L'Oréal X-Fiber Xtreme Resist mascara

L’Oréal X-Fiber Xtreme Resist mascara

Een tijdje terug ontving ik de L’Oréal X-Fiber Xtreme Resist mascara. Een waterproof mascara die werkelijk alles aankan. Ik heb hem uitgebreid uitgetest en vertel je er alles over in deze review.

De X-Fiber Xtreme Resist mascara

Het is een ontzettend lange naam, de volledige naam op de verpakking is als volgt: L’Oréal Paris False Lash X-Fiber Xtreme Resist waterproof mascara. Een naam die ik absoluut niet helemaal kan onthouden, maar X-Fiber waterproof mascara volstaat ook.

L’Oréal doet de belofte dat deze waterproof mascara werkelijk alles weerstaat. Of je nu moet huilen bij een film of een typische Nederlandse regenbui moet trotseren, hij blijft op zijn plek. Dat is nogal een belofte en ik kan uiteraard niet wachten om dit uit te testen.

De twee borsteltjes

L'Oréal X-Fiber Xtreme Resist mascaraDe nieuwe mascara van L’Oréal bestaat uit twee stappen en borsteltjes. De eerste stap is een waterproof zwarte primer voor meer volume en de tweede stap is een waterproof fiber topcoat voor meer lengte. Het borsteltje van de eerste stap is recht, waardoor je gemakkelijk al je wimpers kunt voorzien van een laagje mascara. Het tweede borsteltje is daarentegen echt bedoeld voor het creëren van meer lengte door zijn ronde vorm.

Het resultaat

L'Oréal X-Fiber Xtreme Resist mascaraIk heb van mezelf echt hele kleine wimpers met weinig volume. Het is voor mij dan ook een eis dat een mascara mijn wimpers verlengt en meer volume geeft. Ik vond het wel even wennen om weer met het twee stappen principe te werken. Ik betrapte mezelf er nog geregeld op dat ik mijn mascara al wilde perfectioneren met het eerste borsteltje, waardoor het extra laagje van de tweede stap iets te heftig werd. Het is beter om de eerste stap te zien als de basis en hem vervolgens af te werken met het andere borsteltje.

Wel ben ik enorm te spreken over dit resultaat! Het is eindelijk een waterproof mascara die je een beetje kunt controleren, doordat je wimpers niet hard worden. Daarnaast verlengt hij mijn wimpers zonder te klonteren en geeft hij ze zeker meer volume. Ik moet nog wel een beetje oefenen met het aanbrengen, maar op de resultaat foto is het al aardig gelukt!

Echt waterproof?

De belangrijkste vraag voor een waterproof mascara is natuurlijk: is hij echt waterproof? Ja, dat is hij zeker! Ik heb hem met dit koude weer vaak gedragen en ondanks mijn traanogen is hij geen enkele keer uitgelopen. Verder blijft hij zelfs zitten als ik onder de douche sta, waardoor hij echt perfect is om mee te nemen op vakantie. Ik douche altijd vrij warm en de meeste mascara’s lopen dan toch uit, maar deze blijft precies zitten, zoals je hem hebt aangebracht. Echt een top product.

De L’Oréal X-Fiber Xtreme Resist mascara is verkrijgbaar bij de drogist voor €18,99.

 • Reacties ( 4 )

 • avatar
  Emma

  Ik ben ook blij met de manier waarop hij waterproof is! Dat wordt lekker zwemmen deze zomer!

 • avatar
  Tessa

  Fijn dat deze masacara waterproof is :)

 • avatar
  Rosanne

  Klinkt als een hele fijne mascara!

 • avatar
  Manon

  Ik vind het er best wel goed uitzien, alleen de applicator vind ik zelf helemaal niks

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP