fbpx

Cibdol Oil

KOS DAG 6: LAATSTE DAG GENIETEN

Kos dag 6: laatste dag genieten

De laatste dag in Kos, morgenmiddag vliegen we alweer naar huis. Het was echt een fijne vakantie, maar de dagen vlogen om. Nog een weekend thuis en dan begin ik alweer aan stage. Ik krijg de kriebels als ik daaraan denk. Daarom besloten we om het beste te maken van de laatste volledige dag. Even puur genieten van de stad en alles eromheen, opzoek naar de Romeinse pareltjes in Kos. 

Ontbijten & douchen

Het was weer even een ochtendje waarop we rustig aan deden. Ik wilde kijken of het al wat beter ging, aangezien ik de dag hiervoor spontaan ziek werd. Gelukkig viel het allemaal mee en voelde ik me eigenlijk weer ‘normaal’. Het ontbijtje was lekker en een koude douche is op deze bestemming echt mijn favoriet.

WandelenDe eerste wandeling ging naar het Odeon. Best een stukje lopen vanaf ons hotel, maar een leuke manier om weer eens andere wegen te zien. We zijn namelijk niet over de hoofdweg gelopen, maar door allerlei kleinere straatjes. Het Odeon had ons nog verrast. Zo was er nog een heel ondergronds stelsel, en waren ze zelfs het stadion aan het opmaken voor een voorstelling. Je kunt dit gratis bezoeken en het is indrukwekkender dan je denkt.

Archaeological site

De archaeological site was een heel groot oppervlak. Het was heel gaaf om half opgebouwde stukken te zien, terwijl er ook echt mensen bezig zijn om nieuwe stukken in elkaar te zetten. Ik vind het echt ontzettend knap dat mensen, met deze hitte, daar de concentratie voor hebben. Het waren hele grote en diverse bouwwerken. Ik ben echt benieuwd hoe het er vroeger daadwerkelijk uitzag, want ik vind het nu al indrukwekkend.

Wandelen deel 2

Na het bezoekje aan de archaeological site, waar je overigens ook niet voor hoeft te betalen, besloten we om weer richting de stad te gaan. Daar zou nog meer te zien zijn, maar dit was blijkbaar niet meer toegankelijk, of we hebben er gewoon omheen gekeken haha. Aangezien we ons water al op hadden gedronken besloten we even ergens te gaan zitten. Het was zo warm en we hadden al een flink stuk gelopen.

Na een drankje besloten we door de stad terug te lopen naar het hotel. Heel toevallig kwamen we terecht in het winkelgedeelte, die we eerst niet eens konden vinden. Ik vroeg me al af waar de locals hun kleding vandaan haalden, maar nu had ik het gevonden. Ontzettend veel mooie winkels, met vooral veel prachtige schoenen. Ik kocht zelf ook een paar sleehakken, waar ik al een tijdje naar opzoek was. Je kunt ze hier, in het artikel over mijn schoenen stash, zien.

Nog één keer zwemmen


Deze dag zouden we de laatste duik nemen in het zwembad, nog één keer zwemmen in een prachtige omgeving. Daarnaast is dit waarschijnlijk ook de laatste keer in 2015 dat ik het zwembad in duik. Na zo’n wandeling heb je het zo warm, dat je meteen het zwembad in wilt springen. Hup, bikini aan en duiken maar!

Dineren


Eens moet de laatste keer zijn en dat geldt ook voor het diner. Zo jammer, want het was echt lekker! Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat wij in het hoogseizoen een hotel hebben gevonden met halfpension, die ook nog eens heel goed bevalt. We hebben eigenlijk niets te klagen gehad, en dat is echt een fijn gevoel. Dit keer ging ik voor een kleine maaltijd, maar wel mijn favoriete inktvisringen met een frisse salade.

TV kijken & lekker slapen


Na het diner hebben we nog wat televisie gekeken op de hotelkamer en onze koffer ingepakt. Morgenmiddag zouden we terug vliegen naar Nederland. Het was een dubbel gevoel, want aan de ene kant wilde ik dolgraag in mijn eigen bed liggen, maar aan de andere kant ga ik het mooie weer zo missen. En dat merkten we meteen, het was noodweer en we waren net op tijd geland. Welkom thuis. ;)

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Manon

  Wat een heerlijke laatste dag hebben jullie gehad!

 • avatar
  joelle

  super leuk om te lezen! En echt hele mooie foto’s

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP