fbpx

Cibdol Oil

North Sails x Prada: America's Cup collectie

North Sails x Prada: America’s Cup collectie

Voor de 36ste America’s Cup hebben North Sails en Prada de handen ineengeslagen. Deze lading wind- en waterdichte kledingstukken komen in ons regenachtige landje goed van pas, dus kijk snel mee naar de North Sails x Prada collectie!

Wat is de America’s Cup?

De America’s Cup is het oudste internationale sportevenement. Tijdens deze wedstrijd nemen twee landen het tegen elkaar op in een zeilwedstrijd. De winnaar van de voorgaande wedstrijd verdedigd de cup en andere landen strijden eerst tegen elkaar om te bepalen wie het tegen de winnaar mag opnemen. De winnaar bepaalt daarbij de regels, dus ook het land waar de America’s Cup plaatsvindt.

De naam liet misschien even vermoeden dat de America’s Cup altijd in Amerika plaatsvindt, maar dat is niet zo. Deze naam komt van de eerste winnende boot, namelijk het jacht America van The New York Yacht Club.

Nu is het de beurt aan Nieuw-Zeeland om de America’s Cup te verdedigen. Dit doen ze in 2021 in Auckland (Nieuw-Zeeland) en dit evenement wordt gesponsord door het merk Prada, waarbij ook de Prada Cup de prijs is.

North Sails x Prada

Als sponsor van de America’s Cup is Prada de samenwerking aangegaan met North Sails. North Sails werd in 1957 ook opgericht door een Amerikaanse zeiler. De kleding is overigens niet alleen geschikt voor zeilers, maar ook voor alledaags gebruik. Ze maken zoveel als mogelijk gebruik van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic, die ook in deze collectie veel gebruikt zijn.

Jacket & sweatshirts

Op de afbeelding boven dit artikel zie je de eerste drie items uit de collectie. De New Port Jacket is het eerste item en tevens de duurste uit de collectie. Dat is niet voor niets, want deze jas heeft een handig 3-in-1 systeem en de bodywarmer aan de binnenkant kun je ook los dragen. De jas is helemaal waterproof, maar wel ademend.

De sweatshirts zijn slimfit en stretchy, maar afgewerkt met een speciale anti-bacteriële coating. De rits is waterdicht en houdt zelfs de wind tegen, dus daarmee kun je deze sweatshirts tijdens ieder moment aan.

Vesten & polo’s

Naast de 3-in-1 jas zijn er ook twee losse bodywarmers verkrijgbaar in het blauw en het wit. Deze bodywarmer houdt je warmte vast, waardoor je het warm blijft houden op koude stormachtige dagen.

Verder zijn er ook verschillende polo shirts verkrijgbaar. Niet zomaar polo’s, want deze hebben een anti-bacteriële, vlekbestendige en tegen UV-straling beschermende coating! Zelf vind ik de donkerblauwe en de grijsviolet polo het mooiste.

Caps

Tot slot zitten er nog vier caps in de damescollectie. Deze kunnen overigens zowel door mannen als vrouwen gedragen worden en zijn verkrijgbaar in één maat. Je kunt de cap stellen door de gesp op de achterzijde en de pet is geheel gemaakt van gerecycled materiaal. Vooral bij de gekleurde caps zie je een beetje een glanzend effect door het gerecyclede polyester, heel mooi!

De North Sails x Prada dames- en herencollectie is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP