fbpx

Cibdol Oil

Slaapkamer koel houden tijdens een hittegolf

Slaapkamer koel houden tijdens een hittegolf

De aankomende dagen wordt het weer goed warm. Heerlijk voor overdag, maar ‘s nachts is het toch wel fijn om in een koele omgeving te slapen. Daarom deel ik vandaag alle tips om je slaapkamer koel te houden, zodat je zelfs tijdens een hittegolf goed kunt slapen.

Ramen op tijd dichtdoen

Het is heerlijk om ‘s ochtends alles goed door te luchten, maar doe de ramen wel op tijd weer dicht. Ik hou zelf altijd goed de temperatuur in de gaten op mijn telefoon, maar ook door regelmatig buiten even te checken of het warmer of kouder aanvoelt dan binnen.

Als het buiten op een gegeven moment warmer aanvoelt, dan kun je de ramen het beste meteen dichtdoen. Je kunt dan ‘s avonds als het afkoelt het huis weer verder doorluchten.

Gordijnen sluiten

Voor alle ramen waar de zon op schijnt kun je het beste de gordijnen sluiten. Als de gordijnen volledig voor het raam hangen, dan kun je even wachten tot je de ramen sluit.

Het lijkt een beetje gek dat de gordijnen zoveel warmte tegen kunnen houden, maar het scheelt echt ontzettend veel. Sluit dus de gordijnen zolang de zon daar schijnt en doe ze als de zon daar weg is pas weer open.

Zonwering voor de ramen

Zonwering voor de ramen op de slaapkamer is een hele goede manier om de slaapkamer koel te houden. Op die manier komt de warmte van de zon namelijk in ieder geval niet naar binnen. Je kunt bij zonwering denken aan rolluiken, maar ook aan een tijdelijke oplossing, zoals een schaduwdoek of aluminiumfolie aan de buitenkant van de ramen (pas hiermee op bij driedubbel glas).

Slaapkamerdeur open of dicht

Als de zon op je slaapkamer staat, dan is het verstandig om de slaapkamerdeur open te laten. Zo kan de warme lucht, die alsnog binnenkomt, ontsnappen.

Tenzij het op de overloop nog vele malen warmer is of wordt, dan in de slaapkamer, bijvoorbeeld omdat er geen zon op je slaapkamer staat. Dan kun je de deur beter gesloten houden.

Het beddengoed luchten

In kussens en beddengoed blijft heel veel warmte hangen. Het kan daarom handig zijn om ook dit ‘s ochtends even buiten te leggen om het te laten luchten. Mocht je graag een stapje verder gaan in je slaapkamer koel houden, dan kun je het beddengoed even in de vriezer leggen voor je gaat slapen.

Hou je hoofd koel

De warmte van je hoofd, je voeten en je handen zijn heel bepalend voor hoe warm jij het hebt. Hou daarom je hoofd koel door er bijvoorbeeld een koud washandje op te leggen en koel je handen en voeten eventueel in een koud badje voor het slapengaan. Zo heb jij het in ieder geval niet te warm voor je gaat slapen.

Apparaten uit

Zet al je apparaten zoveel mogelijk uit en trek zelfs de stekkers eruit die je niet perse nodig hebt. Misschien is het handig om tijdens deze hitte je telefoon en dergelijke niet in de slaapkamer op te laden, zodat je het daar niet onnodig warm maakt.

Ventilator of airco aan

Doe voordat je gaat slapen de airco of ventilator aan om je slaapkamer nog wat koeler te maken. Voor je ventilator kun je een bevroren fles water zetten of hem ‘s avonds voor het raam zetten om de ruimte beter te laten luchten. Een airco is natuurlijk ideaal om de slaapkamer koel te houden en heerlijk in slaap te vallen!

‘s avonds weer doorluchten

Is het buiten afgekoeld? Check de temperatuur en kijk of het nut heeft om je huis weer even door te luchten. Als het buiten koeler is, zet dan zoveel mogelijk ramen en deuren tegen elkaar open. Zo kan het nog zo ver mogelijk afkoelen totdat je gaat slapen.

Slaapkamer koel houden tijdens een hittegolf

Klik om de slaapkamer koel houden tips te bewaren op Pinterest

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP