Cibdol Oil

Een goede zonnebril kopen, waar let je op?

Een goede zonnebril kopen, waar let je op?

Eerder vertelde ik hoe je jouw lichaam, gezicht en ogen het beste kunt beschermen tegen UV-straling. Een goede zonnebril kan hierbij absoluut niet ontbreken. Daarom leg ik nu uit waar je op kunt letten als je een goede zonnebril wilt kopen.

1. 100% UV-bescherming

Een goede zonnebril biedt 100% bescherming tegen UV-straling. Jammer genoeg is dit niet met iedere zonnebril het geval, maar je kunt het wel heel gemakkelijk controleren. Je vindt deze aanduiding namelijk terug aan de binnenkant van het pootje, de sticker op de bril of in de beschrijving. Het wordt aangegeven met de vermelding 100% UV of UV400.

2. Kies een zonnebril die goed past

Een mini zonnebril behoort op dit moment tot de zonnebrillen trends, alleen de bescherming is helaas niet optimaal. Je kunt namelijk het beste kiezen voor glazen die je ogen volledig bedekken, zodat de zon via de boven-, onder- of zijkant je ogen niet meer kan bereiken. Hetzelfde geldt voor het montuur, deze moet goed aansluiten en niet afzakken als je bijvoorbeeld loopt of fietst. Dat wordt dus geen trendy dames zonnebril, maar gewoon één die perfect bij jou past.

3. De kleurintensiteit

De kleurintensiteit wordt aangeduid met een CE-waarde van 0 tot en met 4. Hierbij staat CE-0 voor zeer lage bescherming en CE-4 voor zeer hoge bescherming. Hoe hoger de CE-waarde hoe meer het licht wordt geabsorbeerd. Een lichtabsorptie van meer dan 75% is aan te raden, daarom kun je het beste gaan voor een zonnebril met een CE-3 waarde.

De zonnebril met een CE-4 waarde is geschikt voor extreme zonnestralen op zee, in de sneeuw, in de bergen en in de woestijn. Je kunt deze zonnebril niet gebruiken bij het besturen van voertuigen en weggebruik. Mocht je bijvoorbeeld vaak tijd doorbrengen op zee, dan is een zonnebril met een CE-4 waarde aan te raden.

4. Krasvrije zonnebril

Mocht je je al snel irriteren aan krassen op je zonnebril. Ga dan voor een onbreekbare zonnebril van polycarbonaat. Dit materiaal kan niet krassen en breken. Zo heb je een zonnebril die heel lang meegaat en waar je altijd goed doorheen kunt kijken.

5. Gepolariseerde glazen

De schitteringen op het water of op het wegdek kun je voorkomen door te kiezen voor gepolariseerde glazen. Deze schitteringen worden door dit glas weggefilterd. Dit is vaak waar een goedkope zonnebril niet aan voldoet, terwijl deze schitteringen juist als meest vervelend worden ervaren. Een Ray Ban zonnebril is vaak al voorzien van gepolariseerde glazen, dat scheelt weer in de portemonnee.

Let er wel op dat er tegenwoordig in nieuwe auto’s gepolariseerd glas wordt gebruikt. Als je dan ook een gepolariseerde zonnebril draagt kan dit elkaar in de weg zitten. Mocht je met jouw auto dus geen last hebben van de schitteringen op de weg, dan is een gepolariseerde zonnebril voor jou niet meer nodig!

Goede zonnebril kopen

Aan de hand van deze vijf pijlers weet je precies waar je op moet letten. Als je een goede zonnebril gaat kopen, kijk dan zeker even bij bijvoorbeeld de Bijenkorf. In deze webshop, als je bijvoorbeeld kijkt voor een Armani zonnebril, kun je filteren op gepolariseerde glazen en de kleurintensiteit. Heel handig als je nu eindelijk wilt investeren in een goede zonnebril!

Welke zonnebril staat op jouw verlanglijstje? Ik ben benieuwd!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP