fbpx

Cibdol Oil

Je kunt straks kiezen wie er mogen reageren onder jouw Instagram foto's

Je kunt nu kiezen wie er mogen reageren onder jouw Instagram foto’s

Bye bye, stalkers

Instagram heeft een nieuwe functie gelanceerd. Vanaf nu kun je zelf kiezen wie er op jouw foto’s mogen reageren en wie niet. Ideaal als je niet wil gaan voor een privéaccount, maar ook geen reacties onder jouw foto’s wilt van mensen die jou niet volgen. 

Wie mogen er reageren onder jouw Instagram foto’s?

In de nieuwste versie, uitgebracht door Instagram, kun je kiezen wie er mogen reageren onder jouw foto’s. De mensen die buiten deze groep vallen hebben dus geen mogelijkheid om een reactie onder jouw foto’s te plaatsen. Het is niet mogelijk om deze instelling per foto in te stellen. Het geldt dus direct voor alle foto’s op jouw profiel. Het is tegenwoordig natuurlijk wel mogelijk om per foto’s de reacties helemaal uit te schakelen. De groepen die je kunt kiezen zijn als volgt:

 • Iedereen,
 • Mensen die je volgt en jouw volgers,
 • Mensen die je volgt,
 • Jouw volgers.

Hoe kun je dit instellen?

Je kunt straks kiezen wie er mogen reageren onder jouw Instagram foto’sOp de bovenstaande screenshots is te zien hoe je dit in kunt stellen. Als je de nieuwste update van Instagram hebt gedownload, dan zie je bij instellingen het kopje ‘reacties’ staan. Zodra je hier op tikt zie je de nieuwe instelling die aan Instagram is toegevoegd. Door op het knopje ‘opmerkingen toestaan van’ te tikken, open je het scherm waar je in kunt stellen wie er op jouw foto’s mogen reageren.

Een waardevolle toevoeging

Deze nieuwe van functie van Instagram is wat mij betreft erg waardevol. Het was niet iets wat we écht nodig hadden, want ze kunnen beter het huidige algoritme verwijderen. Alleen het is wel handig. Zo kun je nu instellen dat alleen jouw volgers kunnen reageren. Op deze manier creëer je een besloten community. Alleen mensen die jou volgen kunnen dan een opmerking plaatsen of een vraag stellen. Sorry mensen die mij niet volgen, maar wel reageren, dit is nu geen optie meer. Ik ben benieuwd of veel mensen deze functie gaan gebruiken en of het ook echt waardevol gaat zijn om het aantal volgers te laten groeien. Ik heb het idee van wel, maar we zullen zien of het daadwerkelijk zo uitpakt.

Bron beeldmateriaal: Shttefan

 • Reacties ( 4 )

 • avatar
  Cassandra

  Wel een handige updates om spamreacties te voorkomen! Ik krijg maar al te veel reacties van accounts die eigenlijk gewoon aan zelfpromo doen en niet bijdragen aan de discussie onder de foto.

 • avatar
  Jessica J.

  Ohhh, dat is handig om die geautomatiseerde reacties mee tegen te gaan! Ik ga het uittesten! Bedankt voor het delen. :-)

 • avatar
  Manon

  Ik zag het laatst ja dat is best wel een goede functie

 • avatar
  Marloes – GLAMOURMOES

  Oh wat een uitvinding! Dat zou een heleboel spamreacties kunnen voorkomen denk ik. Ik ga het eens uitproberen.

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP