Oosterse lampen met gekleurd glas

Oosterse lampen met gekleurd glas

Iedere keer als ik langs een winkel of kraampje loop met oosterse lampen, dan moet ik even stil blijven staan. Het ziet er zo indrukwekkend uit en dan met name de oosterse lampen met gekleurd glas.

Oosterse lampen met gekleurd glas

Oosterse lampen zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten. Je hebt oosterse lampen met gekleurd glas, maar ook filigrain lampen. Misschien doet het je denken aan een land waar je op vakantie bent geweest of misschien is het voor jou een stukje cultuur. Hoe leuk is het dan om een oosterse lamp toe te voegen aan jouw interieur? Daarom som ik in dit artikel de mooiste lampen op per categorie.

Plafonnières

Oosterse lampen met gekleurd glas

Deze met mozaïek versierde plafonnières zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en met verschillende patronen. Al zie je ze vaak met bloemen en diverse ruitjes, zoals de drie varianten hierboven. De plafonnières zijn perfect als je een ruimte net wat extra’s wilt meegeven, maar bijvoorbeeld geen ruimte hebt voor een vloer- of hanglamp. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te bevestigen en heb je in een mum van tijd meer sfeer in je kamer!

Vloerlampen

Oosterse lampen met gekleurd glas

Het is dat ik op dit moment al een vloerlamp heb, maar ik vind deze drie vloerlampen ook echt geweldig. Met name de twee staanders zijn heel erg leuk als je een lege hoek hebt in je woon- of slaapkamer. Ze zijn niet gesloten aan de bovenkant, maar je kunt er natuurlijk wel een plankje op maken. Dan heb je meteen een extra bijzettafeltje om iets leuks op te zetten.

Hanglampen

Oosterse lampen met gekleurd glas

De meest herkenbare oosterse lampen met gekleurd glas zijn natuurlijk de hanglampen. Deze zie je met name altijd terug in oosterse winkeltjes of kraampjes. Ze zijn verkrijgbaar in sets, maar ook individueel. De linkse variant wordt ook wel de pompoenlamp genoemd en vind ik persoonlijk één van de leukste!

Tafellampen

Tot slot zijn er ook oosterse tafellampen met gekleurd glas. Deze zijn net als de plafonnières wat minder opvallend. Ze zijn wel ideaal om je bureau mee op te vrolijken. Je geeft je kamer zo iets meer kleur mee, zonder dat het teveel overheerst. Bij de tafellampen zijn de patronen erg verschillend en is werkelijk iedere tafellamp uniek. Zo heb je altijd wel een pareltje in huis waar je trots op kunt zijn.

Deze lampen zijn stuk voor stuk verkrijgbaar bij Merel in Wonderland. Welke lamp is jouw favoriet?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Edith-Sofia

    Wauw ik ben gek op dit soort lampen! De plafonieres zijn mijn favoriet, mooi in de hal.

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP