Lekkere vleesvervangers: 3 in de test

Lekkere vleesvervangers: 3 in de test

We eten de laatste tijd steeds vaker vegetarisch. We combineren dan bijvoorbeeld aardappelen met spinazie niet met vlees, maar met een vleesvervanger. Er zijn genoeg lekkere vleesvervangers verkrijgbaar, dus daarom vandaag 3 verschillende in de test!

AH vegetarische basis burger (€1,59)

Lekkere vleesvervangers: 3 in de test

Onze andijviestamppot eten we het liefst met spekjes, dus dan voelt het dubbelop om daarnaast ook nog vlees te eten. Altijd als ik hiernaast iets moet uitkiezen voelt dat heel overbodig en heb ik ook geen idee wat ik moet kiezen. Daarom hebben we de andijvie wel gewoon gemaakt met spekjes, maar dit keer gecombineerd met de Albert Heijn vegetarische basis burger.

De burger is allereerst erg gemakkelijk te bereiden en ligt zo op je bord. Hij ziet er enorm lekker uit en oogt eigenlijk hetzelfde als een burger van vlees. Bij de eerste hap vind ik het erg lekker, maar hoe meer happen ik neem hoe meer hij tegen gaat staan. Hij is vrij zoet door de hoeveelheid soja erin is verwerkt en die smaak komt pas na een paar happen binnen. Deze behoort voor mij niet tot de lekkere vleesvervangers, maar is qua textuur wel heel erg gelijk aan een burger!

Vivera groenteschijf (€2,39)

Lekkere vleesvervangers: 3 in de test

De groenteschijf van Vivera was de eerste vleesvervanger die we probeerden. Ik was na het eten van deze groenteschijf meteen enthousiast, dus dit was een erg goed product om mee te beginnen. De groenteschijf kun je eigenlijk zien als een soort groenteburger, want ook qua structuur doet deze me weer heel erg denken aan vlees.

De groenteschijf is heel lekker, vol van smaak en heeft een stevige bite. Deze behoort echt tot de lekkere vleesvervangers! Er zitten veel verschillende groentes in, want je vindt hier namelijk ui, maïs, wortel, prei, groene paprika, sperziebonen en doperwten in terug. Deze smaakcombinatie is erg lekker en ik heb deze al meerdere malen opnieuw gekocht. Voor mij is dit echt een goede combinatie met spinazie à la crème.

Vivera krokante kipschnitzel (€2,59)

Lekkere vleesvervangers: 3 in de test

De normale kipschnitzel was hier al favoriet, maar de vegetarische kipschnitzel is een hele goede vervanger! We hebben de kipschnitzel ook van een ander merk geprobeerd, maar die van Vivera is toch opnieuw onze favoriet.

Het was bij dit product voor het eerst dat ik me verbaasde over hoe goed ze de smaak van kip kunnen namaken. Je hebt gewoon echt het idee dat je kip eet, terwijl het product 100% plantaardig is. De buitenkant wordt ook heel krokant als je hem in olijfolie bakt, maar als ik kritisch mag zijn dan mag de buitenkant voor mij nog net wat dikker, zoals bij de AH krokante kipschnitzel. Verder is dit echt een topper!

Conclusie

Ik ben heel erg blij dat we de stap hebben gezet naar vleesvervangers. Zonder de vleesvervangers heb je toch het gevoel dat er iets mist en iets sneller weer trek na het eten. Ik vind dit de perfecte oplossing om vaker vegetarisch te eten! Daarnaast was ik echt onder de indruk van hoe ver ze al zijn in het namaken van de smaak van vlees. Dat maakt me alleen maar nieuwsgieriger, bijvoorbeeld naar de Vivera biefstuk!

De prijzen liggen ook erg laag en dat maakt het aantrekkelijk om het gewoon een keer te proberen. Het is even uitvogelen wat je persoonlijk het lekkerste vindt, maar dan kun je langzaam steeds vaker kiezen voor een vegetarische maaltijd.

Heb jij al eens vleesvervangers geprobeerd? Zo ja, wat vind jij lekkere vleesvervangers?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Anna

    Leuk om te lezen! Ik eet zelf al 14 jaar geen vlees, maar zelfs ik heb nog niet alle vleesvervangers geprobeerd, zoveel zijn er tegenwoordig :D De spinazie schnitzel, vega rookworst en hamburger en vega gehakt zijn momenteel mijn favoriet. oh en niet te vergeten vegetarische saté van Mora, heeeerlijk <3

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP