Mijn ochtendroutine in 2018

Mijn ochtendroutine in 2018

Sinds dit jaar wordt ik iedere ochtend wakker in mijn eigen huis. Van tevoren verwacht je niet dat er veel gaat veranderen, maar toch is mijn ochtendroutine flink veranderd. Ik weet niet of het al volledig bij me past of dat ik over een maand toch wat wijzigingen doe, maar dit is op dit moment mijn ochtendroutine. 

Roel zijn wekker loopt af. We worden allebei langzaam wakker. Sinds we op onszelf wonen komen we een stuk lastiger uit bed. Misschien omdat we het drukker hebben, of gewoon omdat we lekker liggen. Roel gaat er eerst uit en ik wacht altijd even tot hij klaar is in de badkamer. In de tussentijd check ik alvast de berichtjes en meldingen op mijn telefoon. Als hij klaar is in de badkamer doe ik mijn sokken aan en ga ik naar beneden.

Tegenwoordig ontbijt ik eigenlijk altijd eerst en ga ik daarna pas douchen. Ik denk dat ik dit in de toekomst toch liever omdraai, maar dat is een beetje puzzelen. Wanneer je bij ons de wc doortrekt of koud water gebruikt, dan wordt de douche ook meteen koud. In het begin had ik dus vrijwel altijd een koude douche ‘s ochtends en dat is geen leuk begin van de dag. Daarom maak ik nu als ik beneden kom mijn ontbijt klaar. Ik kook water, maak thee, doe muesli in een kom en voeg er een beetje melk aan toe. Ik zet mijn ontbijt klaar in de woonkamer en ondertussen gaat Roel naar zijn werk.

Mijn ochtendroutine in 2018Ik eet mijn ontbijt op de bank op en tussendoor geniet ik van een leuke video op YouTube of een Netflix serie. Ik deed dit voorheen eigenlijk ook altijd bij mijn ouders thuis. Aangezien ik vaak in de avonduren nog werk, vind ik het fijn om ‘s ochtends rustig op te starten. Soms eindig ik nog met een motiverende video, zodat ik echt zin heb om mijn dag te starten en spring ik snel onder de douche.

Na het douchen loop ik naar beneden, doe ik de gordijnen open en begin ik met het dagelijkse opruimrondje. Ik zet alles van de salontafel op het aanrecht, schud de kussens op, vouw eventueel het dekentje op en zorg ervoor dat heel de woonkamer opgeruimd is. Daarna ga ik naar de keuken waar ik de vaatwasser eventueel leegruim en daarna inruim. Ik gooi dingen als theezakjes en andere frutsels die nog rondslingeren in de prullenbak en maak het aanrecht schoon. Daarna was ik mijn handen en maak ik mijn werkplek in orde.

Als er nog troep op tafel ligt, dan ruim ik dat even op, maar de laatste tijd valt dit hartstikke mee. Het enige wat ik dan nog doe is mijn laptop klaarzetten, aanzetten en de oplader aansluiten. Ik pak een glas water of nog een heerlijke kop thee en ga meteen aan het werk.

Af en toe doe ik nog wat extra’s in het huishouden ‘s ochtends, zoals de was in de wasmachine doen of even snel stofzuigen, maar dit is mijn standaard planning. Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit? Wat doe jij voordat je aan het werk gaat?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP