk leuker om weg te zetten. Het oogt meteen iets knusser in de keuken. Liefs, Esmée

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP