fbpx

Cibdol Oil

Lentetype kleuren: deze kleding past bij jou

Deze kleuren kun je dragen als lentetype

Het laatste type uit het vier-seizoenen-systeem is het lentetype. De lentetype kleuren komen vanaf nu weer in de winkels te liggen, dus het perfecte moment om te ontdekken of jij deze kleuren kunt hebben!

De kenmerken van het lentetype

Het lentetype is de lichtere variant van het herfsttype. De kleuren van het lentetype zijn eveneens warm, maar er is hierbij juist weinig contrast te zien in het gezicht. Zo lopen de kleuren van het haar, de wenkbrauwen en de huid zacht in elkaar over.

Het lentetype staat bekend om een warme haarkleur. Vaak is dit een warme blonde kleur, zoals goudblond of honingblond, maar het kan uiteraard ook roodblond, lichtbruin of kastanjebruin zijn. Als lentetypes grijs worden, dan blijft ook de warme kleur behouden. Wat vaak zorgt voor een gelige gloed door het grijze haar. De beste optie is dan om het in een warme kleur te verven, zoals warm blond.

De huidskleur van lentetypes is vaak licht, maar wel met een warme ondertoon en soms met (zomer)sproetjes. De ogen zijn veelal goudgroen, helder blauw en soms bijvoorbeeld bruin met gouden accenten. Je kunt jezelf bijvoorbeeld herkennen in bekende lentetypes als Blake Lively, Kate Moss, Nicole Kidman en Taylor Swift.

De lentetype kleuren

Typische lentetype kleuren zijn lichte kleuren met een warme tint. Je ziet deze kleuren ook veel voorbijkomen in de winkels in de lente en zomer. Het zijn heldere en frisse kleuren, zoals bijvoorbeeld turkoois, lichtoranje, lichtgeel, felgroen en zalmroze.

Koele kleuren kan het lentetype absoluut niet hebben. Je zult merken dat je bij het dragen van deze kleuren al snel heel bleek oogt en dat geeft je geen frisse uitstraling, die je juist wilt. Het gaat hier om kleuren met een blauwe ondertoon, zoals blauw, rood, paars, maar ook puur wit. In plaats van puur wit kun je beter kiezen voor warm wit en dit kun je als lentetype heel mooi doortrekken in je gehele outfit!

Bij het kiezen van sieraden kun je het beste gaan voor sieraden met een warme gouden of koperen kleur. Je kunt uiteraard ook voor sieraden kiezen met één van de warme kleuren die jouw uiterlijk complimenteren.

Kleding voor het lentetype

Nu je de lentetype kleuren weet kun je aan de slag met het uitkiezen van een outfit die 100% bij je past. Ik geef je graag wat inspiratie voor een aantal outfits, zodat je een beeld hebt bij wat echt bij jou past. De items die ik voor de outfits heb uitgekozen zijn allemaal afkomstig van OTTO.

Deze kleuren kun je dragen als lentetype

Jurk van Y.A.S – Tas van Dune London – Laarzen van LASCANA

Jurken in een (fel)groene, oranjerode of lichtgele kleur maken de look voor een lentetype heel gemakkelijk af. Je kunt deze groene jurk bijvoorbeeld gemakkelijk combineren met leuke laarzen en een tas in een beige kleur met een warme panty of maillot. De tas matcht leuk bij de schoenen, maar kun je door de stijl ook ontzettend leuk combineren met sandalen in zomer!

Deze kleuren kun je dragen als lentetype

Trui van Only – Jeans van Levi’s – Sneakers van Nike

Zie je hoe fris deze look is? Dit zijn typische lentetype kleuren en een ontzettend leuke look voor zowel de herfst, winter en lente. Ik vind dit een hele leuke look doordat de trui matcht met de kleuren in de sneakers, maar ook verschillende kleuren mooi naar voren komen. Blauw is zoals eerder genoemd een lastige kleur voor lentetypes, maar probeer hier te gaan voor blauw met een iets warmere kleur en deze niet direct onder je gezicht te dragen. Daarom is deze Levi’s jeans een prima keus.

Deze kleuren kun je dragen als lentetype

Blazer van OTTO – Sneakers van PUMA – Trui van OTTO – Jeans van MAC

Eén van de mooiste combinaties om te dragen vind ik toch wel hele neutrale kleuren. Dit zijn echt lentetype kleuren en herfst- en wintertypes kunnen deze kleuren niet hebben. Ik vind het altijd prachtig als ik iemand zie in een outfit als deze.

Welke van de drie outfits vind jij het mooist?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP