fbpx

Cibdol Oil

Laarzen met smalle schacht

5 tips om laarzen met smalle schacht te vinden

Lange laarzen met smalle schacht zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. In de winkel pas je vaak gewoon wat je het mooiste vindt, maar je weet niet waar je precies op moet letten. Als je smalle kuiten hebt, dan ga je voor laarzen met smalle schacht en ik leg je uit hoe je deze gemakkelijk kunt vinden!

1. Bereken je kuitmaat

Wist je dat bij lange laarzen meestal aan wordt gegeven hoe groot de schacht is? Je kunt dit simpelweg zien aan de kuitmaat, deze loopt net als een kledingmaat van XS tot XXXL. Als je weet wat je kuitmaat is, kun je dus bij het shoppen online en in de winkel precies zien welke laars jij zou passen.

Om je kuitmaat te berekenen meet je de kuitomtrek in centimeters. Voel hierbij goed wat het breedste gedeelte is van je kuit en meet deze op. Je meet beide kuiten en pakt de grootste omtrek als uitgangspunt. Op Laarzenwinkel kun je heel gemakkelijk jouw kuitmaat berekenen aan de hand van de gemeten kuitomtrek en je schoenmaat. Je kuitmaat verschijnt rechts in de calculator en je kunt ook meteen alle laarzen in jouw maat bekijken!

2. Hou rekening met kleding

Nu je je kuitomtrek hebt gemeten is het ook slim om in gedachten te houden op welke manier jij jouw laarzen draagt. Als je je laarzen draagt met kousen of legging, dan tel je 1 centimeter bij de kuitomtrek op. Als jij je broek in je laarzen wilt kunnen stoppen, dan tel je 2 centimeter op.

3. De soort laars

Per laars kan de schacht ook enorm verschillen. Als er in de schoenenwinkel of -webshop geen schachtmaat staat aangeduid, dan kun je het beste kijken naar de soort laars. Zo kun je bij een smalle schacht het beste gaan voor een dikker materiaal en eventueel zelfs een gevoerde laars. Als de schachtmaten wel staan aangeduid, dan kun je bij een gevoerde laars het beste een centimeter bij de kuitomtrek optellen.

4. Kijk naar het merk

Het kan even zoeken zijn naar laarzen met smalle schacht. Het staat niet overal aangeduid en het is toch fijner om ze meteen in de winkel te passen. Gelukkig zijn er een aantal merken die standaard laarzen verkopen met een smalle schacht. Probeer bijvoorbeeld deze merken eens: Cellini, Gabor, Invito, JJ Footwear, Lamica, Lilian, Manfield, Omoda, Vai Vai.

5. Speel erop in

Het is misschien niet de meest ideale optie, maar als je laarzen hebt gevonden die je ontzettend mooi vindt, dan kun je er ook op in spelen. Pas de laarzen bijvoorbeeld eens met lange dikke sokken, want dat is zeker geen ramp om te dragen in de winter. En probeer eens of je het leuk vindt om een spijkerbroek te dragen in de laarzen. Zo win je toch weer een aantal centimeter! Mocht dit niet lukken, dan heb ik ook nog een overzicht met leuke enkellaarsjes zonder hak.

Heb jij al mooie laarzen met smalle schacht gevonden?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Suzanne

    Ik heb zelf mijn hoge laarzen een paar jaar geleden gekocht en ben er zo zuinig op. Ik heb namelijk daarna nooit meer de perfecte hoge laars gevonden die mooi aansluit rondom mijn (smalle) kuiten! Soms is het echt zoeken wat dat betreft.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP