fbpx

Cibdol Oil

Positief blijven in moeilijke tijden

Positief blijven in moeilijke tijden

De situatie op dit moment is niet hoe we dat gewend zijn. Daarom is positief blijven in deze moeilijke tijden heel belangrijk, zowel voor jezelf als de mensen om je heen. In dit artikel geef ik je zoveel mogelijk tips.

Accepteren wat je voelt en positief blijven

Het is normaal dat onze gedachten op dit moment even alle kanten opschieten. Het ene moment ben je er heel rustig onder de situatie en het andere moment voel je misschien angst, verdriet of andere negatieve emoties.

Accepteer wat je nu voelt en probeer het niet weg te stoppen. Het is beter om te relativeren dat het normaal is wat je nu voelt, dat meer mensen zich zo voelen en de positieve kant van bepaalde dingen in te zien.

1. Volg de regels

Ik moet heel eerlijk bekennen dat het eerst voelde als een klap in mijn gezicht. Het feit dat alles gesloten is en we allemaal het beste thuis kunnen blijven. Ik ben best wel gehecht aan mijn vrijheid en te kunnen doen wat ik wil, wanneer ik dat wil. Alleen later kwam het besef: als we allemaal twee weken thuisblijven, dan zijn heel veel mensen weer genezen en zal het aantal besmettingen afnemen.

Het is daarom heel belangrijk om de huidige regels te volgen en even twee weken niets te plannen op sociaal vlak. Probeer daarom thuis te werken en jezelf thuis te vermaken, contact te vermijden waar mogelijk, je handen vaker en uitgebreider te wassen, geen handen te schudden en papieren zakdoekjes te gebruiken.

2. Kijk niet altijd het nieuws

Het nieuws is tegenwoordig continu overal om ons heen. Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is het slim om het nieuws niet de gehele dag door te bekijken. Spreek met jezelf af om bijvoorbeeld alleen ‘s ochtends en ‘s avonds het journaal te kijken en niet langer dan vijf minuten op Facebook te scrollen.

3. Gezondheid is het belangrijkst

We doen dit voor onze gezondheid en dat is het belangrijkst. Aangezien we nu ook veel thuis zijn kunnen we hier nu ook extra aan werken. Je zult merken dat je de behoefte hebt om je telefoon vaker weg te leggen en daardoor kun je goed werken aan je gezondheid. Als je je fit voelt kun je bijvoorbeeld thuis gaan sporten met YouTubers.

Mocht je je niet helemaal fit voelen of iets anders willen doen, dan kun je ook werken aan je mentale gezondheid. Dit kun je bijvoorbeeld doen door meditatie en boeken over persoonlijke ontwikkeling. Hieronder zie je een aantal boeken die ik ga lezen of heb gelezen om positief te blijven, je kunt erop klikken om ze te bekijken:

Hollandse happen
Bol.com
€20,99
Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?
Bol.com
€15,-
Babe, you got this
Bol.com
€20,99
Master your Mindset
Bol.com
€19,95
Leven met wind mee
Bol.com
€20,-
Inner Spark
Bol.com
€22,50
Hygge
Bol.com
€20,99
Goaldigger mindset
Bol.com
€20,99
Hollandse happen
Bol.com
€20,99
Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?
Bol.com
€15,-
Babe, you got this
Bol.com
€20,99
Master your Mindset
Bol.com
€19,95
Leven met wind mee
Bol.com
€20,-
Inner Spark
Bol.com
€22,50
Hygge
Bol.com
€20,99
Goaldigger mindset
Bol.com
€20,99

4. Bel familie en vrienden

Dat je niet overal zomaar langs kunt gaan betekent niet dat je meteen geen contact meer kunt houden. Bel daarom geregeld even familie en vrienden op om te kijken hoe het met ze gaat, wat hun aan het doen zijn en om even gewoon gezellig te babbelen.

Een hele leuke app hiervoor is de Houseparty app (te downloaden op iOS, Android, macOS en Chrome). Hiermee kun je facetimen en tegelijkertijd spelletjes spelen. Even vragen of iedereen de app installeert en dan kunnen jullie op een gezellige manier contact houden.

5. Blijf leuke dingen doen

Het is belangrijk om niet bij de pakken neer te zitten en gewoon leuke dingen te blijven doen. In mijn artikel ‘wat kun je doen als je je verveelt?‘ vind je 26 tips voor leuke activiteiten. De enkele activiteiten buitenshuis moet je er even tussenuit filteren, maar ik zal deze week nog een nieuw artikel schrijven met fijne staying-in tips!

6. Herken je negatieve gedachtes

Als je positief wil blijven, dan is het belangrijk om je negatieve gedachtes te herkennen. Wanneer je merkt dat je gedachtes door blijven ratelen, dan is het slim om bewust de negatieve gedachtes om te zetten in iets positiefs. Bijvoorbeeld: je kunt nu even geen leuke dingen buitenshuis doen, maar dat zorgt er wel voor dat je eindelijk tijd hebt voor de taken binnenshuis.

Probeer op deze manier al je negatieve gedachtes af te gaan. Buig ze vervolgens één voor één om naar iets positiefs. Schrijf ze desnoods op, zodat je ze later op de dag nog eens na kunt lezen.

7. Maak dankbaarheidslijstjes

Op dit soort momenten is het heel belangrijk om stil te staan bij datgene waar je dankbaar voor bent. Maak daarom dankbaarheidslijstjes, waar je dagelijks de 3 punten opschrijft waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen hele simpele dingen zijn, maar door erover na te denken geeft je dat vanzelf een warm en positief gevoel.

8. Help anderen

Er zijn op dit moment heel veel anderen die hulp kunnen gebruiken. Denk aan mensen die werken in de zorg of ouderen die moeite hebben met op pad gaan voor boodschappen. Je kunt deze mensen helpen door een maaltijd langs te brengen of de boodschappen voor hun te doen aan de hand van een lijstje. Je krijgt er heel veel waardering voor terug en daar krijg je vanzelf een positief gevoel van.

(klik op de afbeelding om te bewaren op Pinterest)

Ik hoop dat deze tips je positiviteit brengen in deze tijd! Heb je zelf nog positief blijven tips? Dan kun je ze hieronder achterlaten in de reacties.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Anna

    Wat een mooi artikel! Ik hoop dat de besmettingen de komende tijd afnemen, juist door deze strenge maatregelen. Hopelijk komt er geen totale lockdown. Het is zo fijn om gewoon naar buiten te kunnen om boodschappen te doen en even te wandelen.. Wat een goed idee om een dankbaarheidslijstje te maken!

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP