fbpx

Cibdol Oil

LEUKE BEZIGHEID OM TE ONTSTRESSEN

Leuke bezigheid om te ontstressen

Ieder heeft zijn eigen manier om te ontstressen en dingen te verwerken. Zelf heb ik verschillende manieren geprobeerd. Als ik een stressmoment heb, dan is het zo dat je mij beter met rust kan laten en moet ik even iets anders gaan doen dan waar ik mee bezig ben. Pas geleden heb ik voor mezelf echt de manier gevonden om te ontstressen en die wil ik vandaag met jullie delen.

Tekenen

De manier die ik heb gevonden om te ontstressen, is tekenen. Het tekenen is helemaal terug van weggeweest en er zijn weer een heleboel nieuwe tekenboeken op de markt gebracht, waaronder kleuren voor volwassenen. Er zijn verschillende boeken met bepaalde thema’s om in te kleuren, op een bepaalde manier gemaakt dat het heel ontspannend werkt, maar tegelijkertijd is het ook leuk voor volwassenen.

Ik heb op dit moment meerdere boeken in huis om mee aan de slag te zijn en het werkt heel erg ontspannend. Daarnaast zijn er ook nog twee methodes hoe je bezig kan zijn met het tekenen. Je kunt leuk en ontspannend te werk gaan, maar ook intuïtief en meditatief.

Leuk en ontspannend

Je hebt in de winkel een tekenboek voor volwassenen uitgekozen en je gaat aan de slag. Je begint gewoon vooraan in het boek met kleuren en werkt zo alle tekeningen af. Eventueel kun je tekeningen overslaan die je minder aanspreken. Je probeert je te focussen op het tekenen, gebruikt kleuren die je mooi vind of die je goed bij elkaar vind passen. Als je op deze manier te werk gaat in je tekenboek, ben je ontspannend bezig, maar kan het tegelijkertijd ook nog leuk zijn.

Intuïtief en meditatief

Dit is weer een andere manier, want hier ga je op je gevoel werken. Het is belangrijk dat je aan de gang gaat op een rustige plek, waar je niet gestoord wordt of afgeleid door geluiden. Eventueel kun je voor jezelf een ontspannend muziekje opzetten en dan gaat het beginnen. Je gaat vanaf dit punt tekenen met je gevoel. Je bladert door je boek en gaat aan de slag met een tekening waar jij een positief gevoel bij krijgt of die in ieder geval je aandacht trekt, deze ga je vervolgens inkleuren.

Een fout die ik hier altijd maak, is dat ik de tekening uitvoerig ga bestuderen en een schets maar in mijn hoofd met de kleuren die ik zou willen. Dit is iets wat je bij deze manier zo min mogelijk moet doen. Je moet gewoon aan de slag gaan met tekenen en niet nadenken over het geheel, maar stukje bij stukje tekenen. Je bent bij deze manier je zo aan het focussen op je gevoel, dat je je gaat ontspannen. Hierbij is het niet belangrijk of de tekening mooi wordt, maar dat jij je goed voelt en vaak is de tekening nog steeds heel mooi, want je hebt je gevoel gevolgd.

Dit is een leuke bezigheid om te ontstressen en even te ontspannen. Uiteindelijk heb je twee manieren waar je uit zou kunnen kiezen en beide zorgen voor een ontspannend effect op je lichaam en geest!

Ken jij deze manier van ontspannen en ontstressen?

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Marushi

  Tekenen is een van mijn grootste hobby’s! Soms werkt het ontspannend maar voor mij kan het ook soms stressend zijn haha. -x-

 • avatar
  Jenzll

  Tekenen kan voor mij ook heel ontspannend werken, ik vind het mooie aan tekenen dat iedereen het anders tekent. Het is altijd uniek, ongeveer hetzelfde als iemands handschrift. Dat vind ik zo mooi!

 • avatar
  irene

  Ik vind t mooi, maar ik teken nooit meer echt ..xx

 • avatar
  Mariska

  Tekenen vond ik altijd al erg leuk! Kleuren voor volwassenen is ook erg ontspannend :)

 • avatar
  Manon

  Ik was toen ook begonnen met tekenen, maar ik heb het alweer een tijdje niet gedaan.

 • avatar
  Sija

  Ik vind dit ook een hele fijne manier om te ontstressen, helaas doe ik het te weinig, maar ik denk dat ik het toch maar weer ga proberen! :)

 • avatar
  Jamey

  Ik zie de boeken zo vaak in de bruna staan maar of ik het geduld heb om te gaan kleuren.. Ik weet t niet

 • avatar
  Esmée

  Leuk om zo lekker bezig te zijn. Ik vind tekenen ook erg fijn om te ontspannen

 • avatar
  Annelies

  Ik wil al een tijdje beginnen met zo’n volwassentekeningen in te kleuren. Kan ik goed geloven dat je daar van ontspannen wordt!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP