Cibdol Oil

Jouw passie ontdekken, zo doe je dat

Jouw passie ontdekken, zo doe je dat

Het vinden van jouw passie lijkt misschien een hele opgave. Zeker op die momenten dat je een keuze moet maken en eigenlijk niet goed weet wat je echt wilt, zoals het starten aan een opleiding of het zoeken naar een nieuwe baan. Daarom help ik je vandaag om jouw passie te ontdekken, want er is niets mooiers dan dat!

Ik heb geen passie

Je herkent het vast, iemand blijft maar doorpraten over een bepaald onderwerp en daarna volgt de vraag wat jij eigenlijk het leukst vindt om te doen of wat jouw passie is. Niets vervelender dan te moeten zeggen dat je geen passie hebt, omdat je wel een heleboel dingen leuk vindt, maar er niets tussenuit springt. Helemaal niets om je voor te schamen, want je moet jouw passie nog ontdekken.

Wat is jouw passie?

Jouw passie ontdekken, zo doe je dat
Klik om te pinnen

Voordat ik met bloggen begon had ik wel een aantal dingen die ik leuk vond om te doen, maar meer ook niet. Als iemand vroeg naar mijn hobby, dan wist ik echt niet goed wat ik moest antwoorden. Natuurlijk vind ik reizen heel leuk, maar kan dat nou echt een hobby zijn? Ik dacht altijd dat dat iets standaards was wat iedereen geweldig vond.

Tot dat ene moment waarop alle dingen die ik leuk vond samenkwamen. Het heeft even geduurd, maar zelfs mijn passie kwam ineens opbloeien. In 2013 begon ik namelijk met bloggen. Nu wil ik niets anders meer en ook nergens anders meer over praten (bijna dan). Ik zat toen al midden in mijn opleiding en was daarvoor een meisje die géén idee had wat ze wilde doen. Daarom help ik je graag verder om uit te vinden wat jouw passie is aan de hand van de volgende tips.

1. Wat vond je vroeger al leuk om te doen?

Sta even stil bij hoe je was als klein meisje. Ik was iemand die continu het wegwerpcameraatje erbij pakte om collectiefoto’s te maken van mijn poppen en knuffels. Dat niet alleen, ik maakte allerlei onzinnige foto’s, waardoor het wegwerpcameraatje van mijn ouders ‘ineens’ weer vol was. Daarnaast schreef ik verhalen, probeerde ik dagboeken bij te houden en kliederde ik maar al te graag met make-up. Nu ik eraan terugdenk is het dus niet heel gek dat ik een eigen blog begon.

Maak een lijstje met alles wat je vroeger al leuk vond om te doen of misschien springt er meteen één ding tussenuit. Dit is vaak de basis voor jouw passie, want het kan een onderdeel zijn van het geheel.

2. Wat vind je nu allemaal leuk?

De volgende stap is om te kijken wat je nu allemaal leuk vindt of waar je goed in bent. Zo bestonden er vroeger natuurlijk nog geen blogs, maar toen ik op een gegeven moment dagelijks blogs las, vroeg ik me af of dat ook niet iets zou zijn voor mij.

Maak een lijstje met alles wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar mensen je voor om advies vragen. Dit kan een lang lijstje worden, maar zorg ervoor dat je niets vergeet!

3. Wie vind je leuk om te volgen?

Wist je dat je je vaak aangetrokken voelt tot hetgeen wat iemand anders doet? Misschien vind je het namelijk wel heel interessant wat die ene Instagrammer doet voor werk en is dat de reden dat je haar volgt. Maak een lijstje met alle mensen die je leuk vindt om te volgen op sociale media, maar ook met de mensen waar je waardering voor hebt in het dagelijks leven.

4. Waar lees je graag over?

Pak je er geregeld een boek bij of lees je graag op internet over een specifiek onderwerp? Waar zou je super veel over kunnen lezen, zonder dat dat gaat vervelen? Wat voor soort boeken staan er nog op jouw verlanglijstje? Het kan zijn dat hier een bepaald onderwerp al uitkomt, schrijf deze ook op als je dat nog niet had gedaan.

5. Combineer alle antwoorden

Je hebt nu antwoord gegeven op alle bovenstaande vragen en nu kun je misschien bepaalde dingen met elkaar combineren. Zo past schrijven – fotograferen – make-up bijvoorbeeld bij bloggen, maar wie weet heb jij ook meerdere dingen die je aan elkaar kunt koppelen. Kijk of je zoveel mogelijk van jouw antwoorden kunt combineren tot één beroep of hobby en vraag jezelf af wat je jarenlang zou kunnen doen als geld geen rol speelde.

Lukt het niet? Maak je dan absoluut niet druk. Soms duurt het gewoon wat langer totdat je tot het inzicht komt. Zo moet er misschien nog net iets anders op je pad komen. Als je een keuze moet maken, overweeg dan zoveel mogelijk opties en kies datgene waar je het beste gevoel bij hebt. Uiteindelijk duwt je gevoel je hoogstwaarschijnlijk in de juiste richting.

Is het gelukt om jouw passie te ontdekken? Of wat vond jij vroeger als kind helemaal geweldig?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP