Over het springlevende bloggerswereldje

Over het springlevende bloggerswereldje

Misschien is de titel aan de sarcastische kant, sorry. Alleen ik wilde vandaag even gezellig kletsen over het bloggerswereldje. Er zijn best wat veranderingen gaande, vele bloggers nemen een stapje terug, schrijven alleen nog maar vanuit hun hart. Of beginnen, net als mij, met een blog waarop ze van alles kwijt kunnen met een hele persoonlijke touch. Of stoppen er helemaal mee en gaan zich focussen op andere dingen, zoals YouTube. Laten we er eens over praten! 

De verandering

Ik snap het best, het lag eerst een behoorlijke druk bij bloggers. Het voelde op een gegeven moment als een soort verplichting om dagelijks een artikel te schrijven. Toen ik fulltime stage liep, lag ik soms in bed tot half 1 ‘s nachts te schrijven, omdat er nog een artikel online moest. Ik werkte ontzettend veel, maar ik vond het wel leuk om te doen, ook al lag er een bepaalde druk op. Ik merkte dat dit een beetje over begon te waaien, toen de hype rondom de bloggerswereld verplaatste naar YouTube. YouTube werd in één klap enorm groot en je werd overspoelt met allerlei video’s. Mensen deden de gekste dingen, omdat YouTube booming was en er een kans was om (zo leek het) in één keer een groot kanaal te hebben. Vele bloggers werden een stuk groter op YouTube, bij sommigen van hen werd het YouTube kanaal zelfs groter dan hun blog. Een mooie kans om dus volledig te gaan voor YouTube en mee te surfen op die enorme golf.

YouTube krimpt weer?

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind de sfeer en de hype rondom YouTube al een stuk minder worden. Misschien ligt het aan m’n leeftijd, maar ik vind veel video’s saai worden, omdat ze zo hetzelfde blijven. Ik kijk overigens wel graag naar vernieuwende concepten, zoals BOOS en StukTV. Doordat deze kwaliteit gewoon gelijk is aan de programma’s op televisie, wellicht in vergelijking met sommige programma’s nog wel een slag beter. Ik weet niet of YouTube daadwerkelijk krimpt, maar misschien moeten we langzaamaan eens afscheid nemen van al die eindeloze vlogs. En moeten we nieuw talent verwelkomen, talent die de televisiewereld gemakkelijk kan evenaren.

Wat ik jammer vind..

Ik heb soms van die hersenspinsels die ik eventjes kwijt moet, het bovenstaande zat sowieso al een tijdje in m’n hoofd. Dus het werd tijd om er iets mee te doen. Hoe gek? Dat mijn gedachtes delen op internet zo ontzettend snel gaat. Ik heb nog geen minuut afstand gedaan van mijn toetsenbord en kan werkelijk blijven typen. Maar goed, wat ik enorm jammer vind is dat er veel bloggers zijn die stapjes terug hebben gedaan of gestopt zijn. Ik geef toe, ik publiceer zelf ook niet meer iedere dag, maar probeer het wel. Als ik het echt te druk heb, dan laat ik het even voor wat het is. Alleen vroeger las ik ook veel meer blogs, omdat er iedere dag een leuke update was. Iets waar ik dan weer inspiratie uit haalde en waar ik dan verder op in wilde gaan. Ik vind het zo jammer dat er nu grote blogs zijn gestopt en veel van deze grote blogs misschien hoogstens 3 keer per week wat publiceren. Kwaliteit gaat uiteraard voor kwantiteit. Alleen ik weet zeker dat er nog zoveel potentie zit in het bloggen. Het is in ieder geval nog lang niet dood, dus laten we het ook niet zo beschouwen.

Waar ik heel nieuwsgierig naar ben, is wat het volgende is. Eerst was het bloggen, toen YouTube, dus what’s next? Wat mij betreft blijf ik altijd mijn woorden delen op het internet. Ik vind het leuk om te doen en haal er ook veel voldoening uit. Net als je vroeger zo netjes je dagboek wilde bij houden. De community is wellicht wat minder actief. Vroeger had ik het idee dat iedereen dagelijks blog las, dagelijks reageerde en dat was zó leuk. Alleen misschien zijn er nu wat meer stille lezers, die alsnog blogs met liefde bezoeken. Geef het dus absoluut niet op en schrijf wat en wanneer jij wilt. Dan ga ik lekker opzoek naar nieuwe blogs, die ik dagelijks of om de dag kan bezoeken. Het is absoluut geen sneer, maar soms mis ik een beetje hoe het was. :)

Heb jij blogs die je (bijna) dagelijks bezoekt?

 • Reacties ( 3 )

 • avatar

  Interessant kijkje op de zaken, ik ben me momenteel hierin aan het verdiepen. Fijn om jouw mening en ervaring te lezen! Driss

 • avatar

  Ik houd me er niet zo heel erg mee bezig eigenlijk, ik doe gewoon lekker mijn ding haha!

 • avatar

  Ik denk dat de hype tegenwoordig ook meer is om voor jezelf te zorgen en dat is een goed ding! Dat fulltime werken, sociaal leven, gezin, etc. en bloggen druk is gewoon een feit. Doordat ik gekozen heb eerst voor mijzelf te gaan kan ik steeds beter alle ballen omhoog houden. Ik ben blij dat het “moeten” gevoel in blogwereld dan ook wat meer weg is. Ik heb een tijdje het gevoel gehad van of elke dag of gewoon niet meer bloggen. Gelukkig miste ik het teveel en besloot ik na een kleine break dat ik met minder ook gewoon happy mocht zijn. Mijn blog wordt steeds beter en meer weer bezocht en ik denk dat regelmaat belangrijker is dan dat je elke dag beslist wat online moet hebben. Ik lees elke dag nog wel artikelen van verschillende blogs, maar ben meer iemand die interesse nu heeft in de artikelen dan dat ik specifiek een blog nog dagelijks volg. Ik ben nog wel groot fan van bloglovin!

  Liefs Agneta

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP