fbpx

Cibdol Oil

Wat kun je doen als je je verveelt? tips

Wat kun je doen als je je verveelt? 26 tips!

Jezelf vervelen is absoluut niet leuk, maar eigenlijk ook helemaal niet nodig. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: wat kun je doen als je je verveelt? Perfect als je vandaag niet weet wat je moet doen, maar wel iets wil doen.

1. Ga een boek lezen

We hebben allemaal wel een boek liggen die we nog steeds niet uit hebben of echt eens moeten lezen. Als je je verveelt, dan is het perfect om jezelf terug te trekken onder een dekentje voor wat me-time. Zet een kop thee en pak er een boek bij. Nu heb je eindelijk tijd om dit boek in alle rust te lezen!

2. Prep maaltijden of maak iets lekkers

Je kunt nu alvast koken voor vanavond, de groenten snijden voor vanavond of zelfs al maaltijden maken voor de rest van de week. Zo kun je allerlei lekkere maaltijden maken en doordeweeks tijd besparen. De tijd die je nu hebt investeer je dan eigenlijk en krijg je doordeweeks weer terug.

Mocht je hier geen zin in hebben, dan kan iets lekkers maken ook leuk zijn om te doen. Haal een pak cupcakemix of maak een heerlijk bakrecept uit één van je boeken. Je kunt ook experimenteren met dingen als bloementaarten maken, zoals in mijn rijtje staat met 5 dingen die ik eens wil uitproberen!

3. Ruim je kledingkast op

Wist je dat de herfst het beste moment is om je kledingkast op te ruimen? Loop al jouw kledingstukken eens na: word je er gelukkig van en past het nog goed? Wat je niet meer leuk vindt of niet meer past kun je meteen fotograferen en verkopen via United Wardrobe, Vinted of Marktplaats. Zo begin je de winter met een prachtig opgeruimde kledingkast.

4. Experimenteer met je haar of make-up

Op werkdagen ben je vaak te druk om je uit te leven met make-up en je haar. Zo hou je het eigenlijk altijd bij jouw standaard kapsel en make-up look. Als je je verveelt en het leuk vindt om hier mee te experimenteren, dan kun je eens uittesten wat voor looks jouw ook heel erg mooi staan.

5. Schrijf een brief

Een brief schrijven kun je doen aan een dierbaar iemand, maar ook aan je toekomstige zelf. Dit is zeker iets wat ik de volgende keer als ik me verveel eens ga doen. Op die manier kun je 5 jaar later terugkijken op waar je destijds van droomde, wat je deed en hoe je je voelde.

6. Ga op pad

Waarom thuiszitten als je je verveelt? Er zijn genoeg leuke dingen die je kunt doen buitenshuis. Ga bijvoorbeeld even naar de stad, maak een wandeling in het bos of ga eens naar een museum. Het hoeft niet perse (veel) geld te kosten, zo kun je met het lijstje met goedkope dingen om te doen met vriendinnen wel even vooruit.

7. Ruim je computer of telefoon op

Al die gedownloade bestanden, tientallen bewogen of mislukte foto’s, soms kan het handig zijn om de bestanden op je computer of telefoon eens na te lopen. We komen vaak al snel opslagruimte tekort, maar we hebben vaak geen zin of tijd om ruimte vrij te maken. Tijd om hier eens verandering in te brengen, want dan kun je eindelijk ook die leuke game downloaden!

8. Blader door fotoboeken

Of je nu gaat bladeren in oude fotoboeken of juist door je recente vakantiefoto’s, het is altijd leuk om de herinneringen weer boven te halen.

9. Zet muziek aan

Zet een muziekje aan en ga rustig luisteren of ga juist even helemaal los. Je wordt van dansen vanzelf vrolijk, maar je verbrandt tegelijkertijd ook gelijk de nodige calorieën.

10. Maak een visionboard

Een visionboard maken met de dingen die je in de aankomende jaren wilt bereiken is heel leuk om te doen, maar het helpt ook echt. Pak er een stapel tijdschriften bij en knip alles uit waar jij je in kunt vinden of wat jij graag zou willen. Hang het visionboard als hij af is op, zodat je het iedere dag kunt zien en de doelen vanzelf behaald.

11. Begin met bloggen

Wat kun je doen als je je verveelt? Ik startte in 2013 mijn eigen blog toen ik mezelf verveelde in de vakantie. Daardoor heb ik een nieuwe hobby gevonden en inmiddels is het zelfs mijn fulltime baan. Wil je ook weten hoe je een eigen blog kunt starten? Lees dan hier meer over mijn e-book!

12. Ruim je mailbox op

Stroomt jouw mailbox ook altijd vol met allerlei reclame? Misschien is het tijd om eens je mailbox op te ruimen en je ook meteen af te melden voor nieuwsbrieven die je toch nooit leest. Zo zie je die belangrijke mailtjes niet meer over het hoofd.

13. Ga langs bij familie of vrienden

Als je je toch maar zit te vervelen, dan kun je net zo goed met iemand afspreken. Ga eens langs bij je opa en oma of bij één van je beste vrienden. Gezelligheid gegarandeerd!

14. Ga naar een kringloop

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de vraag: wat kun je doen als je je verveelt? Alleen het kan toch heel leuk zijn. Ga naar een kringloop bij jou in de buurt en kijk of je wat leuke pareltjes kunt vinden. Ga bijvoorbeeld opzoek naar mooie designer items of toffe meubelstukken voor in huis.

15. Doe een mani- of pedicure

Je handen en voeten hebben iedere dag veel te verduren. Ze af en toe wat extra verwennen kan daarom echt geen kwaad. Knip je nagels, vijl je nagels, smeer je handen en voeten in met een voedende crème en lak je nagels in een mooi kleurtje.

16. Begin met een DIY

Laatst ben ik heel druk geweest met mijn Sinterklaas surprise maken, maar ook heb ik een leuk kerststukje op tafel gezet. Kies een leuke DIY die je misschien hebt gevonden in een boek, op een blog of op Pinterest en ga er vandaag eens mee aan de slag. Dit kan bijvoorbeeld ook iets zijn als het repareren van een kleding- of meubelstuk.

17. Maak een planning voor je vakantie

Als je een vakantie hebt geboekt, dan kun je alvast een planning of een lijstje maken met alles wat je wilt zien. Zo voorkom je dat je uiteindelijk een hele leuke plek over het hoofd ziet. Als je nog geen vakantie hebt geboekt, dan kun je ook kijken jouw volgende vakantiebestemming wordt.

18. Doe een Instagram shoot

Ga foto’s maken voor Instagram. Er zijn altijd genoeg dagen dat we wel iets willen posten op Instagram, maar eigenlijk geen leuke foto’s meer hebben. Tijd om een nieuwe lading foto’s te maken, dit kan zowel binnen- als buitenshuis.

19. Ruim je huis of kamer op

Je kamer of huis opruimen komt er eigenlijk nooit van, dus wanneer je je verveelt is dat het perfecte moment. Je kunt zorgen dat er nergens meer rommel rondslingert, maar je zou ook eens die overvolle kasten en lades kunnen aanpakken. Een sopje erdoorheen en je huis ruikt ook meteen weer fris.

20. Ga naar de schoonheidsspecialiste

Je kunt zelf een haar- of gezichtsmasker doen, maar je kunt het ook een keer professioneel aan laten pakken. Ga eens langs de schoonheidsspecialiste voor een heerlijke gezichtsbehandeling of laat je wenkbrauwen weer eens waxen. Na afloop voel je je meteen zen.

21. Kijk een documentaire

Als je inmiddels al helemaal bij bent met al je series op Netflix, begin dan eens aan een documentaire. Er staan verschillende interessante docu’s op Netflix, zoals The Secret, FYRE of Minimalism.

22. Verdiep je in iets (nieuws)

Wat kun je doen als je je verveelt? Dan ga je je toch verdiepen in iets (nieuws). Er zijn genoeg dingen die je interesse wekken, waar je meer informatie over zou kunnen opzoeken. Denk aan YouTube video’s over het groeien op Instagram, het maken van een Lightroom preset of het breien van je eigen sjaal.

23. Speel een game

Vroeger vermaakte je je misschien wel úren met games als Mario Kart. Waarom nu niet meer? Sluit de Wii of een andere gameconsole eens aan en ga een paar uur even lekker gamen. Zo vergeet je even alles om je heen en vermaak je je zeker.

24. Verzorg je planten

Heb jij je planten de afgelopen tijd wel water gegeven? Tijd om je planten vandaag wat extra in het zonnetje te zetten! Geef ze water, doe ook wat voeding in het water of geef je planten wat nieuw potgrond.

Als je nog planten buiten hebt staan die niet buiten kunnen staan als het vriest, dan is het de hoogste tijd om ze even naar binnen te verplaatsen. Ook kun je bijvoorbeeld even naar Intratuin voor nieuwe planten of andere decoratie!

25. Maak zelf beautyproducten

Wist je dat je ook zelf beautyproducten kunt maken? Je kunt DIY’s opzoeken op internet of bijvoorbeeld dit boek gebruiken als handleiding. Het is heel leuk om te doen, maar de producten zijn ook heerlijk om te gebruiken.

26. Zoek inspiratie op Pinterest

Pinterest is hét platform voor wat extra inspiratie. Maak daarom eens wat borden aan om jouw fashion, interieur of DIY inspiratie op te slaan. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat mijn interieur bord volstond met een bepaald vloerkleed en deze heb ik uiteindelijk ook gekocht voor in huis, want hij stond nog het mooiste ook.

Dan is het meteen een goed moment om deze afbeelding te pinnen, zodat je hem later altijd weer terug kunt vinden. Daarnaast kun je mij volgen op Pinterest voor inspiratie over allerlei onderwerpen.

Wat doe jij als je je verveelt?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Rosanne

    Fijn lijstje! Ik ga maar weer eens mijn kledingkast opruimen haha, daar ben ik wel eventjes zoet mee.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP