fbpx

Cibdol Oil

Goede voornemens voor 2020

Goede voornemens voor 2020

Gelukkig nieuwjaar! We zijn aangekomen in een nieuw decennium en daarom deel ik vandaag mijn goede voornemens voor 2020. Het zijn geen enorm strenge doelen, maar wel een aantal dingen waar ik dit jaar beter op wil letten.

Hoe ging vorig jaar?

Vorig jaar had ik geen super strenge goede voornemens, maar wel 4 doelen waar ik echt mee aan de slag wilde. Zo waren mijn doelen om (maand)planningen te maken voor meer productiviteit en overzicht, te gaan fotograferen voor andere bedrijven, ons huis verder op te knappen en mezelf verder te ontwikkelen. Ik kan je zeggen dat drie van de vier doelen zeker zijn gelukt, alleen het fotograferen voor andere bedrijven is niet doorgegaan. Het ging afgelopen jaar namelijk zo goed met mijn blog, dat ik besloten heb om me daar 100% op te blijven focussen.

Wel maakte ik weekplanningen voor mezelf en maandplanning voor mijn blog. Dit ging een stuk beter sinds ik de Structuurjunkie planner aanschafte en ga ik daarom ook zeker in 2020 doorzetten. In ons huis zijn weer wat nieuwe dingen toegevoegd, waaronder een prachtige paradijsvogelplant en een heel mooi vloerkleed die al op heel mijn Pinterest bord te zien was. Iets waar ik na een miskoop pas achterkwam.

Tot slot heb ik zeker in mijn eerste jaar als ondernemer veel aan mezelf gewerkt en ontzettend veel geleerd. Zo is die SEO cursus er echt van gekomen en heeft die ook ontzettend veel resultaat opgeleverd. Verder heb ik meerdere zelfontwikkelingsboeken gelezen en liggen er zelfs al een aantal klaar voor dit jaar.

De goede voornemens voor 2020

Ik vind een nieuw jaar altijd heerlijk. Het is alsof je weer op de reset-knop drukt en opnieuw mag beginnen. Ik ben heel erg tevreden over 2019, maar dit zijn de goede voornemens voor 2020, de dingen waar ik net wat meer aandacht aan wil besteden.

1. Meer me-time

Iets wat bij mij in 2020 absoluut op nummer één staat is meer me-time. Ik merkte dat ik af en toe in 2019 echt momenten had dat ik liever wat meer rust wilde pakken of juist iets simpels voor mezelf wilde doen, maar daar geen tijd voor vrijmaakte. In 2020 wil ik daar wel de tijd voor nemen en ook rust pakken als ik merk dat mijn lichaam of mijn gevoel dat aangeeft. Ook heel even rust, kan al zoveel goeds doen!

Zo wil ik in 2020 vaker een boek erbij pakken in plaats van televisiekijken of scrollen op mijn telefoon, het laseren van mijn benen echt iedere twee weken doen, mijn nagels vaker lakken en minimaal één keer per week gaan sporten.

2. Meer hygge

Aan het einde van 2019 las ik binnen een paar dagen het boek Hygge uit en dat heeft me zo geïnspireerd. Met name het gedeelte waarin gezegd wordt dat wij Nederlanders vaak buiten de deur iets gaan doen om het gezellig te hebben, terwijl dat ze dat in Denemarken juist het liefst binnen doen.

Het samenkomen met familie en/of vrienden om gezamenlijk uitgebreid te koken en een film te kijken, iets wat mij eigenlijk nu direct aan Kerst herinnert, waarom trek je dat niet op alle regenachtige dagen in Nederland door? Iets wat behoort tot de goede voornemens voor 2020, want dit wil ik sowieso gaan doen.

3. Vaker vegetarisch eten

In 2019 besloten we uit onszelf af en toe vegetarisch te gaan eten. Dit werd op een gegeven moment wekelijks, maar de laatste weken van het jaar ineens toch weer minder. In 2020 wil ik weer minimaal één keer per week vegetarisch eten en moet ik dus echt meer opletten dat ik dit meeneem bij het boodschappen doen.

4. Meer attractieparken bezoeken

Roel en ik zijn absoluut gek op attractieparken en dat wil ik meer doen dan het voorgaande jaar. Naar Europa Park gaan staat dit jaar sowieso op ons lijstje, want het nieuwe waterpark Rulantica willen we echt zien. Het liefst rijden we daarna nog door naar een andere vakantiebestemming, aangezien we dan toch al een heel eind Duitsland in gereden zijn. Ik was hier zelf aan het denken aan de eerste roadtrip in dit lijstje, maar Roel noemde ook al heel snel Kroatië, wat ik ook helemaal geweldig vind!

Verder heb ik al een aantal keer de reclame van Phantasialand Wintertraum voorbij zien komen en lijkt me het echt heel leuk om daar dit jaar eens naartoe te gaan. Volgens mij zijn we daar sinds 2014 al niet meer geweest en ondertussen zijn daar ook weer wat attracties bijgekomen. Ook de Efteling is zelfs al een hele tijd geleden, want het nieuwe sprookje en Fabula heb ik nog niet gezien, dus daar gaan we snel verandering in brengen!

5. Vakanties inplannen

Het sluit wel een beetje aan bij mijn goede voornemens voor 2020 op het gebied van meer me-time en hygge, maar ook vakanties inplannen is voor mij dit jaar een doel. Ik lees steeds vaker dat ondernemers aan het begin van het jaar al hun vakanties inplannen, zodat ze die weken ook echt vrij kunnen zijn. Wanneer je last minute namelijk besluit dat je een week vakantie wil, komt daar vaak nog heel veel bij kijken en is het lastig om echt helemaal vrij te nemen. Daarom wil ik ook dit jaar gaan kijken naar de weken waarin ik vakantie ga nemen. Ik begin alvast met de weken rondom de feestdagen, mijn favoriete tijd van het jaar.

Conclusie

Dit waren mijn 5 goede voornemens voor 2020. Het lijkt nogal veel, maar ieder stapje vooruit is er al één. Daarnaast draait het vooral om dingen doen die ik zelf heel leuk en fijn vindt, waardoor het ook een stuk gemakkelijker wordt!

Heb jij ook goede voornemens voor 2020? Zo ja, wat zijn jouw doelen?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Sanne

  Ik ben, zoals altijd, wat laat met het nadenken over mijn goede doelen. Ga ik dit weekend de tijd voor nemen! Ik vind het leuk om te zien dat je ook een praktisch doel zoals meer pretparken bezoeken op je lijstje hebt gezet. Dat is eigenlijk ook iets wat je vrij makkelijk kunt doen, dus waarom ook niet! Fijn 2020 :)

 • avatar
  Simone

  Dat zijn hele fijne voornemens! Ik wil dit jaar ook meer me-time, mooie reisjes plannen en werken aan mijn fotografie skills.

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP