fbpx

Cibdol Oil

Leukste pretparken om te bezoeken in 2020

Leukste pretparken om te bezoeken in 2020

Pretparken bezoeken behoort absoluut tot één van mijn hobby’s en het is zelfs één van mijn goede voornemens dit jaar om ze vaker te bezoeken. Aangezien ik daardoor redelijk op de hoogte ben van de nieuwtjes, vertel ik jullie graag wat de leukste pretparken zijn om te bezoeken in 2020.

De leukste pretparken

Leukste pretparken om te bezoeken in 2020

Klik om te pinnen op Pinterest

Alleen in Nederland zijn er al ruim 120 pretparken te vinden. Dat aantal kan een beetje overweldigend zijn en daarom help ik je graag op weg met een overzicht van de leukste pretparken om te bezoeken in 2020.

Efteling, Nederland

In de Efteling zijn er in 2020 weer een aantal nieuwe dingen te vinden. Mijn favoriete recente attractie is absoluut Symbolica, maar zelfs daar zijn een aantal nieuwe personages in de attractie te vinden. Verder is Pandadroom veranderd in Fabula, een nieuwe 4D-film en restaurant, maar ook is het nieuwe sprookje De Zes Zwanen vorig jaar geopend. In het voorjaar van 2020 opent er een nieuwe familieachtbaan, genaamd Max & Moritz, in plaats van de Bob. Hoewel we de Bob natuurlijk gaan missen, zijn er weer genoeg andere dingen te beleven in de Efteling dit jaar!

Toverland, Nederland

Toverland is misschien niet één van de pretparken in Nederland waar je meteen aan denkt, maar met de komst van het themagebied Avalon is het park een stuk leuker geworden. Met de achtbaan Fēnix en de boottocht Merlin’s Quest zijn er twee top attracties bijgekomen en het gehele themagebied is ook ontzettend sfeervol. Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan Toverland is dat het juist nog niet zo groot is en daardoor niet hoeft te haasten om alles op één dag te zien.

Europa Park, Duitsland

Dat ik een groot liefhebber ben van Europa Park is waarschijnlijk geen geheim meer. Zelf sta ik ook op het punt om dit jaar weer eens een bezoekje te plannen. Europa Park opende in 2019 een compleet nieuw waterpark, genaamd Rulantica. Dit is niet zomaar een waterpark, maar hij is ook volledig gethematiseerd, heeft een bijgelegen hotel in dezelfde uitstraling en heeft maar liefst 25 verschillende attracties.

Buiten het waterpark kun je je in het attractiepark ook gemakkelijk meerdere dagen vermaken. Na de brand in 2018 is het Scandinavische themagebied in 2019 weer opnieuw geopend, maar ook de vernieuwde attractie Piraten in Batavia opent in de zomer van 2020 weer haar deuren. Europa Park heeft de attractie niet alleen vernieuwd, maar ook aangepast en we zullen er maar liefst 125 nieuwe figuren tegenkomen!

Phantasialand, Duitsland

Net over de grens in Duitsland vind je één van de leukste pretparken om te bezoeken in 2020. Phantasialand heeft veel leuke achtbanen staan en hoogstwaarschijnlijk volgt er in de zomer van 2020 een unieke flying coaster. Het is de langste flying coaster ter wereld en dat is niet het enige record dat Phantasialand binnensleepte op het gebied van achtbanen, zo verbrak het pretpark ook met Taron en Raik verschillende records. Als achtbanenliefhebber dus extra leuk om deze banen eens te doen!

Meer informatie over pretparken?

De bovenstaande vier zijn wat mij betreft de leukste pretparken om dit jaar te bezoeken in Nederland en Duitsland. Mocht je deze al gezien hebben en meer informatie willen over andere pretparken, dan kun je zeker eens een kijkje nemen op de website Pretparken.nl. Hier vind je onder andere meer informatie over de openingstijden, adresgegevens, drukte en attracties van verschillende pretparken in Europa. Super handig om even rond te kijken, want hier heb je alle informatie meteen in één overzicht!

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Suzanne

    Handige tips! Ik moet ook echt met mijn vriend eens naar een pretpark!

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP