fbpx

Cibdol Oil

Positiviteit in het leven: zo voeg je meer toe

Positiviteit in je leven: zo voeg je meer toe

Positiviteit in je leven voegt enorm veel toe. Hoe positiever je alles in het leven ziet, hoe positiever je ook alles ervaart. Het is niet iets wat enkel voor een paar mensen is weggelegd, maar ook jij kunt meer positiviteit aan je leven toevoegen, in dit artikel leg ik je graag uit hoe.

1. Focus op jezelf

Het is heel gemakkelijk om te oordelen over anderen of te denken dat een ander het beter heeft. De kracht van positiviteit is het focussen op jezelf.

Dit klinkt heel zweverig, maar dat is het eigenlijk niet. Hou je aandacht bij jouw eigen gevoelens en probeer hieraan te werken.

Waar komt jouw oordeel vandaan? Is het jaloezie, omdat het het leven is wat je eigenlijk wilt leven? Dan heeft diegene misschien al veel meer stappen gezet dan jij. Je ziet niet wat een ander doormaakt, dus focus op jezelf en zet zelf de stappen om over een aantal jaar daar te staan.

2. Herken negatieve gedachten

Probeer eens een dag op te letten welke gedachten er allemaal door je hoofd gaan. Het zal je opvallen dat dit er ontzettend veel zijn en hoe vaak het (onbewust) negatief is.

Het is belangrijk om deze negatieve gedachten te herkennen en ze op dat moment meteen om te draaien in iets positiefs. Op die manier voorkom je dat je blijft hangen in de negativiteit en daardoor meer negativiteit aantrekt.

Als je dit vaak genoeg oefent, dan denk je op een gegeven moment automatisch veel positiever. Het is een gewoonte die je jezelf aan kunt leren.

3. Doe meer aan positiviteit

De krant lezen of het nieuws kijken is niet bepaald positief. Als je meer op je gedachten bent gaan letten, zul je zien dat je hier eigenlijk vooral negatieve dingen voorbij ziet komen.

Het kan goed zijn om de belangrijke dingen te volgen die in de wereld spelen, maar deze zie je vaak toch wel voorbij komen op social media of hoor je via andere mensen.

Vul je dag liever met positiviteit. Dit kun je doen door bijvoorbeeld leuke blogs te lezen waar je vrolijk van wordt of een goed boek. Muziek te luisteren waar je helemaal happy van wordt of een heerlijke wandeling te maken door de natuur. Iemand een compliment te geven, af te spreken met vrienden of iets anders waar je echt heel gelukkig van wordt.

Shop hier positieve boeken:

Hollandse happen
Bol.com
€20,99
Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?
Bol.com
€15,-
Babe, you got this
Bol.com
€20,99
Master your Mindset
Bol.com
€19,95
Leven met wind mee
Bol.com
€20,-
Inner Spark
Bol.com
€22,50
Hygge
Bol.com
€20,99
Goaldigger mindset
Bol.com
€20,99
Hollandse happen
Bol.com
€20,99
Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?
Bol.com
€15,-
Babe, you got this
Bol.com
€20,99
Master your Mindset
Bol.com
€19,95
Leven met wind mee
Bol.com
€20,-
Inner Spark
Bol.com
€22,50
Hygge
Bol.com
€20,99
Goaldigger mindset
Bol.com
€20,99

4. Doe minder dingen die moeten

Er zijn heel veel dingen die we onszelf hebben opgelegd als een soort regel. Denk bijvoorbeeld aan alle shirts strijken, terwijl je sommige shirts ook kreukvrij uit de was kunt krijgen.

Als je dit eigenlijk ook helemaal niet leuk vind om te doen en er geen voldoening uithaalt, doe het dan niet. Je zult je verbazen hoeveel van dit soort taken jij jezelf gedurende de week of maand oplegt.

Het is goed om daar af en toe naar te kijken en jezelf af te vragen of iets wel echt nodig is om gelukkig te zijn. Op die manier hou je uiteindelijk meer tijd over voor jezelf en wat je echt belangrijk vindt.

5. Wees lief voor jezelf

We kunnen vaak veel gemene gedachten hebben over onszelf. Zeker wanneer we een keer een dag hebben waarop alles mis lijkt te gaan of wanneer we niet zo lekker in ons vel zitten.

Behandel jezelf, zoals je een vriendin zou behandelen. Het is erg belangrijk om lief te zijn voor jezelf, zodat je dat ook voor anderen kunt zijn.

6. Volg je dromen

Iedereen heeft dromen. Groot of klein. Het kan zijn dat je het vertrouwen niet hebt om je dromen te volgen of dat je die wel had, maar iemand uit je omgeving het niet zo’n goed idee vond.

Als deze dromen nog steeds door je hoofd spoken, voer ze dan uit. Als jij erin gelooft dan wordt het hoe dan ook een succes. Daarnaast is iedere dag doen wat je het leukste vind, wat mij betreft de beste manier om meer positiviteit aan je leven toe te voegen.

7. Wees dankbaar

Wees ontzettend dankbaar voor alles wat je tot nu toe al bereikt hebt, maar ook voor alles wat je krijgt en kunt doen. Dankbaar zijn is een heel mooi onderdeel van positiviteit en je voelt je echt beter als je dankbaar in het leven staat.

Hoe zorg jij voor meer positiviteit in je leven?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP