fbpx

Cibdol Oil

5 redenen waarom thuiswerken zoveel fijner is

5 redenen waarom thuiswerken fijner is

Thuiswerken, ik ben er een jaar geleden mee begonnen en wil nu absoluut nooit meer terug. Het begon met het fulltime werken aan mijn eigen onderneming en nu werk ik daarnaast nog parttime voor een ander bedrijf vanuit huis. In dit artikelen 5 redenen waarom thuiswerken zoveel fijner is en jij het ook zou moeten doen. 

1. Je staat nooit in de file

Eén van de grootste ergernissen van mensen die naar hun werk gaan. De file. Het fijne is dat je als thuiswerker daar absoluut niet mee te maken hebt. Je hoeft nooit door de regen of de kou, maar start gewoon je werkdag net nadat je wakker bent geworden. Het is ideaal!

2. Extra tijd voor jouw ochtendritueel

Zelf wil ik nog wel eens een rondje lopen voordat ik begin met werken. Zo voel je je toch wat frisser wanneer je achter je bureau (of op de bank) kruipt om te beginnen met werken. Als je thuiswerkt heb je extra tijd om jouw eigen ochtendritueel samen te stellen. Of dit nu begint met een aflevering van je favoriete serie, sporten of het opruimen van je huis. Je hebt er allemaal net wat extra tijd voor.

3. Je hebt een eigen planning

Naast een gepersonaliseerd ochtendritueel, heb je ook een eigen planning. Je bepaalt zelf hoe je jouw dag indeelt en in wat voor omgeving je wilt werken. Ik werk de ene dag het liefst aan de eettafel met de radio aan en de andere keer werk ik in stilte op de bank. Op kantoor heb je niet altijd invloed op de omgeving en de geluiden in deze omgeving. Als je thuiswerkt kun je zelf jouw ideale omgeving samenstellen, evenals jouw planning. Zo kun je zelf kiezen of je ‘s ochtends of misschien pas ‘s middags begint met werken. Zolang je maar de uren draait die er voor jouw werkzaamheden nodig zijn, dan komt alles goed.

4. Tussendoor andere zaken regelen

Nu ik met de hypotheek van ons huis bezig ben, merk ik hoe handig het is dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Veel instanties zijn alleen overdag te bereiken en als je fulltime werkt is het bijna niet haalbaar om alles doordeweeks te regelen. Gelukkig werk ik vanuit huis, dus kan ik tussendoor gemakkelijk wat dingen regelen. Ik kan documenten inscannen, een telefoontje plegen en zelfs wat dingen ophalen, mocht dat nodig zijn. Het is fijn om deze vrijheid te hebben, anders had het een stuk stressvoller geweest.

5. Werken waar jij wilt

Dit vind ik één van de mooiste redenen om thuis te werken. Je kunt werken waar jij wilt. Als ik een evenement heb in Amsterdam, dan verricht ik mijn werkzaamheden in de trein en voelt het de rest van de dag net als een dag vrij. Denk er eens over na. Je kunt zelfs vanaf een zonnige vakantiebestemming jouw werk verrichten. Dat is pas vrijheid!

Hoe kun je thuiswerken en geld verdienen?

Het thuiswerken is voor mij begonnen door het starten van mijn eigen bedrijfje. Ik ben dol op bloggen en heb op een gegeven moment de droom gekregen om hier mijn eigen bedrijf van te maken. Het lijkt me super om hier uiteindelijk volledig van te kunnen leven, omdat het mijn passie is. Ga dus opzoek naar jouw passie. Begin een eigen bedrijfje, of zoek een bedrijf waarbij je vanuit huis kan werken. Zo werk ik ook nog parttime als Social Media & Webcare medewerker. Deze werkzaamheden mag ik vanuit huis verrichten, omdat er niet ieder moment van de dag iets te doen is.

Ik heb ook een tijdje gewerkt als freelancer. Dit deed ik naast mijn eigen blog. Ik vond het erg leuk om bedrijven te helpen met hun sociale media en wil dit zeker weer een keer oppakken. Lijkt freelancen jou ook wel wat? Ga dan opzoek naar verschillende opdrachten die je voor andere bedrijven kunt uitvoeren.

Wat dacht je van werken bij een ervaren vertaalbureau? Bij Fairlingo kun je je gemakkelijk aanmelden als vertaler. Als je een talenknobbel hebt, kun je hier een leuk zakcentje mee verdienen. Mensen zonder veel kennis van talen kunnen altijd wel een goedkoop vertaalbureau gebruiken. Als ik iets moet schrijven in een vreemde taal, dan zou ik daar het liefst iemand voor inhuren. Anders ben ik zelf enorm lang bezig om de tekst te vertalen, terwijl iemand anders daar binnen een mum van tijd klaar mee is. Zo’n soort opdracht kun je natuurlijk weer gemakkelijk combineren met een studie, of een beginnende eigen onderneming. Disclaimer

Werk jij graag vanuit huis? 

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Jessica J.

  Ik werk heel soms een dagje thuis, maar ik merk dat ik me dan moeilijker kan concentreren doordat ik door vanalles en nog wat afgeleid ben. Zet mij maar op de werkvloer. :-)

 • avatar
  Manon

  Het lijkt mij ook super fijn om thuis te werken

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP