fbpx

Cibdol Oil

Kampeervakantie: zo bereid je jezelf voor

Kampeervakantie: zo bereid je jezelf voor

Al van kleins af aan was ik geregeld op campings te vinden. Mijn ouders hebben een eigen caravan en daarmee gingen we overal heen. Alleen hoe bereid je jezelf voor op een kampeervakantie? In dit artikel een aantal tips!

Kampeervakantie kiezen

Ondanks dat kamperen klinkt als één categorie, heb je eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om te kamperen in een (gehuurde) tent, caravan of camper. Het voordeel van een tent is dat je deze daadwerkelijk op iedere plek neer kunt zetten en dat is met een caravan of camper toch iets lastiger. Daarentegen slaapt een caravan of een camper een stuk lekkerder als je te maken krijgt met noodweer. Kijk dus goed naar waar welke optie jouw voorkeur uitgaat en welke voor- en nadelen deze optie heeft, zodat je jezelf hierop kunt voorbereiden.

Alleen in Europa zijn er al meer dan 22.000 campings. Je kunt dus in ieder land en ieder gebied in Europa wel een plek vinden om te overnachten. Wij kozen er altijd voor om van tevoren de eindlocatie te boeken, maar de doorreiscamping op het moment zelf te bepalen. Zo kun je zover mogelijk doorrijden als je zelf wilt en ben je minder afhankelijk van het verkeer.

Accessories

Als je op kampeervakantie gaat heb je natuurlijk altijd een aantal accessoires die niet mogen ontbreken. Ondanks de vele mogelijkheden, zijn de accessoires vrijwel hetzelfde. Zo is het verstandig om je goed voor te bereiden op de weersomstandigheden in het land. Als je op een zonnige locatie zit, dan is een schaduwdoek of een luifel een mooie toevoeging. Alleen als je op een zonnige locatie zit, waar het ook af en toe flink kan stormen, dan zijn stormbanden, windtouwen en extra haringen zeker een must have.

Daarnaast is het wel fijn om een afdekzeil neer te leggen voor je tent of caravan. Dit lag bij ons altijd in de voortent, zodat we hier gewoon op blote voeten rond konden lopen en ook extra spullen neer konden zetten. Mocht je een accommodatie hebben zonder gasstel om te koken, dan kan een barbecue ook goed van pas komen. Vaak zijn deze ook te huur op de camping zelf, maar dat is maar net wat je zelf fijn vind. Wat kleine dingen als een zaklamp, een EHBO-doosje en een zakmes komen natuurlijk ook altijd van pas.

Verder kun je het echt net zo gek maken als je het zelf wilt. Om ideeën op te doen omtrent accessoires om te kamperen, kun je zeker eens een kijkje nemen op Outdoorextreme.nl.

Bagage

Je bagage blijft een beetje hetzelfde als iedere vakantie. Je pakt naar de weersomstandigheden, maar verder zou ik wel extra warme kleding meenemen. Je zit op een camping toch meer en langer buiten, waardoor een vest geen overbodige luxe is. Daarnaast zijn vaak dingen als zwemschoenen handig, omdat je niet op iedere camping een zandstrand hebt. En badslippers komen altijd van pas om mee naar het zwembad te gaan, maar ook om mee te douchen.

Als jij op kampeervakantie gaat, wat stop jij dan als eerste in je koffer?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP