fbpx

Cibdol Oil

Lissabon: bezienswaardigheden die je niet mag missen

TIPS! Dit mag je niet missen in Lissabon

Stad van de heuvels, van de kleurrijke huizen en van de eeuwenoude monumenten. Zo kun je de Portugese hoofdstad Lissabon het best omschrijven. De sfeervolle stad trekt heel wat toeristen die onder de zon willen sightseeing. Tot ver in november kun je hier prima een terrasje pakken. Maar wat moet je daarnaast echt zien? Welke plekken in Lissabon zijn de moeite waard? In dit artikel vertel ik je over de mooiste pareltjes van Lissabon!

Belém Tower

Zodra je Lissabon in Google opzoekt komt er meteen een foto van de Belém Tower tevoorschijn. Dit prachtige stukje architectuur stamt uit de Middeleeuwen en word versierd door vele kantelen en Moorse symbolen. Het is eigenlijk een soort mini kasteeltje. Vooral de ligging van de toren is enorm fotogeniek; aan de rivier de Taag. Maak een fietstocht langs deze rivier en je stuit vanzelf op de toren van Belém. Beklim zeker de wenteltrap in de toren voor een panoramisch uitzicht over Lissabon.

Tram 28

Een tram als bezienswaardigheid? In Lissabon wel. De stad is gebouwd op zeven heuvels en heeft daardoor heel wat steile straatjes. Een zonnige wandeltocht staat dan ook garant voor zweet. Gelukkig is daar de bekende, gele tram 28 die je heuvel op, heuvel af brengt.

Zodra je de hooggelegen wijk Alfama binnen rijdt komt de lokale cultuur tot leven. Hier hangt de was tussen de okerkleurige huizen te drogen en drinken de locals een cappuccino bij de barretjes. Stap bij de middeleeuwse Sé de Lisboa kerk uit en bewonder de kleurrijke plafondschilderijen en gebrandschilderde ramen.

Bairro Alto

Na zonsondergang is deze schilderachtige, oude volkswijk ‘the place to be’. Dat komt omdat er hier allerlei bars, cafés en terrassen te vinden zijn. Smul eerst van een kip piri piri en een goed glas wijn en volg daarna de klanken van de fadomuziek. Deze typisch Portugese muziekstroming is ontstaan in Bairro Alto en in een van de fadobarretjes kun je er naar luisteren. En op dansen natuurlijk!

Ook genieten van het uitzicht vanaf de Belém Tower en dansen in Bairro Alto? Boek dan nu een last minute Portugal en geniet dit voorjaar nog van het prachtige Lissabon!

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Anna

    Ik ben dol op Lissabon! Ik ben er nu 3 keer geweest en ik wil zeker nog een keer terug :D.

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP