fbpx

Cibdol Oil

De after lunch dip voorkomen, zo doe je dat

De after lunch dip voorkomen, zo doe je dat

Na de lunch is voor mij het zwaarste moment op de dag. De laatste tijd heb ik verschillende dingen geprobeerd om die vervelende after lunch dip te voorkomen. Deze tips slepen jou zo door dat moment heen!

Drink pas na de lunch koffie

Het is heel verleidelijk om je dag meteen te beginnen met een goede kop koffie. Zeker op maandag heb je het gevoel dat je deze belangrijke kop niet over kunt slaan, I feel you. Alleen het is niet slim om meteen op het begin van de dag met koffie te beginnen, aangezien je ook te maken krijgt met de zogenaamde cafeïne dip.

Het werkt daarom het beste om te beginnen met koffie wanneer je dat pas echt nodig hebt, dus wanneer die after lunch dip begint op te komen. Probeer je lichaam ‘s ochtends vooral genoeg te hydrateren door voldoende water te drinken.

Tijd voor wat frisse lucht

Eerder schreef ik al over de 25 voordelen van wandelen. Het is gebleken dat wanneer je tussendoor geregeld gaat wandelen op een werkdag, dat je een stuk productiever bent. Daarnaast geeft de frisse lucht je weer een oppepper en voel je je daarna een stuk frisser. Je kunt dus misschien tijdens of na de lunch even een rondje lopen voor wat frisse lucht en extra energie.

Eet tussendoortjes

Dit is niet zo’n vervelende after lunch dip tip toch? Het is beter om over de gehele dag meerdere kleinere porties te eten, zodat het eten tijdens de lunch niet enorm zwaar valt. Wanneer je bijvoorbeeld tussen het ontbijt en de lunch niet eet, krijgt je lichaam opeens te maken met een enorme piek in energie, wat vervolgens ook resulteert in een enorm dal. Het is daarom beter om bijvoorbeeld tussen het ontbijt en de lunch nog een stuk fruit te eten, zodat je energiepijl beter in balans blijft.

Vermijd teveel suiker(s)

Suiker kan ook zorgen voor dipjes in je energielevel. Het is daarom goed om zoveel als mogelijk het gebruik van suiker te verminderen. Drink bijvoorbeeld geen thee meer met suiker, maar gebruik in plaats daarvan een zoetje. Of ga in plaats van een koekje voor een stuk fruit als tussendoortje.

Daarnaast is het ook beter om te kiezen voor volkoren producten, zoals volkoren brood, pasta en wraps. Deze volkoren producten bevatten koolhydraten die je lichaam langzaam op kan nemen. Op die manier is je lichaam niet meteen na het eten al jouw energie kwijt aan het verwerken van de koolhydraten, die na het eten van bijvoorbeeld wit brood direct omgezet worden in suikers.

Rust goed uit

Het hoeft niet altijd aan het eten te liggen. Als jij al niet fit je dag begint, omdat je te weinig hebt geslapen, dan is een after lunch dip niet te vermijden. Zorg daarom dat je lang genoeg slaapt en probeer ‘s avonds ook voldoende rust te pakken. Ik merk wanneer ik ‘s avonds nog teveel met werk bezig ben, dat die after lunch dip dan niet te vermijden is.

Een powernap

Een korte powernap na het eten kan ook wonderen doen. Ben je op dit moment thuis? Dan kan het geen kwaad om even op bed of op de bank te gaan liggen. Houd je kleren aan, zet een wekker over 10 à 20 minuten en probeer een dutje te doen. Hierna is je eten verwerkt en heb je weer extra energie om aan de slag te gaan! Door je kleding aan te houden kun je daarna direct van de bank of uit bed springen om weer aan de slag te gaan.

Wat doe jij het liefst als je last hebt van een after lunch dip?

After lunch dip tips
  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Rosanne

    Als ik echt last hebt van een dipje, dan ga ik altijd heen en weer lopen in het bedrijfspand en als het droog is lekker wandelen haha! Helpt altijd!

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP